• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Detailhandel og en grosFoodserviceTop26. 01. 2017 | Kasper Mundt-Nielsen

Nu åbner Danmarks største fødevaremarked

Detailhandel og en grosFoodserviceTop26. 01. 2017 By Kasper Mundt-Nielsen

På Vesterbro åbner Københavns nye torvehal Westmarket. Westmarket er et charmerende madmarked med 59 stader, hvor man kan købe friske fødevarer og take-away eller nyde et måltid hos et af de mange spisesteder.

– Beboerne på Vesterbro kan i fremtiden glæde sig over et spændende mødested og en attraktive markedsplads. Her vil de finde et godt udvalg af specialforretninger inden for mad og fødevarer og et sted, hvor de også kan få lidt at spise, mødes med andre eller købe færdige retter med hjem, udtaler administrerende direktør Christian Kofoed.
Københavns Kommune har tidligere vurderet, at der er plads til langt flere fødevaremarkeder og torvehaller end blot den ene mellem Israels Plads og Nørreport Station.
– Det er vi helt enige i. Opbakningen fra både stadeholder og beboerne i kvarteret har været overvældende, siger Christian Kofoed, der ikke ser Westmarket som en konkurrent til Torvehallerne.
– Westmarket er først og fremmest en markedsplads for det ydre Vesterbro og vil komme til at fungere mere som et kombineret indkøbs- og samlingsstedsted, fordi det ligger lige om hjørnet, mens Torvehallerne er mere en attraktion, man besøger. På den måde udfylder vi to forskellige roller i København.

Hyldest til madglæden
Westmarket har plads til 59 stader, der afspejler den mangfoldighed, man finder på Vesterbro. Fra dansk smørrebrød med et svensk twist over afrikansk hverdagsmad til asiatisk take-away og franske lækkerier.
– Det har været drømmen, at Westmarket skal være lidt mindre poleret, lidt frækkere og med et stort glimt i øjet, og det er virkelig lykkedes, siger Christian Kofoed.
I Westmarket finder gæsterne den erfarne kok med flere restauranter, Michelin-stjerner og et gennemtestet koncept på CV’et side om side med den unge mad-iværksætter med et nyt og udfordrende koncept. Henrik Yde fra Kiin Kiin repræsenterer erfaringen, mens Ris8 åbner den første dedikerede risotto-bar i København. Mange vil se Westmarket som et hot spot for street food, men man kan også se Westmarket som et tilbud om at sende madglade københavnere på en tur rundt i alverdens madkulturer. Ugandiske UGood frister med den afrikanske specialitet, rolex, mens Kiin Kiin To Go har varmet wok’en op til asiatisk gadekøkken. Hos andre spisesteder står den på blandt caribisk mad, italienske pizzaer og dansk/svensk smørrebrød til rejse- og madglade maver.

Administrerende direktør for Westmarket Christian Kofoed glæder sig over, at kunne tilbyde Vesterbros borgere et attraktivt lokalt madmarked. Foto: Martin Kaufmann
Administrerende direktør for Westmarket, Christian Kofoed, glæder sig over, at kunne tilbyde Vesterbros borgere et attraktivt lokalt madmarked. Foto: Martin Kaufmann

Attraktiv bydel med lokalt marked
Med Westmarket får beboerne på Vesterbro ikke alene et attraktivt fødevaremarked med torvefriske råvarer, fristende lækker convenience food, take away og spisesteder – området mellem Vesterbrogade og Matthæusgade får også et stort kvalitetsløft.
– Vi skaber en helt ny, levende og spændende markedshal i dét, der indtil for kort tid siden var en trist og nærmest død passage mellem Vesterbrogade og Matthæusgade, udtaler Christian Kofoed.
– Jeg er stolt af, at vi er med til at give Vesterbros beboere nye, lokale indkøbs- og oplevelsesmuligheder. Samtidig vil Westmarket med placeringen tæt ved Enghavevej medvirke til at strække Københavns centrum en kilometers penge vestpå. Erfaringer fra andre byer viser, at en velfungerende fødevarehal ofte virker som katalysator for nye forretninger og spisesteder.
– Sådan vil det formentlig også gå på Vesterbro. Westmarket vil skabe mere trafik til området, der samtidig bliver et naturligt bindeled mellem det indre Vesterbro, Frederiksberg og den nye bydel ved Carlsberg, slutter Christian Kofoed

Se billeder fra vores besøg hos Westmarket i næste udgave af Food&Drink

Westmarket finder du på adressen: Vesterbrogade 97, 1620 København V.

 

Skrevet i: Detailhandel og en gros, Foodservice, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

Foodservice27. 11. 2025

En kok må ikke gå tomhændet, siges det – men på Green Mango på Frederiksberg er det præcis, hvad de gør, selvom der hver uge kommer 800 kilo varer ind ad døren. God mad kræver gode råvarer, og de vejer tungt. På Godthåbsvej på Frederiksberg kommer der hver uge omtrent 800 kilo kokosmælk, ris og

Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

Forskning og uddannelseLandbrug27. 11. 2025

Et internationalt forskerhold med Københavns Universitet, Shanghai Jiao Tong University og University of Nottingham i spidsen har opdaget, hvordan planterødder er i stand til at trænge igennem hård og tæt jord ved hjælp af et velkendt ingeniørprincip. Opdagelsen kan få stor betydning for fremtidens

aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

AktueltDrikkevarerFoodservice27. 11. 2025

Admiral Hotels restaurant aye aye har vundet prisen for Best Newcomer List ved Star Wine List of the Year Denmark 2025, en international anerkendelse, der hylder verdens bedste vinkort og de mennesker, der står bag. Med kun 48 finalister på tværs af Danmark var aye aye allerede blandt en

Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

AktueltDetailhandel og en grosMarkedsføring27. 11. 2025

Mange kløer sig nok frustreret i håret over at skulle finde idéer til aftensmaden, men et madplansunivers med madblogger og influencer Julie Bruun er en stor succes. ‘Hvad skal vi have til aftensmad?’ Det spørgsmål stiller mange danskere sikkert sig selv flere gange om ugen, men hjælpen er lige

Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

Miljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed27. 11. 2025

Madland udgiver nu rapporten ‘Grøn madhandel i København – alternative, sunde og grønne madkanaler’, der er udarbejdet for Københavns Kommune som et dialogredskab til politikere, embedsfolk og andre beslutningstagere. Rapporten giver det første samlede overblik over de mange typer aktører og

Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

Kød, fisk og fjerkræ25. 11. 2025

Med afsæt i en række nødvendige og konsekvente beslutninger er det lykkedes Danish Crown at styrke afregningen til andelsejerne og få stoppet en kritisk tilbagegang i tilførslerne af grise. De kommende to år vil der være fokus på at gennemføre en omfattende transformation af koncernen, så der skabes

Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

FoodserviceFrugt og grøntFødevareproduktion25. 11. 2025

Nemco, der er leverandør af udstyr til fødevareindustrien, lancerer nu en skæremaskine til plantebaserede fødevarer på det danske marked. Der er tale om Maxx 200 HMT-maskinen fra den anerkendte tyske producent holac Maschinenbau. Maxx 200 HMT indgår i en serie af innovative skæremaskiner, som

Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

AktueltFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed25. 11. 2025

Det er sjældent de grønne retter, der finder vej til middagsbordet, når kødet udelades. De mest spiste vegetariske aftensmåltider er nemlig rugbrød, toast, pasta, yoghurt og pizza – retter, der i gennemsnit indeholder færre grøntsager end måltider med kød. Det viser den årlige undersøgelse

Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

AktueltFoodservice25. 11. 2025

Søndag dystede landets dygtigste kokke og tjenere ved semifinalerne til Årets Kok og Årets Tjener 2026. Nu er finalisterne fundet til finalerne i marts. Seks tjenere og seks kokke er videre til finalerne i Årets Kok og Årets Tjener 2026. Det står klart efter søndagens semifinaler på Kold

Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

Kød, fisk og fjerkræTop25. 11. 2025

JN Meat International har igen vundet en VM-titel i World Steak Challenge, som er blevet afgjort ved en storstilet prisuddeling i London. Det er fjerde gang, at Slagelse-virksomheden med grundlægger og kødsommelier John Sashi i spidsen sikrer en anerkendelse i det prestigefyldte

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

    27.11.2025

  • Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

    27.11.2025

  • aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

    27.11.2025

  • Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

    27.11.2025

  • Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

    27.11.2025

  • Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

    25.11.2025

  • Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

    25.11.2025

  • Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

    25.11.2025

  • Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

    25.11.2025

  • Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

    25.11.2025

  • Geia Group køber bake & take

    20.11.2025

  • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    20.11.2025

  • Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

    20.11.2025

  • 30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

    20.11.2025

  • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    20.11.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik