• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Fødevareproduktion12. 02. 2020 | Dann Bjarke Jensen

Transportabel styring til kollaborativ letvægtsrobot

Fødevareproduktion12. 02. 2020 By Dann Bjarke Jensen

Mechanical design engineer Kristoffer Palmhøj Sminge, Kassow Robots, der har medvirket til at udvikle robotten, med betjeningspanelet til robotten.

Den danske producent Kassow Robots er forholdsvis ny på markedet for kollaborative letvægtsrobotter. Robotternes fleksibilitet understreges af, at styringen til hver enkelt robot er indkapslet i en transportabel AE kompakttavle fra Rittal.

Det nyeste skud på stammen af danske robotproducenter, Kassow Robots, der har været på markedet i cirka halvandet år, har udviklet og markedsfører, som en af de få robotproducenter i verden, 7-aksede, kollaborative letvægtsrobotter – cobots – der efter en risikoanalyse kan arbejde direkte i industriel produktion med begrænsede sikkerhedsforanstaltninger omkring applikationen. Alle Kassow-robotter er ”lightweight articulated robots” – dvs. robotter med en enkelt arm og roterende led.

7-aksede, kollaborative letvægtsrobotter

Kassow Robots er et danskejet firma, der er grundlagt af Kristian Kassow samt to investorer i 2014. I al hemmelighed udviklede firmaet sine robotter, som blev præsenteret for markedet i 2018.

– Ud over at være 7-aksede udmærker vore robotter sig ved, at de har stor nyttelast i forhold til deres egenvægt, og at de kan bevæge sig med en konstant, høj hastighed, fortæller sales manager Dieter Pletscher, Kassow Robots.

– Dette betyder, at robotterne ikke kun kan flytte et objekt i en lige linje fra A til B, men også kan følge en buet sti med en specificeret hastighed. Således er alle robotarme i stand til at bevæge sig med op til 225 grader per sekund i alle syv akser. Vore robotter har endvidere en stor rækkevidde og kan på grund af de syv akser komme ”rundt om hjørner” og ind i trange rum, som eksempelvis til emnehåndtering i bearbejdningscentre.

Brugervenlig programmering

Robottens transportable styring og strømforsyning er kompakt indkapslet i en Rittal AE kompaktavle 1031.500 i standardmål, der er blevet specielt tilpasset Kassow Robots krav og specifikationer. På fronten kan betjeningspanelet placeres i et beslag, når det ikke er i brug.

Kassows robotter er meget brugervenlige at programmere, hvilket gør det muligt for SMV’er uden egne robotspecialister, omkostningseffektivt at kunne foretage kompleks automatisering og programmering. Til betjening og programmering har vi valgt en intuitiv og brugervenlig tablet-teknologi og et grafisk interface, som de fleste allerede er bekendt med fra deres daglige enheder.

– Alle vore robotter har tre forbindelser med forskellige I/O- og strømforsyningssignaler: to digitale eller analoge I/O’er samt en for direkte Ethernet-kommunikation til controlleren.  Herved kan man intelligent forbinde kameraløsninger eller Modbus TCP direkte til robotten. Ud over disse I/O’er har robotten også en drevknap på endearmsværktøjet. Ved hjælp af denne kan robotarmen frit bevæges til ønskede positioner uden betjeningspanel, og de individuelle positioner kan gemmes direkte i styringens hukommelse, fortsætter Dieter Pletscher.

Kun salg gennem integratorer

Kassow Robots’ produktfamilie består indtil videre af typerne KR 810 med en rækkevidde på 850 mm og en nyttelast på 10 kg, KR 1205 med en rækkevidde på 1.200 mm og en nyttelast på 5 kg samt KR 1805 med en rækkevidde på 1.800 mm og en nyttelast på 5 kg.

– Vores teknologi er baseret på et nyt design af både robotcontroller, brugergrænseflade og armmekanik. Det er udviklet af et team, ledet af Kristian Kassow, der i sin tidligere opstart for år siden også var ansvarlig for andre banebrydende designs inden for robotik. Vores vision er at tilbyde en bred vifte af modeller, der hjælper alle fremstillingsvirksomheder, især SMV’er, til på mange forskellige måder at producerer endnu mere konkurrencedygtigt ved hjælp af cobots. Da robotterne altid er en delkomponent i en produktion, har vi valgt kun at sælge dem gennem integratorer, som vi foreløbig har cirka 20 af i Europa, siger Dieter Pletscher.

Transportabel styring i Rittal kompakttavle

Robotterne er udviklet til at blive anvendt i industriel produktion, hvor styringen til hver enkelt robot let og enkelt skal kunne følge robotten. Til indkapsling af styringen har Kassow Robots, fået vejledning med teknisk support fra Rittals kompetencecenter i Danmark, og fundet frem til den rigtige løsning nemlig Rittals AE kompaktavle 1031.500 i standardmål. Indkapslingerne er tilgængelig i Rittals standardsortiment, hvor denne løsning til Kassow Robots, er lakeret i en speciel sort ral 9005 med en helt unik glans. Produktet har flere Internationale godkendelser herunder UL, EN, CSA, TÜV, RRR og certifikater for mekanisk modstandsdygtighed, samt tæthedsklasse.

– Vi hos Rittal ønsker, at det skal være nemt og enkelt at være kunde hos os. Vi arbejder på at hjælpe vores kunder med, at udvikle deres forretning med fokus på standardisering eller eventuelt kundetilpassede løsninger, siger area sales manager Stefan Gluhovic, Rittal A/S.

Bearbejdningen af indkapslingen i forhold til hultagning for betjeningskomponenter og kabelgennemføringer samt lakering er sket efter Kassow Robots specifikationer på Rittals Skandinaviske bearbejdningscenter i Sverige. Tavlerne bliver færdigmonteret på Kassow Robots værksted i Danmark.

Skrevet i: Fødevareproduktion

Seneste nyt fra redaktionen

Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

Detailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 11. 2025

Mens mange amerikanere kæmper med stigende priser og usikker adgang til mad, har den danske app Too Good To Go fået en større rolle for både borgere og virksomheder. Den danske app Too Good To Go har på få år etableret sig som en markant aktør på det amerikanske marked. Siden lanceringen i 2020

Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

AktueltFoodserviceFrugt og grøntRåvarer og ingredienser18. 11. 2025

Michelinkok og leder af Culinary Institute by Vejle Erhverv, Per Mandrup, er udnævnt som Kartoffelambassadør 2025 af Danmarks Kartoffel Råd. Kartoflen bør inkluderes på lige fod med linser og bælgfrugter, når de planterige måltider skal på bordet. I hvert fald hvis det står til kulinarisk leder

Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

AktueltMarkedsføringPolitik og eksport18. 11. 2025

Forum for Fødevarereklamer og Læskedrikreklamenævnet hæver aldersgrænsen fra 13 til 15 år for reklamer for fødevarer med højt indhold af sukker, fedt og salt og for reklamer for læskedrikke. Forum for Fødevarereklamer har siden januar 2008 arbejdet for god markedsførings etik i forhold til

Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

Kød, fisk og fjerkræMejeriTop18. 11. 2025

Ved et storstilet gallaarrangement blev Årets Ret med Gris og Årets Ret med Ost i går uddelt. Med et imponerende håndværk kan Brasserie Carl således kalde sig vinder af Årets ret med gris 2025, mens Ti Trin Ned tog prisen for den bedste osteret. Brasserie Carl, med Bendix Sixhøj Laursen i

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

Forskning og uddannelseMejeriØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

En ny forskningsgennemgang viser, at fem enkle tiltag kan gøre osteproduktion mere effektiv og bæredygtig. Et forskerteam fra DTU har gennemgået den eksisterende forskning om fermentering og modning af ost i et litteraturstudie og peger på fem underudnyttede videnskabeligt baserede tiltag, som kan

Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

AktueltFoodservice12. 11. 2025

Den toscanske michelinrestaurant Saporium rykker for en periode ind i Tivoli. I Toscanas bølgende bakker ligger et af Italiens mest eksklusive og idylliske hoteller: det danskejede Borgo Santo Pietro, som for nyligt er blevet tildelt de maksimale 3 nøgler i Michelin-guiden. Blandt hotellets

Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

AktueltDetailhandel og en grosKød, fisk og fjerkræ12. 11. 2025

Ved mandagens World Steak Challenge vandt irske Dawn Meats og Lidl titlen som 'World's Best Steak' for deres irske græsfodrede sirloin. I alt sikrede Irland sig 24 guldmedaljer - og ud af de i alt 304 uddelte medaljer tog Irland den største samlede medaljehøst med 68 guld-, sølv- eller

Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

Forskning i økologi skal ikke have mindre, men større investeringer, for at Danmark kan leve op til sine grønne ambitioner om en fordobling af økologien. Det sikrer en ny politisk aftale. Med et nybrud i dansk forskningspolitik gennemfører regeringen flerårige investeringer i forskning og

FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS fra Bække i Vejen har vundet EY Entrepreneur Of The Year’s regionale pris i kategorien Scale-Up. Prisen blev uddelt ved EY’s kåring i Syd-og Sønderjylland torsdag den 6. november og markerer en vigtig milepæl for virksomheden, der leverer fermenterede

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

    18.11.2025

  • Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

    18.11.2025

  • Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

    18.11.2025

  • Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

    18.11.2025

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    11.11.2025

  • Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

    11.11.2025

  • Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

    11.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

    11.11.2025

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik