• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

DrikkevarerMesser og konferencerTop15. 12. 2016 | Kasper Mundt-Nielsen

Wildcard til dansk frugtvin

DrikkevarerMesser og konferencerTop15. 12. 2016 By Kasper Mundt-Nielsen

Den nynordiske madrevolution er langt fra et overstået kapitel. Som et af de seneste skud på stammen, er det store udland nu ved at få øjnene op for dansk frugtvin, hvor producenterne Cold Hand Winery og Frederiksdal Kirsebærvin netop er blevet tildelt eftertragtede wildcards til ProWein 2017 i Düsseldorf.

Af Kasper Mundt-Nielsen

Dansk vin er historisk set ikke nogen stor eksportvare, men et skifte i markedstrends og et fokus på de gode nordiske råvarer er ved at ændre på dette. Cold Hand Winery, der er specialister i æble is-vin og Frederiksdal Kirsebærvin er to, på verdensplan små spillere i vinverdenen, men de kan noget som kun de færreste kan: De kan producere frugtvin i verdensklasse – og nu har den store vinverden til marts 2017 mulighed for at smage på herlighederne, når de begge udstiller på ProWein-messen i Düsseldorf.

For os giver det kun mening at lave et produkt der er bedre end det man kan lave i udlandet. Vi kan ikke konkurrere med udlandet på prisen, derfor skal vi udkonkurrere dem på kvaliteten istedet, fortæller Jens Skovgaard Pedersen (i midten, blandt Cold Hand Winery familien)
For os giver det kun mening at lave et produkt der er bedre end det man kan lave i udlandet. Vi kan ikke konkurrere med udlandet på prisen, derfor skal vi udkonkurrere dem på kvaliteten istedet, fortæller Jens Skovgaard Pedersen (i midten, blandt Cold Hand Winery familien)

konkurrerende samarbejde
De to konkurrenter har et godt forhold til hinanden og har tidligere uforpligtende drøftet mulighederne for et samarbejde når det kommer til eksport. Drømmen var, at Danmark skulle have en stand på en af verdens største vinmesser, ProWein, i 2018 og forberedelserne skulle således allerede i gang nu, det er nemlig en dyr fornøjelse at udstille på messen. Midt i fondsmiddel-ansøgninger og andre overvejelser, er de to virksomheder dog blevet tildelt to ud af ti særdeles eftertragtede wildcards der dækker alle omkostningerne ved udstillingen.
-Vi er blevet indstillet af vores tyske importør, og det er simpelthen så stort, at det ikke er til at forstå, jubler Jens Skovgaard Pedersen, direktør hos Cold Hand Winery.

Same but different
De to virksomheder har fået wildcard i kategorien “Same but Different”, der er et segment på ProWein, hvor virksomheder der excellerer i alternative vinprodukter hører til. Og det er et segment der kommer mere og mere fokus på, når indkøberne skal ud og finde noget lækkert og eksklusivt til deres toprestaurationer verden over.
-Efter vi sendte de første vin ud til smagninger verden over, fandt vinbladene hurtigt interesse for vores frugtvin, og i takt med at guldmedaljerne væltede ind, blev vi også rendt på dørene af internationale restauranter og importører, og sagt på godt jysk, er det noget af et eventyr vi er i gang med, siger Jens Skovgaard Pedersen stolt.

Messen er allerede en succes
Det er svært for Jens Skovgaard Pedersen og Harald Krabbe, godsejer og direktør hos Frederiksdal Kirsebærvin at tale om deciderede succeskriterier, når de har fået sponseret turen af messearrangøren og det i sig selv er en succes, men fælles for dem begge er ønsket om at vise deres, for mange ukendte produkter frem, og skabe en større interesse for danske luksus-vinprodukter.
-Vi vil naturligvis gerne i kontakt med nye forhandlere, der tror på vores vine, og som kan markedsføre dem i deres respektive lande. Vi håber at indkøbere ser vores kirsebærvin som noget specielt og af høj kvalitet, og kan vi finde tre nye forhandlere, har ProWein været en stor succes fortæller Harald Krabbe.
For Cold Hand Winery gælder det også om at finde forhandlere og importører, og de er specielt på udkig efter en fransk importør, men de er naturligvis også åbne for andre markeder, helt konkret fortæller Jens, at målet er at øge eksporten til Tyskland fra nuværende ca 250.000 til 1.000.000 kroner.

Branding af dansk frugtvin
Både Frederiksdal Kirsebærvin og Cold Hand Winery kommer med en tilgang til vinproduktionen, hvis lige hverken ses herhjemme eller i udlandet. Vinene er mere eksklusive og som følge deraf også dyrere end man normalt ser eksempelvis æble- og kirsebær vine være, men kvaliteten er også det højere, og udlandet betragter disse vine som en del af den nynordiske madrevolution.
-Jeg håber at vi i denne branche kan hjælpe hinanden og opbygge et brand omkring dansk frugtvin, det vil være en stor hjælp for de mange danske producenter der er på vej. Væk skal mormors kedelige kirsebærvin og den billige cider, nu skal verden smage vores eksklusive frugtvine med de gode nordiske råvarer, slutter Jens Skovgaard Pedersen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Skrevet i: Drikkevarer, Messer og konferencer, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

Foodservice18. 12. 2025

Norrlyst Koncernen tager næste store skridt i sin vækstrejse og opkøber de resterende ejerandele i Cadence Group, hvilket betyder, at koncernen nu ejer 100% af det populære brunch- og bagerikoncept. Cadence Group driver i dag fire restauranter samt en fabrik i Herlev og er kendt for at levere

100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram har åbnet en ny ansøgningsrunde til en pulje med 100 millioner kroner. De 100 millioner kroner skal gå til projekter, der kan styrke den grønne omstilling af den danske fødevaresektor. Puljen kan søges frem til 19. februar 2026. Godt grønt nyt til de

Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

AktueltPolitik og eksport18. 12. 2025

Food Nation markerede den 15. december 2025 den officielle åbning af fødevareklyngens Visitor Centre i København i nye fysiske rammer. Det opdaterede og udvidede udstillingsvindue præsenterer det ypperste inden for danske fødevareløsninger, bæredygtig innovation og globalt samarbejde. Ved

Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

AktueltFødevareproduktionLandbrug18. 12. 2025

For dansk landbrug har 2025 været et fremragende år drevet af husdyrproduktion og en god høst. Men begyndende prisfald og strammere politiske krav kan hurtigt skubbe til balancen. Fremtiden kræver heftige investeringer og tilpasninger, hvis dansk landbrug skal fastholde sin stærke

Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

FoodserviceForskning og uddannelseMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

I juni blev Sundskolen i Nykøbing Falster den eneste folkeskole på Lolland-Falster, som kom med i det nationale skolemadsforsøg, hvor 191 skoler over hele landet afprøver skolemad. Skolemadsforsøget blev sat i gang i november og har indtil nu været en stor succes. Formålet med skolemadsforsøget

Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Med en ny AI-metode har forskere fra Københavns Universitet genopdaget 51 gamle ærtesorter, som ikke længere bruges i landbruget, men som kan vise sig lovende til produktion af plantebaserede fødevarer. Metoden er en genvej til at finde nye ressourcer i de grønne skatkamre, som genbankers enorme

Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

FødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Brancheorganisationen FødevareDanmark frygter konsekvenserne af den nye kvælstofaftale. Sammen med seks andre organisationer fra landbrugs- og fødevareerhvervene opfordrer organisationen til, at den grønne trepart sættes på pause, indtil konsekvenserne er fuldt belyst. Det er stort set umuligt

Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

AktueltDrikkevarerPolitik og eksport16. 12. 2025

Det danske pant- og retursystem bliver undergravet af EU-krav om genpåfyldelige emballager, der vil lukke størstedelen af Danmarks mikrobryggerier, mener Bryggeriforeningen. Fra 2030 pålægger EU alle supermarkeder og barer at sikre, at mindst 10% af deres emballager til øl, sodavand og

Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

AktueltDetailhandel og en grosMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Lidl Danmark har forpligtet sig til Science Based Targets Initiative (SBTi) og har validerede Net Zero-mål for 2050 – foruden validerede FLAG- og E&I-mål for 2034. Som Europas største dagligvarekæde er ambitionen, at Lidl vil være med til at vise vejen mod en verden, hvor der bliver tænkt på

CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

Brød og kagerTop16. 12. 2025

CBP fra Vejle, leverandør af råvarer til produktion af brød og kager, udvider nu sit hovedsæde med et topmoderne innovationscenter og fuldt udstyret bageri. Hvor brød dufter, finder mennesker hinanden – og nye ideer opstår for morgendagens brød og kager. Med det afsæt har CBP lavet et 250

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Nemco Machinery A/S

    Kendt leverandør til bagerier fusionerer med Nemco

  • Ardo NV Denmark Office

    En klassiker med rødder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Et tilbageblik på året der gik

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

    18.12.2025

  • 100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

    18.12.2025

  • Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

    18.12.2025

  • Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

    18.12.2025

  • Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

    18.12.2025

  • Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

    16.12.2025

  • Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

    16.12.2025

  • Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

    16.12.2025

  • Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

    16.12.2025

  • CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

    16.12.2025

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik