• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltFoodserviceMesser og konferencer16. 08. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Street Food om Søerne hylder gademad fra hele landet

AktueltFoodserviceMesser og konferencer16. 08. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

Dyk ned i den store, mangfoldige verden inden for gademad, når Street Food om Søerne løber af stablen torsdag til søndag i København. Rundt om hele Peblinge Sø kan du gå på velsmagende eventyr i gadekøkkener helt fra Mexico og Latinamerika til Indien, Italien og selvfølgelig de nordiske lande. Og som noget helt nyt lancerer festivalen et unikt område, African Village, dedikeret til det store afrikanske kontinent. 

Der bliver godt fyldt omkring søerne fra torsdag den 18. til søndag den 21. august. Foto: Liv Kastrup.

Efter to års ufrivillig corona-pause vender gademadsfestivalen Street Food om Søerne nu endelig tilbage til de københavnske søer i København. Fra torsdag den 18. til søndag den 21. august bliver dit største problem at vælge mellem de over 65 forskellige typer måltider, som madboderne tilbyder. 

På gastrorejse til Afrika

I år er der flere nye tiltag på festivalen, der sidste gang tiltrak over 65.000 spisende gæster. Udover at foregår ikke kun tre dage men fire dage, så lancerer Street Food om Søerne et ganske nyt område, African Village. Som navnet antyder kan du her komme på gastronomisk rejse til forskellige lande som Uganda, Elfenbenskysten og Eritrea. Mere end 10 lande fra det afrikanske mangfoldige kontinent er repræsenteret i dette område: 

– Mad handler om meget mere end bare at spise, og mad er for os den bedste måde at lære om andre kulturer. På den københavnske madscene drømmer vi om at se mere mad fra Afrika, så vi kan lære mere om dette store kontinent. Derfor har vi på Street Food om Søerne i år allieret os med multi-iværksætter og kulturskaber Sara Kobli, der kuraterer et område med mad fra forskellige lande i Afrika, Mia Maja Hansson. 

Et opgør med klassisk festivalsmodel

Street Food om Søerne arbejder for at fremme en mangfoldig madscene, og i år vil folkene bag også fokusere på at have mange forskellige drikkevarer. I stedet for blot én partner på ølsalget har de valgt at have en række spændende virksomheder med om bord, nemlig People Like Us, Nørrebro Bryghus, BRØL og Mikkeller – og så er der også lagt op til en fed festival for dem, der gerne vil have lækre ikkealkoholiske alternativer: 

– Først og fremmest er vi en festival, der fremmer mangfoldighed inden for madkulturer, men vi vil også gerne træde et skridt dybere og gøre det på drikkefronten. Vi vil gerne gøre op med tanken om, at der skal være én partner på drikkevarer. Derudover har vi blandt andet blomstervin fra CPH Winery, den læskende drik Enjaii fra Vestafrika, ikkealkoholisk vin og fermenterede cocktails med eller uden alkohol fra Quench & Tickle, siger Mia Maja Hansson. 

Hylder inspirerende streetfood’ere ved prisuddeling lørdag

Ligesom de forrige år skal der overrækkes to madpriser om lørdagen. Festivalen har nedsat en kompetent jury, der sammen sætter kriterier for, hvad der er det vigtige og rigtige at hylde street food’erne for. Og da Street Food om Søerne handler om mangfoldighed, er juryen naturligvis også det: 

– Vi har gjort et stort arbejde for at få en mangfoldig jury – af forskellige alder, faglighed og baggrunde. Vores jury skal hjælpe os med at pege på de streetfoodere, der gør det rigtig godt, og som skal inspirere os i fremtiden. Vi har eksempelvis Jean-Michel Grønnegård Deleuran tidligere vinder af årets særpris, som står bag Rørt, der serverer håndlavet pålægssalat i Torvehallerne, 20-årige Barbara Juul Hansen, der læser på Hotel- og Restaurantskolen i Valby og er i lære på Bistro Boheme i København, samt Francis og Victor Cardenau, der til daglig har en rådgivningsvirksomhed sammen, hvor de arbejder med folk inden for gastronomi. 

Årets Streetfood’er og Årets Særpris uddeles lørdag kl. 16 ved Søpavillonen. Udover de to priser af juryen uddeles også en publikumspris i samarbejde med Migogkbh, hvor publikum kan stemme på deres favorit. Det er gratis at deltage. 

Skrevet i: Aktuelt, Foodservice, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

Online dagligvarehandel løfter sløret for omkostningerne ved friskhedsgaranti

Detailhandel og en grosFrugt og grønt27. 05. 2025

Nemlig.com offentliggør sit "garantiregnskab" for at vise, hvad det koster at stå bag kvaliteten og friskheden af varer solgt online. I en tid hvor danske forbrugere i stigende grad kræver gennemsigtighed og høj kvalitet, vælger Nemlig som en af de første dagligvareaktører åbent at dele tallene

150-årig familievirksomhed rykker til Aarhus: Oluf Brønnum & Co A/S åbner nyt domicil på Runetoften

Foodservice27. 05. 2025

En af landets ældste og mest erfarne leverandører til professionelle køkkener, Oluf Brønnum & Co A/S, åbner 1. juli nyt showroom, kontor og Food Lab på Runetoften 15 i Aarhus – i det tidligere Ken Storkøkken-domicil. Virksomheden, der i 2024 kunne fejre sit 150-års jubilæum, får dermed sin

Dansk vinproduktion træder ind i SMVdanmark

AktueltDrikkevarer27. 05. 2025

Dansk vin er en voksende branche med stolte rødder og høj kvalitet. Nu bliver Foreningen Dansk Vin en del af SMVdanmark. SMVdanmark vokser med endnu en medlemsorganisation. Foreningen Dansk Vin (FDV) er den syvende organisation, der har meldt sig ind under SMVdanmarks faner det seneste år. FDV

Food&Drink på gaden med fokus på kød

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ27. 05. 2025

Seneste udgave af branchemagasinet Food&Drink er på gaden. I dette nummer har vi fokus på kød og er blandt andet på besøg hos Grambogård på Fyn. Vi har også lært om grønt charcuteri, været (næsten) i luften med Restaurant AOC og været hos en fantastisk producent af Pinot Noir i

Premiere på Roskilde Festical: Ny øl brygget på juicerester og øko-boller

Brød og kagerDrikkevarerMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed27. 05. 2025

I år kan festivalgæsterne på Roskilde Festival glæde sig til en helt unik øloplevelse, der ikke kun slukker tørsten, men også bidrager til bæredygtighed. Husbryggeriet Jacobsen lancerer en specialbryg, der er skabt af juicerester og økologiske boller – et innovativt skridt mod at minimere madspild

Topsommelierer fra Michelin-restauranter anbefaler vine fra lokale vinhandlere på dansk vinplatform

Drikkevarer22. 05. 2025

Nu kan vinentusiaster modtage vinanbefalinger fra Danmarks dygtigste sommelierer og samtidigt støtte lokale vinhandlere. Initiativet er blevet taget så godt imod, at vinplatformen Bottle Hero nu gør klar til at gå internationalt med frisk kapital i ryggen.  Nu kan man få vinoplevelsen fra

Green Innovation Week: Gråærter og rapskage på menuen: Unge madhåndværkere former fremtidens køkken

Forskning og uddannelseMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed22. 05. 2025

Når tusindvis af unge, undervisere, virksomheder og organisationer samles til Green Innovation Week i Skive den 25. september, bliver det med bæredygtighed på både programmet og menuen. I år er det nemlig elever fra tre fødevareuddannelser – Nordic Food College, FGU Skolen Skive og Aarhus Tech – der

Gæsterne foretrækker Carlsberg: Oslobåden får ny ølleverandør

AktueltDrikkevarerFoodservice22. 05. 2025

Go Nordic Cruiseline, selskabet bag Oslobåden, skifter fra Heineken til Carlsberg som ny ølleverandør på ruten mellem København og Oslo. Skiftet er led i en større rebranding med øget fokus på nordisk identitet, hvor Carlsberg viser sig at være gæsternes foretrukne øl. Fremover vil passagererne

Få del i millionpulje til udvikling af plantebaserede fødevarer

AktueltFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed22. 05. 2025

Små og mellemstore fødevarevirksomheder kan søge om at deltage i PlanteVÆKST - et skræddersyet udviklingsforløb med adgang til ekspertise, testfaciliteter og professionelt netværk. Teknologisk Institut åbner døren for små og mellemstore fødevarevirksomheder, der ønsker at styrke deres position

Skoleelever fik første måltid fra nyt kæmpekøkken

FoodserviceTop22. 05. 2025

Da tusindvis af københavnske skoleelever tirsdag satte sig til frokost, var det ikke bare dagens ret, de fik serveret – det var den allerførste, der er produceret i skolemadordningen EAT’s nye storkøkken. På menuen står der enten klassisk hønsekødssuppe med hvidløgsbrød eller pasta med

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Sådan vælger du det rigtige opbevaringsskab til farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Group præsenterer innovative vakuumløsninger på Battery Show Europe 2025 i Stuttgart

  • DENIOS ApS

    Sådan transporterer du lithiumbatterier sikkert

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Deltag i masterclass: ’Ansvarlig fisk på tallerkenen’

  • DENIOS ApS

    Her er den oversete vej til et sundere arbejdsmiljø

  • Busch Vakuumteknik A/S

    centrotherm clean solutions bliver til Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions lancerer den nye HiCube Neo RGA

  • DENIOS ApS

    Ved du, hvornår det er tid til at vedligeholde, udskifte eller flytte dit opsamlingskar?

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Nemco Machinery A/S

    Nemco har nyt med hjem fra Europas største fødevaremesse

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Online dagligvarehandel løfter sløret for omkostningerne ved friskhedsgaranti

    27.05.2025

  • 150-årig familievirksomhed rykker til Aarhus: Oluf Brønnum & Co A/S åbner nyt domicil på Runetoften

    27.05.2025

  • Dansk vinproduktion træder ind i SMVdanmark

    27.05.2025

  • Food&Drink på gaden med fokus på kød

    27.05.2025

  • Premiere på Roskilde Festical: Ny øl brygget på juicerester og øko-boller

    27.05.2025

  • Topsommelierer fra Michelin-restauranter anbefaler vine fra lokale vinhandlere på dansk vinplatform

    22.05.2025

  • Green Innovation Week: Gråærter og rapskage på menuen: Unge madhåndværkere former fremtidens køkken

    22.05.2025

  • Gæsterne foretrækker Carlsberg: Oslobåden får ny ølleverandør

    22.05.2025

  • Få del i millionpulje til udvikling af plantebaserede fødevarer

    22.05.2025

  • Skoleelever fik første måltid fra nyt kæmpekøkken

    22.05.2025

  • Foodexpo lancerer nyt messekoncept

    20.05.2025

  • Ny AI skal nudge til at spise grønnere

    20.05.2025

  • Finalister til Produktprisen og Irmaprisen 2025 er fundet

    20.05.2025

  • Madens Folkemøde trak 35.000 mennesker til Nykøbing Falster

    20.05.2025

  • Christian Wellendorf er Danmarks næste Bocuse D´Or kandidat

    20.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik