• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

DrikkevarerFoodservice24. 01. 2018 | Kasper Mundt-Nielsen

En uge med cocktail

DrikkevarerFoodservice24. 01. 2018 By Kasper Mundt-Nielsen

Dining Week har de seneste seks år lokket nysgerrige danske ”foodies” ud at spise i København i uge 7. Og det er lykkes Nordeuropas største restaurantfestival at vende årets mest stille uge for landets spisesteder til en af de travleste. I 2018 udvider festivalen, så der bliver mulighed for at fuldende en god aften med en cocktail til maden eller på en af landets bedste barer.

Da Dining Week dækkede op og tændte stearinlys for første gang tilbage i 2011, havde de næppe regnet med, at de seks år efter ville have 200 restauranter på deltagerlisten og hvert år betjene i
omegnen af 120.000 gæster. Men det er realiteten i dag, hvor restaurantfestivallen har udviklet sig til Nordeuropas største. Nu er Dining Week for første gang i festivalens seks år lange historie klar med et tiltag, der giver gæsterne mulighed for at svinge forbi en cocktailbar til en forfriskning inden eller efter middagen.
Det kommer helt lavpraktisk til at fungere på den måde, at Dining Week i samarbejde med en lang række københavnske cocktailbarer tilbyder, at man kan købe to cocktails for 100 kr. plus 10 kr. i
billetgebyr pr. person. For det beløb får man en festivalcocktail sponseret af Fentimans og Diageo plus en signaturcocktail, der showcaser de individuelle barer.
De københavnske barer har inden jul løbende kunne tilkendegive deres interesse i at deltage i et samarbejde, hvor danskernes interesse i en selvstændig Cocktail Week i uge 7 2018 skal testes af.
Interessen for at deltage har været meget positiv, og i skrivende stund har nogle af Københavns bedste barer som Ruby, Liedkoeb, Helium, MASH, Oak Room, The Jane, Madam Chu’s og det
nyåbnede designhotel Nobis skrevet sig på listen.

Fast selvstændig Cocktail Week
Hvis danskerne tager godt imod Cocktail Week, er planen, at den skal have sin helt egen uge fremover, som man også kender det fra storbyer som for eksempel London og New York. Målet er,
at skabe en masse gode oplevelser med cocktails samt udbrede kendskabet til en del af den kulinariske verden, der er i stærk fremgang.
– I kølvandet på alle de imponerende tiltag, der er sket på restaurantfronten herhjemme, oplever vi også en stigende interesse for barverdenen. De nordiske bartendere bliver dygtigere og dygtigere, og i august vandt danske Mate Csatlos en andenplads i bartenderkonkurrencen World Class. Der er en tendens til, at folk herhjemme igen har fået øjnene op for kvalitetscocktail inden maden. Det var jo ganske normalt i 50´erne og 60´erne, men hjemmebaren har i mange år måtte vige pladsen for vinskabet. Der ændrer sig i de her år, og på den baggrund synes vi, det var oplagt at indgå et partnerskab med Dining Week i år. Ganske enkelt for at teste danskernes appetit som et første skridt i retning af en helt selvstændig Cocktail Week fremover. Planen er, at det skal være i samarbejde med de danske barer, der har lyst til at være med til at slå et slag for cocktailkulturen, fortæller Maria Vegeberg Gram, Senior Luxury & Scotchs C & E Manager hos Diageo Reserve.

Naturlig udvikling
I Dining Week-lejeren er der også begejstring over det nye samarbejde, der skaber en mulighed for at tilbyde trofaste gæster lidt ekstra, når de skal bestille deres Dining Week-billetter til februar.
– Det er seks år siden, vi startede Dining Week, og vi er efterhånden blevet ret gode til at drive en restaurantfestival for spisende gæster. Men vi har hele tiden været på udgik efter nye muligheder
for at drive konceptet videre. Både for gæsternes skyld, så vi kunne tilbyde dem endnu mere, men også fordi det er sjovest for os selv, hvis tingene udvikler sig. Der sker så mange spændende ting på den københavnske barscene i de her år. Så det virker helt naturligt at åbne op for den i Dining Week-universet i år med henblik på at etablere en fast selvstændig Cocktail Week i fremtiden,
fortæller Bjørn Beyer fra Dining Week.

Dining Week afholdes som altid i uge 7 fra søndag d. 11. februar til og med søndag d. 18. februar

Skrevet i: Drikkevarer, Foodservice

Seneste nyt fra redaktionen

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

Forskning og uddannelseMejeriØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

En ny forskningsgennemgang viser, at fem enkle tiltag kan gøre osteproduktion mere effektiv og bæredygtig. Et forskerteam fra DTU har gennemgået den eksisterende forskning om fermentering og modning af ost i et litteraturstudie og peger på fem underudnyttede videnskabeligt baserede tiltag, som kan

Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

AktueltFoodservice12. 11. 2025

Den toscanske michelinrestaurant Saporium rykker for en periode ind i Tivoli. I Toscanas bølgende bakker ligger et af Italiens mest eksklusive og idylliske hoteller: det danskejede Borgo Santo Pietro, som for nyligt er blevet tildelt de maksimale 3 nøgler i Michelin-guiden. Blandt hotellets

Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

AktueltDetailhandel og en grosKød, fisk og fjerkræ12. 11. 2025

Ved mandagens World Steak Challenge vandt irske Dawn Meats og Lidl titlen som 'World's Best Steak' for deres irske græsfodrede sirloin. I alt sikrede Irland sig 24 guldmedaljer - og ud af de i alt 304 uddelte medaljer tog Irland den største samlede medaljehøst med 68 guld-, sølv- eller

Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

Forskning i økologi skal ikke have mindre, men større investeringer, for at Danmark kan leve op til sine grønne ambitioner om en fordobling af økologien. Det sikrer en ny politisk aftale. Med et nybrud i dansk forskningspolitik gennemfører regeringen flerårige investeringer i forskning og

FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS fra Bække i Vejen har vundet EY Entrepreneur Of The Year’s regionale pris i kategorien Scale-Up. Prisen blev uddelt ved EY’s kåring i Syd-og Sønderjylland torsdag den 6. november og markerer en vigtig milepæl for virksomheden, der leverer fermenterede

Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

DrikkevarerForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

I jagten på nye måder at producere protein på, har forskere på Aalborg Universitet forvandlet restprodukter fra ølproduktion til et proteinrigt produkt, som kan erstatte almindeligt kød i f.eks. pølser. Resultatet er både velsmagende, bæredygtigt og økonomisk fordelagtigt. For mange går en øl

Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

AktueltFoodserviceForskning og uddannelse11. 11. 2025

Mens hotel- og restaurationsbranchen kæmper med mangel på kvalificeret arbejdskraft, har Hotel Vejlefjord succes med at fastholde og udvikle medarbejdere gennem målrettede talentprogrammer. Hotel- og restaurationsbranchen har i flere år været blandt de hårdest ramte af forgæves rekrutteringer.

Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

AktueltFødevareproduktionLandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den 18.–19. november samles landmænd, forskere, rådgivere og virksomheder i Kolding til Økologikongres 2025. Med 47 faglige sessioner og temaer fra grøn trepart til sundhed og økologisk regenerativt landbrug sætter kongressen fokus på, hvordan økologien kan levere løsninger på tidens største

Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMesser og konferencerMiljø og sundhedTop11. 11. 2025

Den offentlige debat om ultraforarbejdede fødevarer fylder meget hos både forbrugere og fødevaresektor. På årets fødevarekonference, Fremtidens Fødevarer, hos Teknologisk Institut satte forskere og aktører problemstillingen under lup og opfordrede til at flytte fokus fra proces til

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    11.11.2025

  • Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

    11.11.2025

  • Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

    11.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

    11.11.2025

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

  • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    06.11.2025

  • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

    06.11.2025

  • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

    06.11.2025

  • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

    06.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik