Glem alt om infrastruktur og regulering – skal planeten blive mere bæredygtig, må vi i gang med flere og lettere plantebaserede måltider. Sådan lyder det fra Michael Haase, founder af den danske food startup Plant Jammer, der anvender kunstig intelligens og big data til at skabe retter baseret på grønt.
– Vi tror på en ‘fleksitarisk revolution’. Kan vi få 1 mia. mennesker til at spise plantebaseret 1 dag om ugen… sparer vi ligeså meget CO2, som man ville ved at konvertere samtlige personlige biler i USA, Tyskland, og England til elektriske biler. De helt store planetære forbedringer i bæredygtighed starter ikke med regulering eller store infrastruktur-investeringer… de starter med dig i et køkken, lyder det fra Michael Haase founder og CEO i Plant Jammer.
Michael Haase vil få flere til at spise plantebaseret, ved simpelthen at gøre det lettere. Plant Jammer er et opgør med opskriftsapps og google søgninger, som man ofte skal lede længe igennem, for at finde noget der passer med smag og de ingredienser man har til rådighed. Plant Jammer lader i stedet brugeren bygge sin egen opskrift, guidet af algoritmer og kogekunstens ABC regler – man kan derfor ved et snuptag lave en ret, der matcher dit køleskab.
Kig forbi http://www.plantjammer.com og byg din egen grøntsagsbaserede opskrift ved hjælp af algoritmer fra kunstig intelligens og den amerikanske kok, Mark Bittman. Udvikleren lover, at siden løbene vil blive udviklet flere retter, så alle kan få muligheden for at skabe smagsfulde og varierende måltider, der passer til forbrugeren