Smag og behag er forskellig, og derfor er vores morgenmad forskellig. Men alle produkter har én ting til fælles: Fuldkorn er typisk den ingrediens, der er mest af i vores morgenmad, skriver Nestlé i en pressemeddelelse efter, at Forbrugerrådet Tænk har indklaget bl.a. Nestlé for misbrug af fuldkornsmærke.
– Vi fremhæver fuldkorn på pakkerne, fordi hele kornet er sundt, og fordi vi er stolte af at mestre den nødvendige fremstillingsteknik med friskmalet fuldkornsmel. Hos Nestlé arbejder vi målrettet med at bidrage til, at alle får mulighed for at få mere fuldkorn. Det er derfor ikke tilfældigt, at vi har et grønt banner på forsiden af morgenmadspakkerne med et kornaks sammen med oplysning om, hvor mange procent af produktet, der udgøres af fuldkorn, lyder det fra fødevaregiganten, der fremhæver, at der i nogle produkter er over 90 % fuldkorn, og i alle tilfælde står procentandelen tydeligt ved siden af banneret.
– Banneret har vi brugt i alle lande i verden siden 2006. Det danske fuldkornsmærke blev lanceret i 2009, påpeger man fra Nestlé Danmark. Herfra er man stolte af at bidrage med de sunde fuldkorn til den daglige ernæring. Ifølge Fuldkornspartnerskabet, som vi glade for at være en del af, er det under hver tredje dansker, der får nok fuldkorn og dermed de sundhedsmæssige fordele. Fuldkorn i morgenmad kræver, at fuldkorn males til mel i selve fremstillingsprocessen. Hele produktionen skal bygges op om fuldkorn, og det har vi gjort og vil fortsætte med at gøre. I alle vores produkter reducerer vi konstant mængden af salt, sukker og fedt, mens vi øger fuldkornsindholdet i de produkter, der indeholder fuldkorn. Og det vil vi også fortsætte med at gøre, slutter pressemeddelelsen fra Nestlé Danmark.
Pressemeddelelsen skyldes, at Forbrugerrådet Tænk har anmeldt en række fødevaregiganter til fødevarestyrelsen, idet man påpeger, at det er problematisk, at man fremstiller logoer, som mange forbrugere tolker, som om det er et sundt produkt med masser af fuldkorn i, når det er smækfyldt med sukker og indeholder langt mindre fuldkorn, end der skal til for at opnå det officielle fuldkornsmærke.