Første DM i Østersgastronomi nogensinde afholdes i Nykøbing Mors i weekenden d. 12.-13. oktober og hvor ellers fristes man til at spørge. Nykøbing Mors er Danmarks uofficielle skaldyrshovedstad og derfor er det helt naturligt, at det første DM i Østersgastronomi afholdes i det nordjyske.
– vi ønsker med det nye DM i Østersgastronomi at slå fast, at vi mener det seriøst, når vi siger, at Nykøbing Mors er Danmarks Skaldyrshovedstad. Det nye DM er fint i tråd med, at vi åbner Nordic Food College, som tager imod de første elever til august 2019. Der er givet statsmidler til et nyt stort østersklækkeri på Dansk Skaldyrscenter. Derudover er vi i gang med at opbygge et velkomstcenter for ”skaldyrsturisme” på Mors, siger Borgmester Hans Ejner Bertelsen.
Arrangementet afholdes samtidig med DM i Østersåbning & Champagnesabling, så der vil være rig mulighed for at nyde både tørt, vådt og store sabler.
Der er 20.000 kroner på spil, for de kokke der vælger at tilmelde sig. Hver kok skal præsentere kreative retter, hvor østers og muslinger skal spille hovedrollen og der vil være mulighed for gæsterne efterfølgende at smage på herlighederne.
Kokkene skal tilmelde sig senest den 10. september, og man kan finde mere info på http://www.skaldyrshovedstad.dk/premiere