• Facebook
  • Instagram
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FødevareproduktionMesser og konferencerMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed09. 03. 2023 | mikkelb

Vegansk bacon’ish og syv andre produkter kåret som verdens bedste øko-produkt

FødevareproduktionMesser og konferencerMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed09. 03. 2023 By mikkelb

Den danske iværksætter og kok Frank Lantz har vundet ”Best New Product Award 2023”-prisen på verdens største økologiske messe BioFach i Nürnberg. Han vandt prisen for sine økologiske og veganske granulater Uhhmami, der tilfører stor smag til det plantebaserede køkken.

Uhmami på BioFach

Intens smag som ’bacon’, ’trøffel’ og ’ost’, der på et splitsekund løfter veganske retter; det er hemmeligheden bag Frank Lantz’ prisvindende serie af bouilloner og granulater med navnet Uhhmami. En produktserie, som den danske kok har udviklet med stærk inspiration fra det klassiske gourmetkøkken, hvor fonden i årtier har båret smagen frem.

”Jeg udviklede Uhhmami-serien for at gøre det nemt og lækkert at spise plantebaseret. Veganske og vegetariske retter bygger ofte på en masse besværlige elementer, der skal løfte smagen og give dybde, fx at fermentere eller grille grøntsager. Uhhmami-granulaterne er umamibomber, som på et øjeblik kan give de intense, dybe og runde smage, som mange jagter i en travl, grøn hverdag,” forklarer Frank Lantz, der er uddannet kok og har arbejdet som madiværksætter i årtier.

Smagen sejrede

Frank Lantz har i den grad ramt et hul i markedet, både når det gælder foodservice og detailhandel, og særligt i udlandet, hvor de er noget længere i deres rejse mod en plantebaseret hverdag, forklarer Pernille Bundgård, International Market Director i Økologisk Landsforening, som hjælper med at skabe økologiske, danske eksportsuccesser:

”Der er mange grunde til, at Uhhmami vinder den her pris i år. Der findes smagsgivere og fonder i forvejen, så produktet er genkendeligt, men kvalitets- og smagsmæssigt er Uhhmami bare i en anden liga. Flere af de store udenlandske kæder var lidt skeptiske til en start, men lige så snart de smagte produkterne, blev de blæst bagover. Og udover smagen udmærker Uhhmami sig ved at være gennemtænkt fra start til slut. Kvaliteten vidner om et gedigent håndværk, granulaterne er nemme at bruge, og indpakningen er gennemtænkt i lækkert design og i størrelser, der passer til både detail og foodservice. At en dansker vinder den her pris, er meget stort,” siger Pernille Bundgård, som kun én gang tidligere i sin tid som eksportansvarlig har oplevet, at en dansk virksomhed fik prisen for bedste nye øko-produkt. Det var i 2018, hvor Copenhagen Sparkling Tea fik den prestigefyldte pris.

Dansk innovation hitter i udlandet

Ifølge Pernille Bundgård er det bl.a. den særlige innovative tilgang, en kompromisløshed omkring kvalitet og evnen til at ramme en trend, som gør, at danske iværksættere som Frank Lantz imponerer i udlandet, hvor opmærksomheden omkring Uhhmami også allerede er langt større end i Danmark:

”Vi mærker tydeligt, at udlandet er længere fremme på plantetrenden, fx i Tyskland, hvor der er stor appetit på vores produkter. Vi har hele tiden troet på, at Uhhmami har en plads både nationalt og internationalt, og at vi skulle være kompromisløse i forhold til kvalitet, ingredienser og smag. Men jeg må sige, at jeg er overrasket og megastolt over, at der bliver taget så godt imod vores produkter, og at vi kan vinde blandt flere tusinde nye produkter fra hele verden,” siger Frank Lantz, der lancerede sin Uhhmami-serie sidste år.

Vegansk beef-, blue cheese- og bacon’ish

Uhhmami modtager BioFach’s “Best New Product Award 2023” med serien Uhhmami – BACON’ish, BEEF’ish, BLUE CHEESE’ish, CHEESE’ish, CHICKEN’ish, OCEAN’ish, TRUFFLE’ish og VEGETABLES. BioFach er verdens største økologiske messe, og det særlige ved prisen her er, at det er de 35.000 besøgende fra 135 lande, der vælgerne vinderne. Der var 2765 udstillere på BioFach 2023, hvor danske Uhhmami vandt.

Skrevet i: Fødevareproduktion, Messer og konferencer, Miljø og sundhed, Råvarer og ingredienser, Top, Økologi og bæredygtighed

 
 

Seneste nyt fra redaktionen

Too Good To Go har reddet 200 mio. måltider fra skraldespanden

Detailhandel og en grosMiljø og sundhed21. 03. 2023

Too Good To Go har rundet en stor milepæl med 200 mio. reddede måltider på globalt plan. Siden lanceringen af appen har Too Good To Go i Danmark alene reddet over 13,7 mio. måltider takket være partnere som Netto, Lidl, Coop, Q8, Scandic og Lagkagehuset. Too Good To Gos milepæl med 200 mio.

Dansk vinder af fransk innovationspris

AktueltFødevareproduktionMesser og konferencer21. 03. 2023

Cabinplant A/S vinder innovationsprisen Trophées de l’Innovation for deres multihead veje- og pakkemaskine MHW SF Extreme-løsning til fuldautomatisk vejning og emballering af særligt klæbende produkter. Prisen er vundet på CFIA, der er en international udstilling for fødevareteknologi i

Menu hos Sticks n Sushi med produkter fra MATR.

Sticks går grønt med dansk plante-startup

FoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed21. 03. 2023

Sushikæden Sticks’n’Sushi er teamet op med den danske start-up MATR, der producerer plantebaserede alternativer til kød. Samarbejdet sætter MATRs fermenterede planter på menuen på deres 25 restauranter i København, London og Berlin. Sticks’n’Sushi har gennem mere end 25 år lært danskerne at

øludvalg i spar-butik

Nyt specialølkoncept hos SPAR

Detailhandel og en grosDrikkevarer21. 03. 2023

Nu kan kunder i supermarkedskæden SPAR opleve et helt nyt øl-koncept, som byder på et bredere sortiment og gør det mere inspirerende at købe øl. Det nye koncept sker i samarbejde med Carlsberg og Royal Unibrew. I supermarkedskæden SPAR, som er en del af fødevarekoncernen Dagrofa, er der kommet

Geia Food har købt ind i Finland

AktueltFoodservice21. 03. 2023

Geia Food har opkøbt selskaberne Topfoods Finland OY og TFR Topfoods Retailing OY og ekspanderer dermed på det finske marked med produkter målrettet foodservice og industrikunder. Danske Gaia Food har haft checkhæftet frem for at kunne ekspandere i Finland og Norden. De har købt Topfoods

Mange forskellige retter på en bakke

Rådet for Sund Mad: Vi tager for meget mad fra kantinens buffet

FoodserviceMiljø og sundhed21. 03. 2023

Bugnende buffeter og store portioner leder ofte til automatisk overspisning og madspild, hvilket øger risikoen for overvægt og belaster klimaet unødvendigt. Kender du også til at spise for meget, når du går ombord i buffeten? Så er du ikke alene. En YouGov-undersøgelse fra 2021 viser, at op mod

Sebastian Holberg Svendsgaard er landets næste Bocuse d’Or-deltager

MarkedsføringMesser og konferencerTop21. 03. 2023

Mandag blev kokken Sebastian Holberg Svendsgaard udpeget som Danmarks officielle repræsentant ved det kommende Bocuse d'Or. Han får dermed muligheden for at blive den fjerde dansker, der vinder konkurrencen - hvis han altså går helt til tops. Sebastian Holberg Svendsgaard deltog i

Kvinde med tomat i laboratorie-miljø

Har du god innovativ ide? Så få den afprøvet

Forskning og uddannelse16. 03. 2023

Food & Bio Cluster Denmarks har lanceret en idékonkurrence, og hjernen bag den bedste idé vinder 25.000 kroner og tre måneders husleje i ét af Food & Bio Cluster Denmarks inkubationsmiljøer Arbejder du med en forretningsidé inden for fødevarer og bioressourcer, som der endnu ikke er

Kokkeelever

Kokkeelever indtager badehotel

Forskning og uddannelseMarkedsføring16. 03. 2023

Den 23. marts venter der både kokke og gæster på Stella Maris en oplevelse ud over det sædvanlige. Det sydfynske badehotel og restaurant overdrager køkkennøglerne til elever fra Svendborg Food, der for en aften får lov at fremvise deres evner med potter og pander for et betalende

JP McMahon

Ny bog er en hyldest til de gode irske råvarer

Markedsføring16. 03. 2023

I ugen for Skt. Patrick's Day lancerer den irske Michelinkok JP McMahon bogen An Alphabet of Aniar: Notes for a New Irish Cuisine, som er et kulturelt opslagsværk til mad fra den grønne ø. McMahon er et kendt navn på den danske madscene, ikke mindst på grund af sin restaurant i Galway, som ofte har

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Beckhoff Automation ApS

    Beckhoff på Hannover Messen

  • DENIOS ApS

    Øg sikkerheden ved dit opsamlingskar med tre små justeringer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Vakuum bevarer den gode smag

  • Merrild Lavazza Danmark ApS

    Er kaffe sundt?  

  • Nemco Machinery A/S

    Slicing & Packaging Days hos Nemco

  • Beckhoff Automation ApS

    Nyt ansigt i Beckhoff

  • Kastberg Is ApS

    Molskroens Brasserie

  • Beckhoff Automation ApS

    Beckhoff på Embedded World 2023

  • DENIOS ApS

    35 krav du ikke må misse, når du opbevarer gasflasker udendørs

  • Beckhoff Automation ApS

    Beckhoff på ISH 2023

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Dansk vinder af fransk innovationspris

    21.03.2023

  • Too Good To Go har reddet 200 mio. måltider fra skraldespanden

    21.03.2023

  • Sticks går grønt med dansk plante-startup

    21.03.2023

  • Nyt specialølkoncept hos SPAR

    21.03.2023

  • Geia Food har købt ind i Finland

    21.03.2023

  • Rådet for Sund Mad: Vi tager for meget mad fra kantinens buffet

    21.03.2023

  • Sebastian Holberg Svendsgaard er landets næste Bocuse d’Or-deltager

    21.03.2023

  • Har du god innovativ ide? Så få den afprøvet

    16.03.2023

  • Kokkeelever indtager badehotel

    16.03.2023

  • Ny bog er en hyldest til de gode irske råvarer

    16.03.2023

  • Madværkstedet klar med flere events og udstillere end nogensinde

    16.03.2023

  • HORESTA: Nyt netværk vil fremtidssikre dansk gastronomi

    16.03.2023

  • Miljøminister udvider test af PFAS i drikkevandet

    16.03.2023

  • Just Eat udvider sin platform

    16.03.2023

  • Ny overenskomstaftale for hotel- og restaurantbranchen

    14.03.2023

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 3 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 3 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik