De tre kommuner Odsherred, Holbæk og Kalundborg ønsker at bringe deres lokale fødevareproducenter sammen med detailhandel, grossister og restaurationer.
Så nu får de første 100 virksomheder, som er samlet i Nordisk Center for Lokale Fødevarer (NCLF), der er de tre kommuners fødevarenetværk, alle adgang til fødevareportalen Fooducers platform. Det giver dem et samlet, digitalt mødested, hvor de alle kan drage nytte af netværksfordele som at kunne møde og se hinanden, dele nødvendig data og handle virtuelt. En løsning der skal spare virksomhederne tid og unødvendig administration, så de kan fokusere på værdiskabelse og innovation.
Leder af NCLF Berit Nørgaard Olesen fortæller, at NCLF gennem længere tid har arbejdet for at koble de dygtige lokale producenter med mulige aftagere.
– Tiden er inde til, at vi går fra tanke og tale til konkret handling og i praksis få tingene til at ske, tilføjer Berit Nørgaard Olesen.
Vi skaber netværket
Borgmester i Odsherred Kommune Thomas Adelskov fremhæver, at aftalen med Fooducer gør, at de tre kommuner kan skabe et netværk, som virksomhederne kan trække på ift. markedsføring og afsætning af lokale kvalitetsprodukter:
– Odsherred kommune har over en årrække satset på at arbejde med det stedbundne potentiale, fordi den særlige natur, geologi, lys og landskab er elementer, der ikke bare kan flyttes til en anden kommune. Vi tror på vækst og udvikling skal skabes gennem vores egen unikke DNA og gennem de styrkepositioner, som vi har. Når Odsherred kommune og hele Nordvestsjælland satser så stort på fødevarer, er det fordi vi tror på, at her er et marked, som har behov for det vi kan – nemlig skabe gode autentiske lokale råvarer, der kan indgå i fødekæden til både forbrugere, restauranter m.v. De tre kommuner har derfor satset målrettet på erhvervsudvikling og uddannelse gennem samarbejde omkring NCLF, og det venter vi os meget af – og her er samarbejdet med Fooducer en vigtig brik, slutter borgmester Thomas Adelskov.
Glæde fra initiativtagerne
Fooducer-stifterne Fie Hansen-Hoeck og Sanne Fehmerling Kristiansen er meget tilfredse med at kunne føje yderligere 100 virksomheder til den hurtigvoksende, nordiske fødevareplatform:
– Vi ved, at det er helt afgørende at få lettet fødevareproducenter og indkøbere for administrative byrder i dagligdagen, så de kan handle sammen på overskuelig vis. Den skræddersyede samhandelsløsning som NCLF har valgt tilgodeser alle deres fødevareaktørers behov for at kunne handle sammen både nemmere og billigere, siger Fie Hansen-Hoeck, CEO, Fooducer.
Om Fooducer
Fooducer er en dansk etableret virksomhed lanceret i 2014. Bag virksomheden står Fie Hansen-Hoeck og Sanne Fehmerling Kristiansen, der tilsammen har 35 års erfaring i fødevarebranchen. Fooducer adskiller sig ved ikke at være en salgsplatform, men et digitalt arbejdsværktøj der skal forenkle administration, markedsføring og kommunikation i fødevarebranchen.
For alle aftagere lige fra detailkæder, grossister, specialbutikker, storkøkkener til cafeer og restauranter er der gratis medlemskab. For fuldt medlemskab betaler producenter og virksomheder der sælger fødevarer et årligt abonnement afhængig af virksomhedens størrelse. Fooducer har modtaget tilskudsmidler fra Innovationsfonden og vundet European Food Venture Forum prisen. http://www.fooducer.com.
Om NCLF
Nordisk Center for Lokale Fødevarer (NCLF) opstod i Odsherred, hvor Odsherred Kommune og Det lokale erhvervsråd igangsatte initiativet for at forankre og udvikle områdets absolutte stedbundne ressource – fødevarer. Senere kom nabokommunerne Holbæk og Kalundborg med som partnere.
Nordvestsjælland er kendt og anerkendt for kvalitetsfødevarer, særligt rodfrugter fra Lammefjorden. Men området rummer også et af de bedste vinområder i Danmark på de sydvendte skråninger mod Sejerøbugten, og på de mange fredede græsområder trives dyr, som indgår i naturkødsproduktion. Dertil kommer en landskendt økologisk melproduktion med stenkværnet mel og en lang række andre kulinariske kvalitetsprodukter.
NCLF er et videns- og innovationscenter for alle typer af virksomheder, der arbejder med lokale fødevarer, hvad enten det er producenter, madhåndværkere, forarbejdningsvirksomheder, specialbutikker, kokke, hoteller eller restauranter, fødevarekonsulenter og forbrugere. Netværket tæller over 1200 virksomheder i alt. http://www.nclf.dk.