I den forgangne uge blev Kamilla Seidler, køkkenchef i Claus Meyers Restaurant GUSTU i La Paz, Bolivia, kåret som Sydamerikas Kvindelige Bedste Kok af juryen bag ”Latin Americas 50 Best Restaurants 2016”. Det skriver Claus Meyer på Facebook.
– Dette er en kæmpe holdindsats, der dagligt involverer næsten 80 mennesker. Det er absolut ikke en anerkendelse, der hører en enkelt person til. Jeg er meget taknemlig for Claus’ mod og tiltro til Michelangelo og jeg og den frihed, vi har haft til at udvikle de forskellige projekter i Bolivia, siger Kamilla Seidler, og fortsætter:
– Og mest af alt, tillykke til alle de fantastiske kvinder, vi har udlært på GUSTU, som hver dag skal overbevise deres nærmeste om, at kvinder godt kan være kokke, lyder det fra Kamilla Seidler.
Men her på redaktionen undrer vi os: Hvorfor skulle kvinder, der jo har lavet mad i tusindvis af år, ikke kunne blive dygtige kokke?
Evnen til at blive en dygtig kok har ikke noget med køn at gøre…..