• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceTop06. 10. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

Verdens bedste restauranter er danske

FoodserviceTop06. 10. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

Da verdens 50 bedste restauranter skulle findes, kunne Noma rykke fra anden til førstepladsen. Geranium rykkede op fra nummer seks til nummer to. Verdens tredje bedste restaurant er Asador Etxebarri fra Atxondo i Spanien.

Det er langt fra første gang, at Noma nyder anerkendelsen som verdens bedste restaurant på The World’s Best Restaurants-listen. Den tidligere version af Noma toppede 50 Best listen i 2010, 2011, 2012 og 2014. Men nu får Noma 2.0 altså også anerkendelsen, her kort tid efter de modtog deres 3. Michelin-stjerne.

Tidligere restauranter, der af holdet bag 50 Best vurderes som eliterestauranter, der har modtaget anerkendelsen som nummer 1 placerede restauranter, er blevet optaget i en Best of the Best hall of fame, hvorfor de ikke vil være at finde på den nye liste over verdens 50 bedste restauranter. Den liste inkluderer El Bulli, The French Laundry, The Fat Duck, Noma (1.0), El Celler de Can Roca, Osteria Francescana, Eleven Madison Park og seneste nummer 1 i 2019, Mirazur.

At Noma så alligevel bliver kåret til verdens bedste restaurant, skyldes, at restauranten betragtes som en ny restaurant efter genåbningen. Om kåringen skriver holdet bag 50 Best:

Noma’s hædersbevisning er en anerkendelse til Redzepi og hans teams fejlfrie fokus på usædvanlige sæsoningredienser – menuen er kategorisk årstidsbestemt i tre faser: fisk og skaldyr om vinteren, grøntsager om sommeren og vildt og skov om i efteråret – der er høstet og indsamlet lokalt og bragt til live på tallerkenen med komplekse og kreative metoder. Denne nygenskabelse af Noma (af nogle betragtet som Noma 2.0) er berettiget til The World’s 50 Best Restaurants på grund af tre ændringer i forhold til den oprindelige restaurant: beliggenhed, koncept og ejerskab. I den forstand, er den en ny restaurant.

Efter kåringen, der fandt sted i Antwerpen, udtalte William Drew, Director of Content for The World’s 50 Best Restaurants:

– Noma er uden tvivl en af de mest indflydelsesrige restauranter i sin tid, der sætter nye standarder i forhold til forskning og råvareudvikling, præsentation og iscenesættelse af oplevelsen på tallerkenen. Den er blevet en af de mest efterspurgte spise-destinationer fra hele verden, og vi er glade for at kunne annoncere den som dette års nr. 1. Det er fantastisk at se otte nye restauranter debutere, så vel som to tilbage på listen, efter en af de mest udfordrende perioder for branchen nogensinde. Det har været en ære, at være vidne til den dedikation og fællesskabsfølelse fra så mange af restauranterne på The World’s 50 Best Restaurants listen og flere til.

Lige uden for listen findes Alchemist på 58. pladsen og Amass på 89. pladsen. Svenske Frantzén kom ind som nummer 6 og norske Maaemo kunne lige snige sig ind som nummer 47.

1-50 List:

RankingRestaurantTownCountry
1NomaCopenhagenDenmark
2GeraniumCopenhagenDenmark
3Asador EtxebarriAtxondoSpain
4CentralLimaPeru
5DisfrutarBarcelonaSpain
6FrantzénStockholmSweden
7MaidoLimaPeru
8OdetteSingaporeSingapore
9PujolMexico CityMexico
10The ChairmanHong KongChina
11DenTokyoJapan
12SteirereckViennaAustria
13Don JulioBuenos AiresArgentina
14MugaritzSan SebastianSpain
15Lido 84Gardone RivieraItaly
16ElkanoGetariaSpain
17A Casa do PorcoSão PauloBrazil
18Piazza DuomoAlbaItaly
19NarisawaTokyoJapan
20DiverxoMadridSpain
21Hiša FrankoKobaridSlovenia
22CosmeNew YorkUSA
23ArpègeParisFrance
24SeptimeParisFrance
25White RabbitMoscowRussia
26Le CalandreRubanoItaly
27QuintonilMexico CityMexico
28BenuSan FranciscoUSA
29RealeCastel di SangroItaly
30Twins GardenMoscowRussia
31Restaurant Tim RaueBerlinGermany
32The Clove ClubLondonUK
33Lyle’sLondonUK
34Burnt EndsSingaporeSingapore
35Ultraviolet by Paul PairetShanghaiChina
36Hof Van CleveKruishoutemBelgium
37SingleThreadHealdsburgUSA
38BoragóSantiagoChile
39FlorilègeTokyoJapan
40SühringBangkokThailand
41Alléno Paris au Pavillon LedoyenParisFrance
42BelcantoLisbonPortugal
43AtomixNew YorkUSA
44Le BernardinNew YorkUSA
45Nobelhart & SchmutzigBerlinGermany
46LeoBogotáColombia
47MaaemoOsloNorway
48Atelier CrennSan FranciscoUSA
49AzurmendiLarrabetzuSpain
50WolfgatPaternosterSouth Africa

Skrevet i: Foodservice, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

Brød og kagerMarkedsføring05. 06. 2025

Sarah Harris tiltræder som ny Chief Marketing Officer hos Lagkagehuset. Hun kommer fra en stilling som Marketing Director hos Starbucks UK, og med indgående kendskab til digital marketing og ESG-strategi skal hun styrke bagerkædens kommercielle profil i ind- og udland. Sarah Harris har de

Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

Frugt og grøntMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed05. 06. 2025

Generalsekretæren i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), Rune-Christoffer Dragsdahl, er blevet valgt til forperson for den internationale organsation IVU. Rune-Christoffer Dragsdahl, der er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), er blevet valgt til forperson for den internationale

Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

AktueltBrød og kager05. 06. 2025

I en ny digital publikation, Kernetal 2025, går Schulstad tæt på de 14-18-åriges madvaner og spørger: hvad spiser de unge egentlig – og hvad styrer deres valg? Tre omfattende undersøgelser tegner et billede af en generation, der gerne vil spise sundere, blive mætte og hygge sig over maden, men som

Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

AktueltFødevareproduktionMejeri05. 06. 2025

Andelsejede Arla Foods investerer 34,5 mio. euro i en ny produktionslinje til skyr på mejeriet i Linköping, Sverige. Investeringen er en del af kooperativets langsigtede strategi og skal imødekomme den stigende efterspørgsel på skyr. Den nye produktionslinje vil primært producere skyr til det

Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

DrikkevarerFoodserviceTopØkologi og bæredygtighed05. 06. 2025

Når danskerne træder ind på en café eller sætter sig til rette på en restaurant, forventer de mere end blot mad og drikke – Rynkeby Foods lancering af Dagmar-serien tapper direkte ned i den tendens. Produkterne er skabt til den moderne forbruger, der træffer bevidste valg og efterspørger naturlige,

Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

Emballage03. 06. 2025

Nemco opfordrer virksomhederne til at søge rådgivning og medlemskab af en kollektiv ordning. Den 31. maj var der deadline for indberetning af emballagemængder til Dansk Producentansvar. Både fødevarevirksomheder og andre virksomheder med producentansvar for emballage skulle sikre, at deres

Arla slår alarm om manglende madfærdigheder

FoodserviceForskning og uddannelseMiljø og sundhed03. 06. 2025

Danskernes madfærdigheder bliver dårligere og dårligere, og det får nu Danmarks største fødevarevirksomhed Arla til at slå alarm. Madfærdigheder er nemlig afgørende, når det kommer til danskernes sundhed, klimaet og det sociale samvær. 42 pct. af danske børn og unge siger, at de ikke kan koge

Køkkenprisen 2025: Kender du et køkken, der går forrest?

AktueltFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed03. 06. 2025

For sjette år i træk sætter Landbrug & Fødevarer fokus på de offentlige køkkener, der gør en forskel. Med Køkkenprisen 2025 hyldes de madhåndværkere, der kombinerer faglighed, smag og bæredygtighed i hverdagen - og viser vejen for fremtidens offentlige måltider. Hver dag serveres mere end

Programmet klar for Copenhagen Cooking 2025

AktueltMesser og konferencer03. 06. 2025

15.-24. august bliver Københavns gader igen fyldt med langborde og leben, når årets Copenhagen Cooking løber af stablen. I år kan gæsterne glæde sig til 100 oplevelser på tværs af hele byen: Fra petanqueturneringer til pizzakonkurrence, en ny version af Smørrebrødets Dag og middag midt på Kongens

Danskerne skærer ned på chokoladen, men smør og kaffe skal der ikke røres ved

Detailhandel og en grosKonfektureMejeriTop03. 06. 2025

De seneste år har danskerne oplevet prisstigninger på mange varer. Nye tal viser, at danskerne ændrer forbrug på nogle varer, mens andre må koste, hvad de koster. Prisen på chokolade har gennem de seneste år været på himmelflugt. Ifølge nye tal fra analysevirksomheden YouGov er kiloprisen for

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch på Spildevand Teknisk Forenings Årsmøde 2025

  • Nemco Machinery A/S

    Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

  • DENIOS ApS

    Sådan vælger du det rigtige opbevaringsskab til farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Group præsenterer innovative vakuumløsninger på Battery Show Europe 2025 i Stuttgart

  • DENIOS ApS

    Sådan transporterer du lithiumbatterier sikkert

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Deltag i masterclass: ’Ansvarlig fisk på tallerkenen’

  • DENIOS ApS

    Her er den oversete vej til et sundere arbejdsmiljø

  • Busch Vakuumteknik A/S

    centrotherm clean solutions bliver til Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

    05.06.2025

  • Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

    05.06.2025

  • Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

    05.06.2025

  • Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

    05.06.2025

  • Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

    05.06.2025

  • Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

    03.06.2025

  • Arla slår alarm om manglende madfærdigheder

    03.06.2025

  • Køkkenprisen 2025: Kender du et køkken, der går forrest?

    03.06.2025

  • Programmet klar for Copenhagen Cooking 2025

    03.06.2025

  • Danskerne skærer ned på chokoladen, men smør og kaffe skal der ikke røres ved

    03.06.2025

  • Online dagligvarehandel løfter sløret for omkostningerne ved friskhedsgaranti

    27.05.2025

  • 150-årig familievirksomhed rykker til Aarhus: Oluf Brønnum & Co A/S åbner nyt domicil på Runetoften

    27.05.2025

  • Dansk vinproduktion træder ind i SMVdanmark

    27.05.2025

  • Food&Drink på gaden med fokus på kød

    27.05.2025

  • Premiere på Roskilde Festical: Ny øl brygget på juicerester og øko-boller

    27.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik