• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

DrikkevarerPolitik og eksportTop15. 11. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

To mand sender 104.000 flasker gin til Storbritannien

DrikkevarerPolitik og eksportTop15. 11. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

Thornæs Destilleri i Kagerup har gjort det, som nye iværksættere drømmer om. På kort tid har de med deres Mad Owl Gin banket hul i muren til et lukrativt marked i ginens moderland England.

Eksperter fra storbritanniens førende ginklub, Craft Gin Club har smagt, vurderet og udvalgt destilleriets gin som ‘månedens gin’. 104.000 abonnenter har modtaget en kasse med gin fra Thornæs Destilleri og andre godter. Mandag aften 8. november møder klubmedlemmerne manden bag destilleriet til en Facebook live på Craft Gin Clubs Facebookside.

Briterne har fået øjnene op for det lille mikrodestilleri i det nordsjællandske. En af de to grundlæggere af Craft Gin Club, sætter gerne ord på, hvorfor den danske gin er udvalgt.

– Danmark har for længst markeret sig internationalt inden for gastronomi og kultur. Vi fik nogle ginprøver sendt over fra Thornæs Destilleri og fandt smagen så interessant, at vi gerne ville smage noget mere. Vi valgte hurtigt at inkludere Mad Owl Gin som vores november “Gin of the Month”. Torben gik oven i købet med til at lave en speciel udgave til vores medlemmer – og resultatet er blevet helt fantastisk, siger John Burke, den ene af de to grundlæggere af Craft Gin Club, der har medlemmer overalt i Storbritannien.

Udvælgelsen har betydet, at Thornæs Destilleri på rekordtid har leveret deres største ordre til dato, og mandag 8. november er det officielt. Her skal den danske gin præsenteres og kommenteres i en Facebook live på Craft Gin Clubs Facebookside, der har mere end 670.000 ginentusiastiske følgere. 104.000 medlemmer har på forhånd modtaget en kasse med Mad Owl Gin i en specialudgave særligt fremstillet til Craft Gin Club.

– Jeg er selvfølgelig meget stolt over ordren og over at få lov til at præsentere vores gin for et britisk publikum, det er helt vildt at få den her mulighed. Jeg er blevet meget tilfreds med vores gin, som har fået en dejlig, fyldig smag af citrus og en meget fin balance”, siger Torben Thornæs Andersen, der har grundlagt Thornæs Destilleri i 2018.

Destilleri-iværksætter på gården i Kagerup

I Kagerup i Nordsjælland driver Torben Thornæs Andersen det lille smukke destilleri på en gård i en lade med showroom og smagerum. Herfra kan man se ind i produktionsrummet, hvor de store kobberkedler har produceret de mange flasker gin. Ud bagved har destilleriet træfade med råsprit, som om et par år er klar til salg som whisky.
Torbens iværksætterrejse startede, som mange virksomheder nok gør, med en passion og en tro på, at selvfølgelig kan han da det.

– Ginmarkedet er eksploderet de sidste 10-15 år, både i Danmark og i resten af verden, men der er plads til nye spillere, fordi folk altid gerne vil prøve noget nyt. Vores gin er tydelig i smagen og nem at forholde sig til. Smagen kommer af den måde, vi destillerer vores gin på. Vi blander urterne i kedlen ved destillering, og så benytter vi os af alembiske kedler, der giver en blødere og mere intens smagsprofil. Vi laver hele opskriften i samme kedel, så ingredienserne får smag af hinanden. Det tror jeg, at der kommer en bedre balance i, siger Torben Thornæs Andersen.

Kig mod flere markeder

Lige nu afventer Torben, hvad samarbejdet med Craft Gin Club resulterer i. Hvis Mad Owl Gin bliver godt modtaget, er der forhåbentlig en åbning til det britiske marked. Desuden har han netop landet en aftale i Danmark, der sikrer ham distribution i hele landet. Måske vendes kikkerten også mod det tyske marked som næste skridt. En ting er sikkert, Torben ryster ikke på hånden.

– Forhåbentlig bliver det en succes, som vi kan bygger videre på. Da vi fik ordren skulle vi pludselig løbe stærkt, og vi producerede leverancen på de 104.000 flasker to mand på 20 dage. Det var hårdt arbejde, men nu ved vi, at det kan lade sig gøre, så hvis en lignende mulighed dukker op en anden gang, vil vi bestemt forsøge at gribe den. Nu ved vi jo, at det kan lade sig gøre, fastslår Torben Thornæs Andersen.

Skrevet i: Drikkevarer, Politik og eksport, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    NYHED: Her er fremtidens opbevaring af farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    MRPC modtager “Innovation in Vacuum Busch Award”

  • DENIOS ApS

    Hvilket batteriskab er det rigtige for dig?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions præsenterer den intelligente TYR PLUS kapselblæser

  • DENIOS ApS

    Dette er, hvad der sker, når batterier bryder i brand

  • Spirax Sarco Danmark

    Bestil en anlægsgennemgang af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik