• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Konfekture04. 09. 2025 | Mikkel Bækgaard

Toms Gruppen giver nyt liv til den ikoniske Guldæske

Konfekture04. 09. 2025 By Mikkel Bækgaard

Toms Gruppen relancerer den ikoniske Guldæske med fokus på mindre emballage og bedre genanvendelighed. Det klassiske design og antallet af de elskede praliner bevares, mens æsken får et moderne og funktionelt løft.

Toms Gruppen annoncerer en relancering af den ikoniske Guldæske, som er danskernes foretrukne chokoladegaveæske. Med fokus på at kombinere smagfulde chokoladeoplevelser med ansvarlighed, har Toms udviklet en ny og mere bæredygtig version af æsken, hvor emballage og design er blevet opdateret for både at sikre genanvendelighed og gøre navigationen mere brugervenlig. Antallet af praliner er det samme, men sortimentet er opdateret med nye stykker baseret på forbrugerønsker.

En ansvarlig relancering med mindre materiale og forbedret genanvendelighed

Som en del af Toms’ bæredygtighedsstrategi, der sigter mod at mindske klimabelastningen i produktionen, har redesign af Guldæsken været et projekt under udvikling i tre år. Æsker og plastindlæg er blevet optimeret, hvilket har resulteret i en reduktion på 45 pct. i emballagemateriale på den mest solgte æske og 33 pct. på tværs af hele gaveæskeporteføljen.

For at forbedre genanvendeligheden er papkvaliteten opgraderet fra metalliseret pap til mere genanvendeligt trykt pap, og plastindlæggene, som tidligere var sorte, er nu gennemsigtige for at sikre lettere materialegenanvendelse. Guldfarven er bibeholdt i pappet for at sikre, at det eksklusive udtryk, som forbrugerne kender og elsker, stadig er intakt.

”Guldæsken er ikke bare en gaveæske, den er en del af mange danskeres traditioner. Vi er utrolig stolte af at kunne sikre, at den ikoniske æske fortsat skaber gode minder for forbrugerne – nu med en emballage, der afspejler vores ansvar for miljøet og fremtiden,” siger Mette Fjeldsøe, Group Marketing & Innovation Director i Toms Gruppen.

Klassisk chokolade med et opdateret design og sortiment

Toms Gruppen har lyttet til forbrugerne og gjort det lettere at få overblik over yndlingschokoladerne ved at modernisere æskens funktionalitet og design. De opdaterede detaljer sikrer en endnu bedre oplevelse:

  • Bedre overblik: Låget giver nu let adgang til information om indholdet, så man kan finde sine yndlingschokolader uden at skulle kigge i bunden af æsken.
  • Holdbar emballage: En genlukfunktion er introduceret, så æsken kan holdes frisk, hvis ikke alle chokolader nydes på én gang.
  • Nyt og opdateret sortiment: Samtidig er sortimentet blevet opdateret på baggrund af en grundig forbrugerundersøgelse. Der er kommet nye chokolader til, som forbrugerne foretrækker, mens andre stykker er udgået. Antallet af fyldte chokolader er dog stadig det samme, så den velkendte Guldæske-oplevelse bevares.

Mette Fjeldsøe uddyber: 

“Vi har lyttet til forbrugerne og opdateret både designet og funktionaliteten, så det i højere grad taler til ønsker om både æstetik og brugervenlighed. Vi har stadig den velkendte Guldæske, men med opdateringer, der matcher den moderne forbrugers livsstil og prioriteter.”

En æske for enhver smag – nu også moderne og minimalistisk

Som en del af relanceringen introducerer Toms Gruppen også et helt nyt sortiment af gaveæsker. De nye æsker – under navnet “Significant” – er skabt med øje for et nyt publikum, der ønsker mindre og mere enkelt designede æsker med nøje udvalgte praliner. Sortimentet inkluderer en æske til marcipanelskeren, en til nougatelskeren og en til dem, der foretrækker få blandede fyldte chokolader.

Anthon Bergs klassiske chokoladeæsker er fortsat med til at fejre livets store øjeblikke, men de nye tiltag demonstrerer også en klar retning mod en ansvarlig fremtid – både for chokoladeentusiasterne og for miljøet.

Med relanceringen af Guldæsken beviser Toms Gruppen, at tradition og bæredygtighed kan gå hånd i hånd – og at selv ikoniske produkter kan tage ansvar for fremtiden.

Skrevet i: Konfekture

Seneste nyt fra redaktionen

Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

Messer og konferencer11. 12. 2025

Kød, klima og grøn kost er alt sammen på tallerkenen, når Foodexpo samler fødevarebranchen til tre horisontudvidende dage spækket med spændende oplevelsesuniverser og fremsynede events. Nordens største faglige mødested for alle, der lever for og arbejder med mad, finder sted i MCH Messecenter

Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

Mejeri11. 12. 2025

Der er masser af erfaring fra både Arla og resten af verden med i bagagen, når Henrik Jessen nu overtager ledelsen af Arla i Nr. Vium 350 medarbejdere hos Arla i Nr. Vium har nu fået vished om, hvem der fremover skal stå i spidsen for mejeriet. Det bliver 60-årige Henrik Jessen, der i

Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

AktueltFoodservice11. 12. 2025

2025 har været et markant vækstår for Pincho Nation i Danmark. Med fire nye restauranter og stærke resultater i de etablerede enheder runder man 700.000 gæster og passerer en vigtig milepæl: ti restauranter på det danske marked. Udviklingen afspejler både en stigende efterspørgsel og en solid

Rekord i antal julebryg

AktueltDrikkevarer11. 12. 2025

Aldrig før har der været så mange forskellige julebryg at vælge imellem som denne jul. Desuden er paletten af julebryg i 2025 den mest farverige. Danske øl-nydere kan glæde sig over, at de har rekordmange julebryg at vælge imellem i december 2025. Hele 219 forskellige julebryg står på

NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

KonfektureTop11. 12. 2025

Fra d. 10. december kan kunderne i alma madmarked smage på fremtidens fødevarer fra innovationscenteret Spora, grundlagt af kokken Rasmus Munk. Det første projekt, der bliver præsenteret, er chokoladealternativet NOTCH, udviklet af mask, et restprodukt fra ølbrygning. Rasmus Munk lancerede i

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

Fødevareminister Jacob Jensen

Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik