På Vesterbro åbner Københavns nye torvehal Westmarket. Westmarket er et charmerende madmarked med 59 stader, hvor man kan købe friske fødevarer og take-away eller nyde et måltid hos et af de mange spisesteder.
– Beboerne på Vesterbro kan i fremtiden glæde sig over et spændende mødested og en attraktive markedsplads. Her vil de finde et godt udvalg af specialforretninger inden for mad og fødevarer og et sted, hvor de også kan få lidt at spise, mødes med andre eller købe færdige retter med hjem, udtaler administrerende direktør Christian Kofoed.
Københavns Kommune har tidligere vurderet, at der er plads til langt flere fødevaremarkeder og torvehaller end blot den ene mellem Israels Plads og Nørreport Station.
– Det er vi helt enige i. Opbakningen fra både stadeholder og beboerne i kvarteret har været overvældende, siger Christian Kofoed, der ikke ser Westmarket som en konkurrent til Torvehallerne.
– Westmarket er først og fremmest en markedsplads for det ydre Vesterbro og vil komme til at fungere mere som et kombineret indkøbs- og samlingsstedsted, fordi det ligger lige om hjørnet, mens Torvehallerne er mere en attraktion, man besøger. På den måde udfylder vi to forskellige roller i København.
Hyldest til madglæden
Westmarket har plads til 59 stader, der afspejler den mangfoldighed, man finder på Vesterbro. Fra dansk smørrebrød med et svensk twist over afrikansk hverdagsmad til asiatisk take-away og franske lækkerier.
– Det har været drømmen, at Westmarket skal være lidt mindre poleret, lidt frækkere og med et stort glimt i øjet, og det er virkelig lykkedes, siger Christian Kofoed.
I Westmarket finder gæsterne den erfarne kok med flere restauranter, Michelin-stjerner og et gennemtestet koncept på CV’et side om side med den unge mad-iværksætter med et nyt og udfordrende koncept. Henrik Yde fra Kiin Kiin repræsenterer erfaringen, mens Ris8 åbner den første dedikerede risotto-bar i København. Mange vil se Westmarket som et hot spot for street food, men man kan også se Westmarket som et tilbud om at sende madglade københavnere på en tur rundt i alverdens madkulturer. Ugandiske UGood frister med den afrikanske specialitet, rolex, mens Kiin Kiin To Go har varmet wok’en op til asiatisk gadekøkken. Hos andre spisesteder står den på blandt caribisk mad, italienske pizzaer og dansk/svensk smørrebrød til rejse- og madglade maver.

Attraktiv bydel med lokalt marked
Med Westmarket får beboerne på Vesterbro ikke alene et attraktivt fødevaremarked med torvefriske råvarer, fristende lækker convenience food, take away og spisesteder – området mellem Vesterbrogade og Matthæusgade får også et stort kvalitetsløft.
– Vi skaber en helt ny, levende og spændende markedshal i dét, der indtil for kort tid siden var en trist og nærmest død passage mellem Vesterbrogade og Matthæusgade, udtaler Christian Kofoed.
– Jeg er stolt af, at vi er med til at give Vesterbros beboere nye, lokale indkøbs- og oplevelsesmuligheder. Samtidig vil Westmarket med placeringen tæt ved Enghavevej medvirke til at strække Københavns centrum en kilometers penge vestpå. Erfaringer fra andre byer viser, at en velfungerende fødevarehal ofte virker som katalysator for nye forretninger og spisesteder.
– Sådan vil det formentlig også gå på Vesterbro. Westmarket vil skabe mere trafik til området, der samtidig bliver et naturligt bindeled mellem det indre Vesterbro, Frederiksberg og den nye bydel ved Carlsberg, slutter Christian Kofoed
Se billeder fra vores besøg hos Westmarket i næste udgave af Food&Drink
Westmarket finder du på adressen: Vesterbrogade 97, 1620 København V.

