• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

DrikkevarerMesser og konferencerTop15. 12. 2016 | Kasper Mundt-Nielsen

Wildcard til dansk frugtvin

DrikkevarerMesser og konferencerTop15. 12. 2016 By Kasper Mundt-Nielsen

Den nynordiske madrevolution er langt fra et overstået kapitel. Som et af de seneste skud på stammen, er det store udland nu ved at få øjnene op for dansk frugtvin, hvor producenterne Cold Hand Winery og Frederiksdal Kirsebærvin netop er blevet tildelt eftertragtede wildcards til ProWein 2017 i Düsseldorf.

Af Kasper Mundt-Nielsen

Dansk vin er historisk set ikke nogen stor eksportvare, men et skifte i markedstrends og et fokus på de gode nordiske råvarer er ved at ændre på dette. Cold Hand Winery, der er specialister i æble is-vin og Frederiksdal Kirsebærvin er to, på verdensplan små spillere i vinverdenen, men de kan noget som kun de færreste kan: De kan producere frugtvin i verdensklasse – og nu har den store vinverden til marts 2017 mulighed for at smage på herlighederne, når de begge udstiller på ProWein-messen i Düsseldorf.

For os giver det kun mening at lave et produkt der er bedre end det man kan lave i udlandet. Vi kan ikke konkurrere med udlandet på prisen, derfor skal vi udkonkurrere dem på kvaliteten istedet, fortæller Jens Skovgaard Pedersen (i midten, blandt Cold Hand Winery familien)
For os giver det kun mening at lave et produkt der er bedre end det man kan lave i udlandet. Vi kan ikke konkurrere med udlandet på prisen, derfor skal vi udkonkurrere dem på kvaliteten istedet, fortæller Jens Skovgaard Pedersen (i midten, blandt Cold Hand Winery familien)

konkurrerende samarbejde
De to konkurrenter har et godt forhold til hinanden og har tidligere uforpligtende drøftet mulighederne for et samarbejde når det kommer til eksport. Drømmen var, at Danmark skulle have en stand på en af verdens største vinmesser, ProWein, i 2018 og forberedelserne skulle således allerede i gang nu, det er nemlig en dyr fornøjelse at udstille på messen. Midt i fondsmiddel-ansøgninger og andre overvejelser, er de to virksomheder dog blevet tildelt to ud af ti særdeles eftertragtede wildcards der dækker alle omkostningerne ved udstillingen.
-Vi er blevet indstillet af vores tyske importør, og det er simpelthen så stort, at det ikke er til at forstå, jubler Jens Skovgaard Pedersen, direktør hos Cold Hand Winery.

Same but different
De to virksomheder har fået wildcard i kategorien “Same but Different”, der er et segment på ProWein, hvor virksomheder der excellerer i alternative vinprodukter hører til. Og det er et segment der kommer mere og mere fokus på, når indkøberne skal ud og finde noget lækkert og eksklusivt til deres toprestaurationer verden over.
-Efter vi sendte de første vin ud til smagninger verden over, fandt vinbladene hurtigt interesse for vores frugtvin, og i takt med at guldmedaljerne væltede ind, blev vi også rendt på dørene af internationale restauranter og importører, og sagt på godt jysk, er det noget af et eventyr vi er i gang med, siger Jens Skovgaard Pedersen stolt.

Messen er allerede en succes
Det er svært for Jens Skovgaard Pedersen og Harald Krabbe, godsejer og direktør hos Frederiksdal Kirsebærvin at tale om deciderede succeskriterier, når de har fået sponseret turen af messearrangøren og det i sig selv er en succes, men fælles for dem begge er ønsket om at vise deres, for mange ukendte produkter frem, og skabe en større interesse for danske luksus-vinprodukter.
-Vi vil naturligvis gerne i kontakt med nye forhandlere, der tror på vores vine, og som kan markedsføre dem i deres respektive lande. Vi håber at indkøbere ser vores kirsebærvin som noget specielt og af høj kvalitet, og kan vi finde tre nye forhandlere, har ProWein været en stor succes fortæller Harald Krabbe.
For Cold Hand Winery gælder det også om at finde forhandlere og importører, og de er specielt på udkig efter en fransk importør, men de er naturligvis også åbne for andre markeder, helt konkret fortæller Jens, at målet er at øge eksporten til Tyskland fra nuværende ca 250.000 til 1.000.000 kroner.

Branding af dansk frugtvin
Både Frederiksdal Kirsebærvin og Cold Hand Winery kommer med en tilgang til vinproduktionen, hvis lige hverken ses herhjemme eller i udlandet. Vinene er mere eksklusive og som følge deraf også dyrere end man normalt ser eksempelvis æble- og kirsebær vine være, men kvaliteten er også det højere, og udlandet betragter disse vine som en del af den nynordiske madrevolution.
-Jeg håber at vi i denne branche kan hjælpe hinanden og opbygge et brand omkring dansk frugtvin, det vil være en stor hjælp for de mange danske producenter der er på vej. Væk skal mormors kedelige kirsebærvin og den billige cider, nu skal verden smage vores eksklusive frugtvine med de gode nordiske råvarer, slutter Jens Skovgaard Pedersen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Skrevet i: Drikkevarer, Messer og konferencer, Top

Seneste nyt fra redaktionen

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

Forskning og uddannelseMejeriØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

En ny forskningsgennemgang viser, at fem enkle tiltag kan gøre osteproduktion mere effektiv og bæredygtig. Et forskerteam fra DTU har gennemgået den eksisterende forskning om fermentering og modning af ost i et litteraturstudie og peger på fem underudnyttede videnskabeligt baserede tiltag, som kan

Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

AktueltFoodservice12. 11. 2025

Den toscanske michelinrestaurant Saporium rykker for en periode ind i Tivoli. I Toscanas bølgende bakker ligger et af Italiens mest eksklusive og idylliske hoteller: det danskejede Borgo Santo Pietro, som for nyligt er blevet tildelt de maksimale 3 nøgler i Michelin-guiden. Blandt hotellets

Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

AktueltDetailhandel og en grosKød, fisk og fjerkræ12. 11. 2025

Ved mandagens World Steak Challenge vandt irske Dawn Meats og Lidl titlen som 'World's Best Steak' for deres irske græsfodrede sirloin. I alt sikrede Irland sig 24 guldmedaljer - og ud af de i alt 304 uddelte medaljer tog Irland den største samlede medaljehøst med 68 guld-, sølv- eller

Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

Forskning i økologi skal ikke have mindre, men større investeringer, for at Danmark kan leve op til sine grønne ambitioner om en fordobling af økologien. Det sikrer en ny politisk aftale. Med et nybrud i dansk forskningspolitik gennemfører regeringen flerårige investeringer i forskning og

FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS fra Bække i Vejen har vundet EY Entrepreneur Of The Year’s regionale pris i kategorien Scale-Up. Prisen blev uddelt ved EY’s kåring i Syd-og Sønderjylland torsdag den 6. november og markerer en vigtig milepæl for virksomheden, der leverer fermenterede

Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

DrikkevarerForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

I jagten på nye måder at producere protein på, har forskere på Aalborg Universitet forvandlet restprodukter fra ølproduktion til et proteinrigt produkt, som kan erstatte almindeligt kød i f.eks. pølser. Resultatet er både velsmagende, bæredygtigt og økonomisk fordelagtigt. For mange går en øl

Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

AktueltFoodserviceForskning og uddannelse11. 11. 2025

Mens hotel- og restaurationsbranchen kæmper med mangel på kvalificeret arbejdskraft, har Hotel Vejlefjord succes med at fastholde og udvikle medarbejdere gennem målrettede talentprogrammer. Hotel- og restaurationsbranchen har i flere år været blandt de hårdest ramte af forgæves rekrutteringer.

Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

AktueltFødevareproduktionLandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den 18.–19. november samles landmænd, forskere, rådgivere og virksomheder i Kolding til Økologikongres 2025. Med 47 faglige sessioner og temaer fra grøn trepart til sundhed og økologisk regenerativt landbrug sætter kongressen fokus på, hvordan økologien kan levere løsninger på tidens største

Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMesser og konferencerMiljø og sundhedTop11. 11. 2025

Den offentlige debat om ultraforarbejdede fødevarer fylder meget hos både forbrugere og fødevaresektor. På årets fødevarekonference, Fremtidens Fødevarer, hos Teknologisk Institut satte forskere og aktører problemstillingen under lup og opfordrede til at flytte fokus fra proces til

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    11.11.2025

  • Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

    11.11.2025

  • Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

    11.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

    11.11.2025

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

  • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    06.11.2025

  • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

    06.11.2025

  • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

    06.11.2025

  • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

    06.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik