Vikan, der specialiserer sig i hygiejniske rekvisitter til rengøring og fødevarehåndtering har udgivet en vejledning i butikshygiejne og fødevaresikkerhed.
Vejledningen er beregnet til at hjælpe supermarkeder og andre fødevarebutikker med at indføre rengøringsrutiner, der følger bedste praksis – ikke mindst for at mindske de sundhedsrisici, der er forbundet med covid-19 – og den indeholder gode råd om en række emner inden for hygiejne og sikkerhed, herunder:
- Generel butikshygiejne
- Hygiejne i kundevendte områder
- Rengøring, der giver fødevaresikkerhed
- Farvekodning, der giver øget fødevaresikkerhed
- Vedligeholdelse, opbevaring og opfyldelse af lovmæssige krav
Deb Smith, global hygiejnespecialist hos Vikan, fortæller:
– En ren butik er en mere sikker butik for både kunder og medarbejdere. Den nye vejledning fra Vikan beskriver bedste praksis, herunder avancerede hygiejneprocesser fra fødevareindustrien, hvor Vikan har været en førende global leverandør i mange år. De råd og praktiske anbefalinger, den indeholder, er værdifulde for enhver fødevarebutik, lige fra den lokale delikatessebutik til de store supermarkedskæder.
Vejledningen kan downloades gratis på http://www.vikan.com