Var det noget med en dosis D-vitamin, pakket ind i en frisk champignon? Det kan blive tilfældet, efter EU-kommissionen har tilladt Banken Champignons at lancere de såkaldte D-svampe, der via en naturlig proces har et højere indhold af D-vitamin, skriver http://www.kemifokus.dk.
Svampe er en naturlig kilde til ergosterol, som omdannes til D-vitamin under indflydelse af sollys. Ved at efterligne den naturlige proces stimulerer virksomheden produktionen af D-vitamin i svampene. D-vitamin-indholdet bevares selv under opbevaring og tilberedning. Ifølge Jurgen Banken, direktør for mushroombanker, der står bag de nye champignons, kan en enkelt portion af de kommende svampe rette op på eventuelt mangel på det livsvigtige vitamin, der har stor indflydelse på vores kroppe. Gnasker man sig igennem en hel pakke svampe fra Banken, har man fået 10 mg D-vitamin, hvilket faktisk er den anbefalede daglige dosis på nuværende tidspunkt. Vitaminberiget frugt og grønt vil formentlig først blive set i detailhandlen og hvordan restaurationsbranchen tager vitaminberiget frugt og grønt til sig, er et åbent spørgsmål som formentlig vil være op til debat de næste mange år.