• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceTop25. 04. 2024 | Mikkel Bækgaard

Takeawaychef: Her er fire store trends for takeaway i 2024

FoodserviceTop25. 04. 2024 By Mikkel Bækgaard

Tal fra Dansk Erhverv viser, at vi danskere spiser takeaway som aldrig før. Oliver Frost, landechef for foodora Danmark, udpeger her de fire største tendenser for takewaymarkedet i 2024.

Foodora-bud

Danskerne har de seneste år fået større appetit på takeaway. Siden 2016 er antallet af bestillinger på takeaway steget med 50 pct., og omkring 360.000 danskere spiser dagligt takeaway til aftensmad.

Markedet for takeaway er i rivende udvikling, og skal man vinde danskernes gunst, gælder det om at tilbyde konkurrencedygtige priser, teknologisk convenience og et bredt udvalg af muligheder, vurderer Oliver Frost, landechef i foodora Danmark.

“Danskernes smag for takeaway afspejler en global tendens. I dag er takeaway ikke kun et spørgsmål om forkælelse, men i lige så høj grad en måde at spise godt i en travl hverdag. For leveringstjenesterne betyder det, at teknologiske løsninger, gode priser, kvalitet og et udvalg, der tilgodeser forskelligartede kostvaner og præferencer, skal gå hånd i hånd. Det handler om at imødekomme kundernes ønske om et alsidigt og lækkert udvalg til priser, som ikke springer madbudgettet,” siger Oliver Frost.

Fire tendenser former fremtidens takeaway

Med udgangspunkt i foodora Danmark, lister Oliver Frost her fire tendenser, som han mener, kommer til at definere takeawaybranchen i de kommende år.

Større plantebaseret udvalg

20 pct. af danskerne spiser i dag overvejende eller helt vegetarisk. Den voksende interesse for plantebaserede alternativer hos forbrugerne skaber en ændring i restauranternes udbud, fortæller Oliver Frost.

“Vi er i dag vidne til et skift i danskernes bevidsthed i forhold til både miljø og sundhed. Det motiverer en ændring i spisevaner, som flere restaurantkæder imødekommer med smagfulde high-end plantebaserede alternativer på menukortet. Hvis man eksempelvis kigger på de førende burgerrestauranter, så har de i dag nogle helt fantastiske plantebaserede burgere, der står side om side med den traditionelle cheeseburger. Kvaliteten er tårnhøj, og det vil fremadrettet være et konkurrenceparameter,” siger Oliver Frost.

Robotlevering er på vej

Ligesom det er tilfældet for mange andre brancher, så åbner teknologien helt nye muligheder for takeaway og levering. I dag ser vi innovative løsninger som robot- og droneleverancer, der skaber en ny dimension af effektivitet og bekvemmelighed for både forbrugere og leveringstjenester.

“Forbrugerne har enorme forventninger til convenience og hurtig levering. Det kan virke meget 2040-agtigt, men drone- og robotleveringer er allerede blevet udrullet i Sverige – og med stor succes,” siger Oliver Frost.

Kom forrest i køen med prioritetslevering

På flere udenlandske markeder ses en voksende tendens hos forbrugerne, der betaler for at få deres ordrer leveret direkte. Nu kommer tendensen også til Danmark, hvor kunder i København fremover kan betale for, at buddet ikke gør andre stop undervejs.

“I en travl hverdag kan direkte levering spare værdifuld tid og gøre plads til andre vigtige gøremål. Det kan virke meget ulig danskerne at ‘springe køen over’, men for de kunder, der har behov for service lige nu og her, er direkte levering en god løsning – hvad enten man er en travl børnefamilie eller sidder til forretningsfrokost,”siger Oliver Frost.

High-end restauranter hopper med på takeaway-bølgen

Udvalget og kvaliteten af takeaway har taget et kvantespring de seneste år. Forældede fordomme om et usundt og snævert udvalg bør derfor manes til jorden, mener Oliver Frost.

“Takeaway er en integreret del af vores moderne livsstil, og udvalget er i dag langt større. Flere restauratører og leveringstjenester vil gerne repræsentere kvalitet og fleksibilitet i deres service, og derfor ser vi også flere high-end restauranter, der hopper med på takeawaybølgen.”

Skrevet i: Foodservice, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

  • DENIOS ApS

    Sikker tøndehåndtering starter her

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch på Spildevand Teknisk Forenings Årsmøde 2025

  • Nemco Machinery A/S

    Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

  • DENIOS ApS

    Sådan vælger du det rigtige opbevaringsskab til farlige stoffer

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik