• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltFoodserviceMesser og konferencer16. 08. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Street Food om Søerne hylder gademad fra hele landet

AktueltFoodserviceMesser og konferencer16. 08. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

Dyk ned i den store, mangfoldige verden inden for gademad, når Street Food om Søerne løber af stablen torsdag til søndag i København. Rundt om hele Peblinge Sø kan du gå på velsmagende eventyr i gadekøkkener helt fra Mexico og Latinamerika til Indien, Italien og selvfølgelig de nordiske lande. Og som noget helt nyt lancerer festivalen et unikt område, African Village, dedikeret til det store afrikanske kontinent. 

Der bliver godt fyldt omkring søerne fra torsdag den 18. til søndag den 21. august. Foto: Liv Kastrup.

Efter to års ufrivillig corona-pause vender gademadsfestivalen Street Food om Søerne nu endelig tilbage til de københavnske søer i København. Fra torsdag den 18. til søndag den 21. august bliver dit største problem at vælge mellem de over 65 forskellige typer måltider, som madboderne tilbyder. 

På gastrorejse til Afrika

I år er der flere nye tiltag på festivalen, der sidste gang tiltrak over 65.000 spisende gæster. Udover at foregår ikke kun tre dage men fire dage, så lancerer Street Food om Søerne et ganske nyt område, African Village. Som navnet antyder kan du her komme på gastronomisk rejse til forskellige lande som Uganda, Elfenbenskysten og Eritrea. Mere end 10 lande fra det afrikanske mangfoldige kontinent er repræsenteret i dette område: 

– Mad handler om meget mere end bare at spise, og mad er for os den bedste måde at lære om andre kulturer. På den københavnske madscene drømmer vi om at se mere mad fra Afrika, så vi kan lære mere om dette store kontinent. Derfor har vi på Street Food om Søerne i år allieret os med multi-iværksætter og kulturskaber Sara Kobli, der kuraterer et område med mad fra forskellige lande i Afrika, Mia Maja Hansson. 

Et opgør med klassisk festivalsmodel

Street Food om Søerne arbejder for at fremme en mangfoldig madscene, og i år vil folkene bag også fokusere på at have mange forskellige drikkevarer. I stedet for blot én partner på ølsalget har de valgt at have en række spændende virksomheder med om bord, nemlig People Like Us, Nørrebro Bryghus, BRØL og Mikkeller – og så er der også lagt op til en fed festival for dem, der gerne vil have lækre ikkealkoholiske alternativer: 

– Først og fremmest er vi en festival, der fremmer mangfoldighed inden for madkulturer, men vi vil også gerne træde et skridt dybere og gøre det på drikkefronten. Vi vil gerne gøre op med tanken om, at der skal være én partner på drikkevarer. Derudover har vi blandt andet blomstervin fra CPH Winery, den læskende drik Enjaii fra Vestafrika, ikkealkoholisk vin og fermenterede cocktails med eller uden alkohol fra Quench & Tickle, siger Mia Maja Hansson. 

Hylder inspirerende streetfood’ere ved prisuddeling lørdag

Ligesom de forrige år skal der overrækkes to madpriser om lørdagen. Festivalen har nedsat en kompetent jury, der sammen sætter kriterier for, hvad der er det vigtige og rigtige at hylde street food’erne for. Og da Street Food om Søerne handler om mangfoldighed, er juryen naturligvis også det: 

– Vi har gjort et stort arbejde for at få en mangfoldig jury – af forskellige alder, faglighed og baggrunde. Vores jury skal hjælpe os med at pege på de streetfoodere, der gør det rigtig godt, og som skal inspirere os i fremtiden. Vi har eksempelvis Jean-Michel Grønnegård Deleuran tidligere vinder af årets særpris, som står bag Rørt, der serverer håndlavet pålægssalat i Torvehallerne, 20-årige Barbara Juul Hansen, der læser på Hotel- og Restaurantskolen i Valby og er i lære på Bistro Boheme i København, samt Francis og Victor Cardenau, der til daglig har en rådgivningsvirksomhed sammen, hvor de arbejder med folk inden for gastronomi. 

Årets Streetfood’er og Årets Særpris uddeles lørdag kl. 16 ved Søpavillonen. Udover de to priser af juryen uddeles også en publikumspris i samarbejde med Migogkbh, hvor publikum kan stemme på deres favorit. Det er gratis at deltage. 

Skrevet i: Aktuelt, Foodservice, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

Forskning og uddannelseMejeriØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

En ny forskningsgennemgang viser, at fem enkle tiltag kan gøre osteproduktion mere effektiv og bæredygtig. Et forskerteam fra DTU har gennemgået den eksisterende forskning om fermentering og modning af ost i et litteraturstudie og peger på fem underudnyttede videnskabeligt baserede tiltag, som kan

Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

AktueltFoodservice12. 11. 2025

Den toscanske michelinrestaurant Saporium rykker for en periode ind i Tivoli. I Toscanas bølgende bakker ligger et af Italiens mest eksklusive og idylliske hoteller: det danskejede Borgo Santo Pietro, som for nyligt er blevet tildelt de maksimale 3 nøgler i Michelin-guiden. Blandt hotellets

Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

AktueltDetailhandel og en grosKød, fisk og fjerkræ12. 11. 2025

Ved mandagens World Steak Challenge vandt irske Dawn Meats og Lidl titlen som 'World's Best Steak' for deres irske græsfodrede sirloin. I alt sikrede Irland sig 24 guldmedaljer - og ud af de i alt 304 uddelte medaljer tog Irland den største samlede medaljehøst med 68 guld-, sølv- eller

Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

Forskning i økologi skal ikke have mindre, men større investeringer, for at Danmark kan leve op til sine grønne ambitioner om en fordobling af økologien. Det sikrer en ny politisk aftale. Med et nybrud i dansk forskningspolitik gennemfører regeringen flerårige investeringer i forskning og

FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS fra Bække i Vejen har vundet EY Entrepreneur Of The Year’s regionale pris i kategorien Scale-Up. Prisen blev uddelt ved EY’s kåring i Syd-og Sønderjylland torsdag den 6. november og markerer en vigtig milepæl for virksomheden, der leverer fermenterede

Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

DrikkevarerForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

I jagten på nye måder at producere protein på, har forskere på Aalborg Universitet forvandlet restprodukter fra ølproduktion til et proteinrigt produkt, som kan erstatte almindeligt kød i f.eks. pølser. Resultatet er både velsmagende, bæredygtigt og økonomisk fordelagtigt. For mange går en øl

Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

AktueltFoodserviceForskning og uddannelse11. 11. 2025

Mens hotel- og restaurationsbranchen kæmper med mangel på kvalificeret arbejdskraft, har Hotel Vejlefjord succes med at fastholde og udvikle medarbejdere gennem målrettede talentprogrammer. Hotel- og restaurationsbranchen har i flere år været blandt de hårdest ramte af forgæves rekrutteringer.

Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

AktueltFødevareproduktionLandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den 18.–19. november samles landmænd, forskere, rådgivere og virksomheder i Kolding til Økologikongres 2025. Med 47 faglige sessioner og temaer fra grøn trepart til sundhed og økologisk regenerativt landbrug sætter kongressen fokus på, hvordan økologien kan levere løsninger på tidens største

Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMesser og konferencerMiljø og sundhedTop11. 11. 2025

Den offentlige debat om ultraforarbejdede fødevarer fylder meget hos både forbrugere og fødevaresektor. På årets fødevarekonference, Fremtidens Fødevarer, hos Teknologisk Institut satte forskere og aktører problemstillingen under lup og opfordrede til at flytte fokus fra proces til

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    11.11.2025

  • Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

    11.11.2025

  • Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

    11.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

    11.11.2025

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

  • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    06.11.2025

  • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

    06.11.2025

  • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

    06.11.2025

  • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

    06.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik