Da den bedste danske bartender i World Class regi skulle findes var det Hardeep Rehal fra Cocktailbaren Blume, der stod øverst på skamlen. Vinder cocktailen var inspireret af den indiske te-tradition.

Scenen og rammerne var sat, da Danmarks bartenderelite mødtes i sidste uge for at konkurrere om titlen som landets bedste bartender. I dette års udgave af World Class skulle deltagerne lave en highball-cocktail på Johnnie Walker Black Label, hvor der var flettet både nostalgi og historisk arv ind i serveringen. Da den sidste cocktail var langet over bardisken, stod Hardeep Rehal fra cocktailbaren Blume tilbage som vinder. Han er normalt inspireret af nordiske smage og ingredienser, når han laver cocktaills. Men for at skille sig ud blandt årets deltagerne, valgte han at tage udgangspunkt i sin egen indiske baggrund. Hans vindercocktail var lavet på en traditionel chai med en krydderiblanding fra Punjab, hvor hans forældre er fra. Med den som base havde han fermenteret teen med ingefær og tilsat kulsyre lavet på chai, inden han serverede den sammen med Johnnie Walker Black Label. Cocktailen kaldte han, Chaibucha, fordi navnet opsummerede både inspirationen og smagen.
Hardeep Rehal er født i England og opvokset i Danmark. Han har tidligere arbejdet på flere cocktailbarer i Spanien, Italien, London og København, men de seneste år har det været Blume i København, der har haft gavn af hans evner som bartender. Han er oprindelig uddannet ingeniør, og det bruger han aktivt i sit arbejde som bartender.
– Min videnskabelige baggrund har klart formet min tilgang til det at lave cocktails. Jeg eksperimenterer meget, når jeg sammensætter ingredienser og tager noter, analyserer og forbedrer hele tiden mine cocktails løbende. Jeg tror, min styrke som bartender er, at jeg kan skabe meget ud fra relativt få ingredienser. Mine cocktails er enkle og komplekse på samme tid, siger Hardeep Rehal.
World Class er blandt verdens mest prestigefyldte bartenderkonkurrencer, hvor deltagerne ud fra skiftende rammer og regler dyster på både tekniske færdigheder, viden, evnen til at fortælle en god historie og charme generelt. I år bestod den danske jury af de tidligere danske vindere Alexander Remoundos og Kasper Riewe Høgh samt madbloggeren Kaitlin Orr.
– Det bliver spændende at se den internationale finale i år. Jeg tror, der bliver mere fokus på historiefortælling, kreativitet og den konceptuelle idé end nogensinde før, fordi formatet for første gang bliver digitalt. Det føles helt rigtigt, fordi bartenderfaget ikke kun handler om at skabe smagsoplevelser, men helt grundlæggende også handler om at kunne underholde sine gæster og om at have sublime sociale færdigheder, siger Rene Hedeland, der står for Diageo World Class i Danmark.