Oplysning og vejledning skal få danskerne til at indtage mindre akrylamid, der er under mistanke for at være kræftfremkaldende. Det siger fødevareminister Mette Gjerskov (S), efter at det i sidste måned kom frem, at akrylamid kan være kræftfremkaldende.
– Selvom det er meget vanskeligt at forhindre udviklingen af akrylamid, må vi gøre, hvad vi kan for at reducere eksponeringen af akrylamid mest muligt, skriver ministeren i et §20-svar.
Derfor har ministeren bedt Fødevarestyrelsen om at tage fat i fødevareerhvervet, så alle bliver bevidste om, hvordan stoffet opstår. Ud over at øge den hjemlige information om stoffet, har EU-Kommissionen for nylig fremsat et forslag om at reducere de vejledende grænseværdier for akrylamid.
Samlet set møder strategien opbakning fra Enhedslistens fødevareordfører, Per Clausen. Han mener dog, at man bør overveje at indføre grænseværdier for akrylamid i Danmark.