• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltFoodserviceFødevareproduktionMejeri18. 05. 2019 | Kasper Mundt-Nielsen

Nordjysk gårdmejeri på business classs

AktueltFoodserviceFødevareproduktionMejeri18. 05. 2019 By Kasper Mundt-Nielsen

(Foto: Singapore Airlines)

Lokale råvarer og unikke smagsoplevelser af højeste kvalitet. Det er hovedingredienserne i det nordiske køkken – og dét har man forelsket sig i hos Singapore Airlines. Det kan man se i valget af samarbejdspartnere, hvor Skarø Is er ét blandt flere eksempler. Senest er det lille danske gårdmejeri Sønderhaven blevet leverandør og samarbejdspartner med SIA.

Ombord på Singapore Airlines’ fly kan rejsende i dag nyde osten Comendante fra det lille nordjyske gårdmejeri Sønderhaven. Fremadrettet skal mejeriet også levere specialfremstillet ost til flyselskabet – baseret på ønsker fra selskabets passagerer.
– Det bliver meget spændende at skulle arbejde endnu mere sammen med Singapore Airlines. Vi bliver altid glade, når der er nogen, der viser interesse for vores produkter, og med Singapore Airlines kommer vores oste langt omkring og ud til mange mennesker, siger Preben Ørum fra Sønderhaven, der glæder sig til at arbejde og produktudvikle med udgangspunkt i passagerernes ønsker.

Hos Singapore Airlines ser man frem til at kunne tilbyde passagerne de specielt fremstillede produkter.
– Vi vil gerne give vores passagerer mulighed for at opleve, smage og prøve nye produkter. Det gælder også lokale danske produkter, for vi har i Danmark både fantastiske råvarer og mange små producenter, der leverer smagsoplevelser af højeste kvalitet. Vi har valgt at samarbejde med Sønderhaven, fordi vi ønsker at tilbyde de rejsende en unik ost, som de ikke får andre steder, og som matcher oplevelsen af høj kvalitet i vores fly, fortæller Allan Hoffery, Sales and Communications Manager hos Singapore Airlines i Norden.

Autenticitet og 100 % sporbarhed
Sønderhaven er de eneste i Danmark, der har mejeri og malkekøer samme sted. Det giver Sønderhavens ost og smør en unik og autentisk smag – og det sikrer 100 % sporbarhed.
– Som det eneste mejeri i Danmark producerer vi oste og smør her på gården, hvor malkekøerne også er. Hos os står køerne på den ene side af gårdspladsen, og mejeriet ligger på den anden side. Derfor skal mælken ikke transporteres med tankbil. Det betyder, at vores produkter har deres helt egen smag og duft, vi undgår at bidrage til CO2-udledning ved transport og vi kan spore hele processen fra oprindelse af foder og græsset på marken til den færdige ost og smør, forklarer Preben Ørum.

Den enestående smag og sporbarheden i hele processen var afgørende faktorer for Singapore Airlines.
– Samarbejdet med Sønderhaven er et eksempel på et tiltag i vores globale koncept From Farm to Plane – altså ’fra gård til fly’ – hvor vi på én og samme tid benytter og samarbejder med lokale producenter og tilbyder rejsende autentiske og bæredygtige madoplevelser i verdensklasse, siger Allan Hoffery.

Særlige ønsker og krav på flyrejsen
De kommende specialfremstillede oste fra Sønderhaven vil blive udviklet med udgangspunkt i en undersøgelse blandt Singapore Airlines passagerer. Samtidig vil der være en række krav, der skal opfyldes, når det kommer til at håndtere og servere fødevarer på flyrejser.
– Det er vigtigt, at vi producerer en ost, der er nem at håndtere for personalet i flyene. Fx skal det være en type ost, der ikke er for hård, så den kan håndteres med de knive, som er tilladt på et fly, fortæller Preben Ørum og tilføjer:
– Her er det en fordel for os, at vi er en lille virksomhed. Det er derfor, vi kan udvikle og fremstille specialvarer på bestilling. Vi er omstillingsparate og fleksible og skal ikke igennem et stort bureaukrati eller produktionsapparat. Vi bestemmer os for, hvad vi vil lave, og så laver vi det.

Den første ost fra Sønderhaven, der bliver fremstillet efter passagerernes ønske, vil være at finde på businessclass på alle Singapore Airlines’ flyvninger ud af København fra november 2019. Sønderhaven Gårdmejeri er bygget på visionen om at producere autentiske fødevarer med ordentlighed, ærlighed og respekt for naturen. Dette har medført opmærksomhed blandt gourmetrestauranter og har blandt andet resulteret i, at Sønderhaven også har leveret smør til restaurant Noma.

 

Skrevet i: Aktuelt, Foodservice, Fødevareproduktion, Mejeri

Seneste nyt fra redaktionen

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

Forskning og uddannelseMejeriØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

En ny forskningsgennemgang viser, at fem enkle tiltag kan gøre osteproduktion mere effektiv og bæredygtig. Et forskerteam fra DTU har gennemgået den eksisterende forskning om fermentering og modning af ost i et litteraturstudie og peger på fem underudnyttede videnskabeligt baserede tiltag, som kan

Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

AktueltFoodservice12. 11. 2025

Den toscanske michelinrestaurant Saporium rykker for en periode ind i Tivoli. I Toscanas bølgende bakker ligger et af Italiens mest eksklusive og idylliske hoteller: det danskejede Borgo Santo Pietro, som for nyligt er blevet tildelt de maksimale 3 nøgler i Michelin-guiden. Blandt hotellets

Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

AktueltDetailhandel og en grosKød, fisk og fjerkræ12. 11. 2025

Ved mandagens World Steak Challenge vandt irske Dawn Meats og Lidl titlen som 'World's Best Steak' for deres irske græsfodrede sirloin. I alt sikrede Irland sig 24 guldmedaljer - og ud af de i alt 304 uddelte medaljer tog Irland den største samlede medaljehøst med 68 guld-, sølv- eller

Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

Forskning i økologi skal ikke have mindre, men større investeringer, for at Danmark kan leve op til sine grønne ambitioner om en fordobling af økologien. Det sikrer en ny politisk aftale. Med et nybrud i dansk forskningspolitik gennemfører regeringen flerårige investeringer i forskning og

FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS fra Bække i Vejen har vundet EY Entrepreneur Of The Year’s regionale pris i kategorien Scale-Up. Prisen blev uddelt ved EY’s kåring i Syd-og Sønderjylland torsdag den 6. november og markerer en vigtig milepæl for virksomheden, der leverer fermenterede

Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

DrikkevarerForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

I jagten på nye måder at producere protein på, har forskere på Aalborg Universitet forvandlet restprodukter fra ølproduktion til et proteinrigt produkt, som kan erstatte almindeligt kød i f.eks. pølser. Resultatet er både velsmagende, bæredygtigt og økonomisk fordelagtigt. For mange går en øl

Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

AktueltFoodserviceForskning og uddannelse11. 11. 2025

Mens hotel- og restaurationsbranchen kæmper med mangel på kvalificeret arbejdskraft, har Hotel Vejlefjord succes med at fastholde og udvikle medarbejdere gennem målrettede talentprogrammer. Hotel- og restaurationsbranchen har i flere år været blandt de hårdest ramte af forgæves rekrutteringer.

Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

AktueltFødevareproduktionLandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den 18.–19. november samles landmænd, forskere, rådgivere og virksomheder i Kolding til Økologikongres 2025. Med 47 faglige sessioner og temaer fra grøn trepart til sundhed og økologisk regenerativt landbrug sætter kongressen fokus på, hvordan økologien kan levere løsninger på tidens største

Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMesser og konferencerMiljø og sundhedTop11. 11. 2025

Den offentlige debat om ultraforarbejdede fødevarer fylder meget hos både forbrugere og fødevaresektor. På årets fødevarekonference, Fremtidens Fødevarer, hos Teknologisk Institut satte forskere og aktører problemstillingen under lup og opfordrede til at flytte fokus fra proces til

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    11.11.2025

  • Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

    11.11.2025

  • Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

    11.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

    11.11.2025

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

  • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    06.11.2025

  • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

    06.11.2025

  • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

    06.11.2025

  • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

    06.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik