• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltMarkedsføringPolitik og eksport30. 08. 2018 | Peter Friis

Grib chancen på det kinesiske marked

AktueltMarkedsføringPolitik og eksport30. 08. 2018 By Peter Friis

Danske SMV’er skal sætte gang i eksporten til Kina, hvor middelklassen vokser markant og får stærkere købekraft de næste fem til ti år, løde det fra Danish-Chinese Business Forum på generalforsamlingen hos AVK Holding i Galten.
Stor økonomisk vækst, en købekraftig middelklasse samt stigende behov for miljøteknologi og sunde fødevarer er blot nogle af de tendenser, der bruser frem på det kinesiske marked.

Ifølge Danish-Chinese Business Forum skal Danmark hoppe med på bølgen nu for at maksimere sin samhandel med Kina. Eksportforeningen støtter op og peger på netværk som nøglen til det kinesiske marked for danske SMV’er.
Flere medierne har malet et billede af, at den økonomiske vækst i Kina er gået i stå, og at det ikke kan betale sig at producere i Kina. Vækstraten for Kinas BNP er da også faldet fra ti til 6,8 procent over de sidste ti år.
– Men kigger vi i stedet på den nominelle værdi, svarer det til, at den årlige vækst er steget fra 350 til 800 milliarder dollars. Markedet har derfor et stort potentiale for danske eksportvirksomheder, påpeger Hans Henrik Pontoppidan, der er Secretary General i Danish-Chinese Business Forum, hvis formål er at styrke kommercielle interesser mellem danske og kinesiske virksomheder.

Slå på sundhed og bæredygtighed
Udover et løft i Kinas økonomi er der også sat skub i en demografisk udvikling, hvor den kinesiske middelklasse vokser og får stærkere købekraft.
– Middelklassen i Kina eksploderer de næste fem til ti år. Derfor bliver der flere og flere kinesere, som køber mere og mere. De efterspørger i høj grad miljøteknologi og sunde fødevarer, som vi er gode til i Danmark, siger Hans Henrik Pontoppidan og forsætter:
– I Kina skal du dog skille dig ud fra mængden ved at være mere ’need to have’ end ’nice to have’ for, hvis dit produkt blot er ’nice to have,’ kan det helt sikkert fås billigere i Kina. Kan din virksomhed omvendt slå på for eksempel sundhed eller bæredygtighed, har du stor berettigelse på det kinesiske marked, der er bekymret for fødevaresikkerhed.

Netværk af danske SMV’er i Kina
Flere danske virksomheder har også fået øjnene op for det kinesiske marked, og andelen af danske SMV’er, som eksporterer til Kina, er steget med 72 procent de sidste ti år.
– Selvom mange små og mellemstore virksomheder har brændt fingrene på det kinesiske marked på grund af de store kulturelle barrierer, varemærkeregistrering og andre faldgruber, oplever vi fortsat en stigende interesse for markedet blandt vores medlemmer, fortæller Ulrik Dahl, CEO i Eksportforeningen, der hjælper danske SMV’er med at øge deres eksport.
– Det kan lette udfordringerne med at trænge igennem på markedet, hvis SMV’erne får opbakning fra et netværk af danske virksomheder, som de kan trække på og dermed undgå at begå samme fodfejl, forklarer han.

Kina har åbnet dørene
Med importmessen China International Import Expo (CIIE), der afholdes 5.-10. november 2018 i Shanghai sender Kina et politisk signal om, at landet er åbent for udenlandske varer. Her skal danske SMV’er gribe chancen for at komme i dialog med kinesiske købere.
– Danske løsninger er anerkendte i verden for høj fødevaresikkerhed, bæredygtig teknologi og fremtidssikret design. Det er med til at sikre virksomhederne en stærk position på det kinesiske marked, siger Ulrik Dahl og fortsætter:
– De to danske pavilloner, som Udenrigsministeriet og en lang række danske organisationer arrangerer på importmessen, giver desuden virksomhederne mulighed for at stå sammen i en fælles dansk front og dermed opnå større gennemslagskraft på markedet.

Fakta om Danish-Chinese Business Forum og Eksportforeningen
Danish-Chinese Business Forum er en nonprofit netværksorganisation med mere end 130 medlemmer, som hjælper virksomheder med at styrke kommercielle forbindelser mellem Danmark og Kina.
Eksportforeningen repræsenterer mere end 600 danske små, mellemstore og store eksportvirksomheder, som er grupperet i 13 netværk efter kundesegmenter i udlandet. Eksportforeningen har et Kinakontor i Shanghai, hvor danske virksomheder kan få rådgivning om alt fra at møde potentielle kunder og partnere til rekruttering af medarbejdere og markedsføring på det kinesiske marked.

Skrevet i: Aktuelt, Markedsføring, Politik og eksport

Seneste nyt fra redaktionen

Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

Foodservice27. 11. 2025

En kok må ikke gå tomhændet, siges det – men på Green Mango på Frederiksberg er det præcis, hvad de gør, selvom der hver uge kommer 800 kilo varer ind ad døren. God mad kræver gode råvarer, og de vejer tungt. På Godthåbsvej på Frederiksberg kommer der hver uge omtrent 800 kilo kokosmælk, ris og

Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

Forskning og uddannelseLandbrug27. 11. 2025

Et internationalt forskerhold med Københavns Universitet, Shanghai Jiao Tong University og University of Nottingham i spidsen har opdaget, hvordan planterødder er i stand til at trænge igennem hård og tæt jord ved hjælp af et velkendt ingeniørprincip. Opdagelsen kan få stor betydning for fremtidens

aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

AktueltDrikkevarerFoodservice27. 11. 2025

Admiral Hotels restaurant aye aye har vundet prisen for Best Newcomer List ved Star Wine List of the Year Denmark 2025, en international anerkendelse, der hylder verdens bedste vinkort og de mennesker, der står bag. Med kun 48 finalister på tværs af Danmark var aye aye allerede blandt en

Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

AktueltDetailhandel og en grosMarkedsføring27. 11. 2025

Mange kløer sig nok frustreret i håret over at skulle finde idéer til aftensmaden, men et madplansunivers med madblogger og influencer Julie Bruun er en stor succes. ‘Hvad skal vi have til aftensmad?’ Det spørgsmål stiller mange danskere sikkert sig selv flere gange om ugen, men hjælpen er lige

Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

Miljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed27. 11. 2025

Madland udgiver nu rapporten ‘Grøn madhandel i København – alternative, sunde og grønne madkanaler’, der er udarbejdet for Københavns Kommune som et dialogredskab til politikere, embedsfolk og andre beslutningstagere. Rapporten giver det første samlede overblik over de mange typer aktører og

Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

Kød, fisk og fjerkræ25. 11. 2025

Med afsæt i en række nødvendige og konsekvente beslutninger er det lykkedes Danish Crown at styrke afregningen til andelsejerne og få stoppet en kritisk tilbagegang i tilførslerne af grise. De kommende to år vil der være fokus på at gennemføre en omfattende transformation af koncernen, så der skabes

Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

FoodserviceFrugt og grøntFødevareproduktion25. 11. 2025

Nemco, der er leverandør af udstyr til fødevareindustrien, lancerer nu en skæremaskine til plantebaserede fødevarer på det danske marked. Der er tale om Maxx 200 HMT-maskinen fra den anerkendte tyske producent holac Maschinenbau. Maxx 200 HMT indgår i en serie af innovative skæremaskiner, som

Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

AktueltFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed25. 11. 2025

Det er sjældent de grønne retter, der finder vej til middagsbordet, når kødet udelades. De mest spiste vegetariske aftensmåltider er nemlig rugbrød, toast, pasta, yoghurt og pizza – retter, der i gennemsnit indeholder færre grøntsager end måltider med kød. Det viser den årlige undersøgelse

Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

AktueltFoodservice25. 11. 2025

Søndag dystede landets dygtigste kokke og tjenere ved semifinalerne til Årets Kok og Årets Tjener 2026. Nu er finalisterne fundet til finalerne i marts. Seks tjenere og seks kokke er videre til finalerne i Årets Kok og Årets Tjener 2026. Det står klart efter søndagens semifinaler på Kold

Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

Kød, fisk og fjerkræTop25. 11. 2025

JN Meat International har igen vundet en VM-titel i World Steak Challenge, som er blevet afgjort ved en storstilet prisuddeling i London. Det er fjerde gang, at Slagelse-virksomheden med grundlægger og kødsommelier John Sashi i spidsen sikrer en anerkendelse i det prestigefyldte

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

    27.11.2025

  • Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

    27.11.2025

  • aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

    27.11.2025

  • Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

    27.11.2025

  • Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

    27.11.2025

  • Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

    25.11.2025

  • Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

    25.11.2025

  • Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

    25.11.2025

  • Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

    25.11.2025

  • Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

    25.11.2025

  • Geia Group køber bake & take

    20.11.2025

  • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    20.11.2025

  • Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

    20.11.2025

  • 30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

    20.11.2025

  • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    20.11.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik