Når en af verdens største vin- og spiritusmesser, ProWein i Düsseldorf, slår dørene op 19. til den 21. marts, vil mere end 6.200 internationale udstillere præsentere deres bedste vine for over 55.000 professionelle vinhandlende fra hele verden.
Er du vinimportør, vinproducent eller ønsker du at forny vinmenuen i restauranten, er ProWein i Düsseldorf det helt rette sted at besøge.
Flere end 6.200 udstillere, spredt ud over messehallernes mange tusinde kvadratmetre, kommer fra hele 59 forskellige lande, og vil uden tvivl byde på produkter for enhver smag og interessefelt. De mange udstillere og kvadratmetre kan virke uoverskuelige, når du ankommer, så vi anbefaler, at du, inden besøget, besøger messens hjemmeside www. prowein.com og planlægger dine dage på messen i god tid.
Hallerne 9 til 17 tages i brug på Messe Düsseldorfs enorme område, og hver hal repræsenterer en region. Ved den nordlige indgang kommer du ind i hal 9, der byder på oversøiske udstillere fra den såkaldte Nye Verden og herfra løber messehallerne i ring og slutter i hal 17 lige syd for hal 9, hvor det enorme smage-område findes. Her er der mulighed for at få et overblik over vinmarkedet og eksempelvis smage land- og regionsspecifikke vine eller de prisvindende vine, der i løbet af messen bliver kåret af anerkendte Mundus Vini.
Wildcard til dansk frugtvin
Der vil også være danske vinhandlere og producenter på messen, og i år har ProWein tildelt hele to yderst eftertragtede wildcards til de danske frugtvinsproducenter, Cold Hand Winery og Frederiksdal Kirsebærvin. De to virksomheder udstiller i området Same but Different, der er et segment for de virksomheder, der excellerer i alternative vinprodukter. Årligt uddeler ProWein ti wildcards, som sender de heldige modtager til Düsseldorf med en fribillet, og det er meget stor ære, fortæller de to producenter.
Både Frederiksdal Kirsebærvin og Cold Hand Winery kommer med en tilgang til vinproduktionen, hvis lige hverken ses herhjemme eller i udlandet. Vinene er mere eksklusive og som følge deraf også dyrere end man normalt ser eksempelvis æble- og kirsebærvine være, men kvaliteten er også det højere, og udlandet betragter disse vine som en del af den nynordiske madrevolution.
– Jeg håber, at vi kan bruge denne mulighed til at opbygge et brand omkring dansk frugtvin. Det vil være en stor hjælp for de mange danske producenter, der er på vej. Væk skal mormors kedelige kirsebærvin og den billige cider, nu skal verden smage vores eksklusive frugtvine med de gode nordiske råvarer, siger Jens Skovgaard Pedersen, direktør hos Cold Hand Winery.
Düsseldorf som tysk vincentrum
Økologi er blevet så stor en bestanddel af vinmarkedet, at det i disse år ikke har været nødvendigt at have fokus på segmentet. Tidligere har de økologiske vine haft deres eget område, men nu er der så mange kvalitetsproducenter og naturlig interesse, at økologisk og biodynamisk vin indgår som en naturlig del af udstillingen.
Disse vine findes også i smageområdet, men kan i flere tilfælde også smages direkte på standene, hvor flere udstillere tilbyder smagninger og workshops. På nuværende tidspunkt er der planlagt over 300 workshops og events, der enten finder sted på standene eller i ProWein Forum.
Men de mange events breder sig ikke blot udover Messe Düsseldorf, men også ud til selve byen, hvor de under titlen, ProWein goes City, i samarbejde med restauranter, klubber, barer og vinbutikker afholder ”efter-messe events”, så man kan indleve sig i vinverdenen døgnet rundt. Sidste år bød blandt andet på madlavningskurser, vinfester og kunstudstillinger, og de holder sig heller ikke tilbage i år, når ProWein igen åbner vintønderne og lader Düsseldorfs gader flyde over…