• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FødevareproduktionFødevaresikkerhedTop14. 10. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

Supermarkederne indtages af robotter

FødevareproduktionFødevaresikkerhedTop14. 10. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

UV-desinfektionsrobotter skal skabe et trygt og sikkert shopping miljø for kunder og medarbejdere. Også fødevareproduktionen og cateringbranchen kan med fordel drage nytte af teknologien.

Baseret på forprogrammerede tidsskemaer og ruter kan UVD-robotter desinficere cirka 700 kvadratmeter i timen. Derved opnås en hurtig desinficering af et stort areal uden, at der behøver at være medarbejdere til stede.

Den gennemsnitlige forbruger bruger 60 timer om året på at købe dagligvarer i butikker. Det sker i et butiksmiljø, hvor indkøbsvogne, låger til kølediske og grøntsager let bliver en magnet for bakterier. En undersøgelse viser, at indkøbsvogne har 361 gange så mange bakterier som et håndtag på en toiletdør. 75 procent af bakterierne på indkøbsvognene er skadelige for mennesker. Døre til kølediske kan rumme mere end 1235 gange så mange bakterier som mobiltelefoner. En af de hyppigst forekommende bakterier på lågerne til kølediskene er desuden resistent overfor antibiotika. Det skal en global partnerskabsaftale mellem UVD Robots og OCC Commercial Consulting gøre op med. Sammen vil de bekæmpe covid-19 og andre sygdomsfremkaldende organismer i dagligvareforretninger, cateringbranchen og i detailhandlen i øvrigt. Aftalen kommer kort efter, at UVD Robots modtog en ordre på 100 danske desinfektionsrobotterfra Europa-Kommissionen, der i 2020 lagde sin første ordre 200 desinfektionsrobotter som en donation til hospitaler i EU.

Eliminerer effektivt vira og bakterier

Det nye partnerskab gør OCC Commercial Consulting i stand til at indsætte UVD-robotter, der automatisk desinficerer butiksområder, inklusive hylder, gange og kasse-sluser. Derved opnås en omfattende infektionsforebyggelse gennem brug af bakteriedræbende UV-C lys mod vira og bakterier på overflader og i luften. 99,99 procent af mikroorganismerne inklusive SARS‑CoV‑2(coronavirus) og E.Coli elimineres, hvilket skaber et sikkert miljø for medarbejdere og kunder.

– At desinficere i butikker er en perfekt opgave for UVD-robotter, der uden besvær kan navigere i butikkernes gange efter lukketid, siger Claus Risager, CEO i Blue Ocean Robotics, der producerer UVD-robotterne.

Artiklen forsætter efter fotoet

UVD Robots sikrer en omfattende infektionsforebyggelse gennem brug af bakteriedræbende UV-C lys mod vira og bakterier på overflader og i luften.

Til at begynde med vil OCC Commercial Consulting fokusere på at indsætte UVD-robotter på det tyske marked, men planen er at ekspandere til resten af Europa.

– Vi glæder os til at kunne tilbyde autonome UV-desinfektionsrobotter til et marked, hvor behovet er stort, siger Salvatore Orto, stifter af OCC Commercial Consulting, der har over 30 års indgående markedskendskab og erfaring med at levere teknologiløsninger til fødevare- og restaurationsbranchen.

– Supermarkederne må sørge for, at medarbejdere og kunder føler sig trygge ved, at alt, hvad der kan gøres for at holde dem sunde og raskes, bliver gjort.

Bruges i 60 lande

Baseret på forprogrammerede tidsskemaer og ruter kan UVD-robotter desinficere cirka 700 kvadratmeter i timen. Derved opnås en hurtig desinficering af et typisk forretningsareal uden, at der behøver at være medarbejdere til stede. At desinficere supermarkeder med UV-C lys er ikke et nyt koncept. Men de eksisterende løsninger, herunder stationære desinfektionssystemer, UV loftslys eller luftrensere, leverer ikke en fuldstændig desinfektion, idet der kan forekomme skyggeeffekt på områder, som ikke belyses. De selvkørende UVD-robotter løser derimod denne udfordring og desinficerer overalt i alle hjørner og kroge. Det sker samtidig med, at der gives adgang døgnet rundt til realtidsrapportering om effektiviteten af desinficeringsprocedurerne.

UVD-robotten fra Danmark, der er solgt i mere end 60 lande verden over er oprindeligt udviklet til at bekæmpe infektioner på hospitaler. Men nu bruges de også i uddannelsesinstitutioner, i sundhedssektoren, i lufthavne, hoteller, sportsarenaer, tog, butikscentre, fødevareproducenter, krydstogtskibe, medicinalvirksomheder og kontorer.

Den globale partnerskabsaftale med OCC Commercial Consulting fokuserer specifikt på fødevare- og restaurationsbranchen.

– Vi ser frem til i samarbejde med OCC om at kunne hjælpe detailhandlen med hurtigt at adressere butikssektorens udfordringer med hensyn til bakterier, samtidig med , at vi understøtter deres langsigtede strategier til forebyggelse af infektioner, siger Per Juul Nielsen, CEO i UVD Robots.  

Skrevet i: Fødevareproduktion, Fødevaresikkerhed, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    NYHED: Her er fremtidens opbevaring af farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    MRPC modtager “Innovation in Vacuum Busch Award”

  • DENIOS ApS

    Hvilket batteriskab er det rigtige for dig?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions præsenterer den intelligente TYR PLUS kapselblæser

  • DENIOS ApS

    Dette er, hvad der sker, når batterier bryder i brand

  • Spirax Sarco Danmark

    Bestil en anlægsgennemgang af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik