• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltDrikkevarerMarkedsføring10. 11. 2017 | Peter Friis

Årets Ejerleder 2017 vil være verdens bedste ølbrygger

AktueltDrikkevarerMarkedsføring10. 11. 2017 By Peter Friis

Årets Ejerleder er Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller ApS.
Ejerlederen bag Mikkeller ApS, Mikkel Borg Bjergsø, har netop vundet prisen som Årets Ejerleder 2017 ved Landskåringen i PwC i Hellerup. Med stor passion, perfektionisme og med ambitionen om at lære verden at drikke god øl, har ejerlederen formået at opbygge et sandt væksteventyr med et stort internationalt potentiale.
På baggrund af en stor interesse for øl begyndte han tilbage i 1994 at udvikle øl fra sin lejlighed ved siden af jobbet som lærer. Mikkeller fik hurtigt succes, og i dag eksporterer microbryggeriet med knap 500 ansatte øl til 40 lande verden over. De solgte sidste år specialøl mm. for 153 mio. kr., hvilket svarer til en stigning på 22 % siden 2015.
– Mikkel er indbegrebet af en dygtig ejerleder, som har opbygget et stærkt brand fra bunden og ud fra en drøm om at lære verden at drikke god øl. Han brænder for at lave verdens bedste produkt inden for sin niche, og hans store passion for at skabe noget nyt sikrer ham i dag prisen som Årets Ejerleder 2017, fortæller Mikkel Sthyr, leder af Middle Market og partner i PwC, og fortsætter:
– Virksomheden er meget skalerbar, og vækstambitionerne er høje, men for Mikkel Borg Bjergsø handler det ikke nødvendigvis om at tjene penge, men om at gøre en forskel og skabe en unik oplevelse for sine kunder. Samtidig har han formået at skabe en virksomhed med et stort internationalt potentiale.

En unik oplevelse hele vejen igennem
Mikkel Borg Bjergsø er perfektionist og har fokus på hele værdikæden og øje for de små detaljer. Samtidig er han lykkedes med at etablere en bred ledelseskreds omkring sig. Virksomheden har gennem årene spredt sig til andre brancher – som fx restaurations-, festival-, vin- og spiritusbranchen – dog altid med øl som omdrejningspunktet og med fokus på selv de mindste detaljer.
– Mikkel gør tingene 100 % eller slet ikke. Derfor går alt fra de retter, der serveres på hans restauranter, til interiør hånd-i-hånd med hans vision, og dét er med til at skabe en sammenhængende oplevelse for kunderne og styrke Mikkellers brand, siger Axel U. Henriques, regionsdirektør i Nykredit og ønsker tillykke med prisen.
Mikkel har en synlig ledelsesstil, og det er afgørende for ham, at medarbejderne brænder for at arbejde hos Mikkeller, for kompetencer kan tillæres, mens det er anderledes med passion. Hos Dansk Erhverv ser man også vinderen af Årets Ejerleder 2017 som et fantastisk eksempel på en passioneret ejerleder, der kan være til stor inspiration for andre.
– Mikkel har gennem enorm passion og engagement opbygget et unikt brand og en unik kultur omkring Mikkeller, og han formår at få sine medarbejdere til at engagere sig i sin drøm om at omdefinere ølverdenen. Her er tale om en ejerleder, der tør sigte mod at nå de højeste tinder, og han fortjener at blive hyldet for sin succes, siger Sigurd Schou Madsen, chefkonsulent i Dansk Erhverv.

De bedste fra 7 regioner
Med i finalen var følgende ejerledere, der var udvalgt af juryen som de bedste ejerledere fra syv regioner.
Udover Mikkel Borg Bjergsø var det Morten Jørgensen Mørk og Michael Jacobsen fra Nordmark Maskinfabrik, Preben Munch fra IdHAIR Company, Jan Bisgaard Sørensen fra BILA, Søren Kjær Larsen fra Sky-Light, Mads Pedersen fra Alfred Pedersen & Søn ApS og Ejvind Pedersen fra Scanmetals A/S.
Derudover blev Årets Temapris 2017 uddelt til Per Smedegaard fra Kjærgaard A/S og Årets Hæderspris 2017 til Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, formand for fondene A.P. Møllers familiefond og A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, der har den bestemmende indflydelse på driften af Danmarks største koncern, A.P. Møller – Mærsk A/S, hvor hun også er næstformand.
Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag prisen, som uddeles for 14. gang. Ved regionskåringerne uddeles i hver region en pris til Årets Ejerleder og en temaprisvinder. Temaprisen uddeles på baggrund af årets tema: samspillet mellem talent og teknologi.

Skrevet i: Aktuelt, Drikkevarer, Markedsføring

Seneste nyt fra redaktionen

Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

Frugt og grøntKød, fisk og fjerkræ06. 11. 2025

Danish Crown har rundet 2,5 millioner solgte pakker hakket oksekød blandet med grønt det første år og har dermed overgået de oprindelige forventninger til produktet. I en tid hvor stigende fødevarepriser - herunder prisen på oksekød - er et varmt samtaleemne hen over de danske køkkenborde, kan

RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

Ikke kategoriseret06. 11. 2025

Virksomheden bag de populære økologiske frugt- og nøddebarer har de seneste år oplevet en stabil tocifret vækst i Danmark, Tyskland og Sverige samt en markant stigning i online-salget. For at imødekomme den voksende efterspørgsel og stimulere en fortsat vækst på de europæiske markeder, udvider

7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

AktueltDrikkevarerMarkedsføringMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed06. 11. 2025

7-Elevens iværksætterforløb Innovation Corner, der blev lanceret sidste år, er blevet taget så godt imod, at kæden nu åbner op for en ny runde. Samtidig kommer det fjerde produkt fra første runde – en alkoholfri elektrolytdrik ’Dansevand’ – på hylderne. Sidste år deltog Dansevand, en alkoholfri

Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

AktueltFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræLandbrugRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed06. 11. 2025

Ved en højtidelig fejring hos Søren Wiuff i Lammefjorden lørdag den 1. november blev Årets Wiuff 2025 uddelt for allerførste gang. Prisen er opfundet og etableret af Lokale Fødevarer Danmarks stifter og formand, Jesper Zeihlund, og siden blevet medstiftet af HORESTA. Formålet med prisen er at hædre

Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

Frugt og grøntLandbrugMiljø og sundhedTop06. 11. 2025

I årevis har de arbejdet med jordforbedring via næringsrige kompostblandinger på en gård i Nordjylland. Resultatet er klart: Den sunde jord giver ikke bare sundere og stærkere grøntsager – men også bedre smag. På gården Ny Vraa i Tylstrup har man i årevis arbejdet med at udvikle og teste

Techmedia får ny ejer

AktueltFoodservice04. 11. 2025

Techmedia A/S, der blandt andet driver Fødevarekus og magasinet Food&Drink, er blevet købt af FrontMedia ApS, der dermed styrker positionen på markedet for fag- og branchemedier. Handelen er gennemført 6. oktober 2025, og begge selskaber fortsætter i deres nuværende

Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

Foodservice04. 11. 2025

Kokkene har talt: Wassim Hallal er kåret som Kokkenes Kok 2024 – en af de største hædersbevisninger i dansk gastronomi. Prisen gives til en kok, der med talent, generøsitet og faglig styrke har gjort en særlig forskel for branchen. Den prestigefyldte pris blev overrakt ved Fonden Dansk Gastronomis

Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

FoodserviceMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed04. 11. 2025

På bare ti år er danske Too Good To Go blevet til et globalt eksempel på, hvordan teknologi, forretning og bæredygtighed kan trække i samme retning. Med over 130 millioner brugere og 500 millioner reddede måltider har virksomheden gjort kampen mod madspild til en hverdagsvane for brugere i over 20

Juleudgave af Food&Drink på gaden

AktueltFoodservice04. 11. 2025

Julen sig nærmer, og det betyder, at nyeste nummer af Food&Drink sætter fokus på julen og alle dens glæder. Læs blandt andet om spændende jule-nyheder, men kom også med til Aalborg for at besøge byens første Michelin-restaurant. Udover at drage nordpå og se på julen har Food&Drink også

Her er Danmarks bedste plantebaserede takeaway

FoodserviceFrugt og grøntMesser og konferencerMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed04. 11. 2025

Pico Pizza vandt Årets plantebaserede takeaway-måltid ved weekendens Plant Food Festival, hvor Dansk Vegetarisk Forening og Plantebranchen hyldede årets bedste plantebaserede madoplevelser på farten. Hvem laver landets bedste plantebaserede måltid to go? Det blev afgjort i weekenden, da

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

  • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    06.11.2025

  • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

    06.11.2025

  • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

    06.11.2025

  • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

    06.11.2025

  • Techmedia får ny ejer

    04.11.2025

  • Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

    04.11.2025

  • Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

    04.11.2025

  • Juleudgave af Food&Drink på gaden

    04.11.2025

  • Her er Danmarks bedste plantebaserede takeaway

    04.11.2025

  • Sukaiba vinder ”Denmark’s Best Hotel Restaurant” for anden gang

    30.10.2025

  • En rigtig god kop kaffe er det nye personalegode

    30.10.2025

  • Dansk sommelier vinder den første udgave af Master of Port Scandinavia 2025

    30.10.2025

  • Når regler spænder ben for naturen: 16 nye anbefalinger til bedre biodiversitet i fødevaresektoren

    30.10.2025

  • Prestigefyldt kåring: Den danske Spiseguide hylder AOC som Årets Restaurant

    30.10.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik