Svenske David Bodiroza er træt af den negative opmærksomhed rødt kød får i hans hjemland. Han har derfor taget sagen i egen hånd og besluttet sig for at arrangere en konference – The Meat-ing – den første af sin art i Europa – i Malmø, hvis formål er at modvirke denne tendens.
– Den seneste overskrift, der dukkede op i mit hjemland Sverige, var den om en børnehave i byen Umeå, der fjernede kød fra børnenes skolemenu. Dette blev gjort på grund af den påståede negative miljøpåvirkning fra kød! I andre europæiske lande advarer sundhedsmyndighederne mod at give børn i voksealderen vegansk/vegetarisk kost på grund af dens utilstrækkelige næringsindhold og risikoen for fejlernæring hos børn og unge. Jeg hørte ingen advarsler fra en eneste diætist i Sverige om det upassende i ikke at servere animalske fødevarer til børn, siger David Bodiroza, der til svenske Aftonbladet fortæller, at han de sidste to år kun har spist kød, fisk og mejeriprodukter.
David er bekymret for, at kommercielle interesser promoverer de negative holdninger til kød han oplever. Derfor har han inviteret eksperter fra hele verden, der på konferencen d. 14. og 15. august 2020 vil argumentere mod disse holdninger og istedet fremhæve alle de positive egenskaber ved kød. De vil tale om rødt kød fra et antropologisk synspunkt, en religiøs vinkel, en medicinsk tilgang, et ernæringsmæssigt synspunkt, fra landbrugspraksis og fra et klimaperspektiv.
David Bodiroza siger til FødevareFOKUS:
– Alle er velkomne til denne to-dages konference, så de kan informere sig om vigtigheden af at opdrætte dyr til konsum og den ernæringsmæssige værdi, kød har for vores art og sundhed. Sidst men ikke mindst bør vigtigheden af at anvende regenererende landbrug med græssende dyr fremhæves som en vej til optimal jordkvalitet og reduktion i den globale kulstofudledning.