• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceMarkedsføring16. 05. 2023 | Mikkel Bækgaard

Stor tilslutning til Madmødet 2023

FoodserviceMarkedsføring16. 05. 2023 By Mikkel Bækgaard

Den tredje udgave af Midt- og Vestjyllands store fødevarefejring Madmødet afholdes i dagene 22. – 29. maj 2023. Arrangørerne bag oplever i år en markant øget interesse fra lokale virksomheder i forhold til at lave fødevareoplevelser og åbne dørene for befolkningen.

Madbod på Madmødet

I programmet til Madmødet 2023 er der allerede registreret tæt på 300 tilbud heraf 80 unikke events, som man kan gå på opdagelse i under Madmødet i uge 21. Det er alt fra middage på lokale restauranter, hvor menuen består af lokale råvarer, til supermarkeder i Midt- og Vestjylland, som i den uge vil sætte ekstra spot på hylder og kølemontre med lokale fødevarer. Der er arrangeret fællesspisninger og lokale producenter åbner stalddørene for besøgende og viser, hvordan de producerer kvalitetsfødevarer, som f.eks. gedepølser, håndbrygget øl, gourmet æg, fårekød, vildt og fisk.

”Der er ingen tvivl om, at Madmødet er kommet ind under huden på de mange fødevareproducenter, som er her i Midt- og Vestjylland. Opbakningen i år er helt unik, og alle er enige om, at det skaber værdi, at man går sammen og i fællesskab præsenterer alle de kvalitetsfødevarer, som bliver produceret i de 7 kommuner, som udgør Business Region Midtvest,” fortæller Mads Jakobsen, borgmester i Struer Kommune og formand for Business Region MidtVest.

Hjem på gården

Præcis som i de foregående to år vil der blive afholdt events og aktiviteter med fokus på mødet mellem mennesker, lokale fødevarer og gastronomioplevelser i verdensklasse. Og til forskel fra andre fødevarefestivaller rundt i Danmark, så foregår aktiviteterne ude hos de lokale producenter, kulturinstitutioner, restauranter, på torve og på havnene i Midt- og Vestjylland.

”Vi synes, at det giver mest mening at lade folk komme helt tæt på producenten, og lade hende eller ham være på hjemmebane. Det giver de mest autentiske oplevelser, og et langt bedre indblik i produktionen. Det at høre bryggeren, fåreavleren eller landmandens egen fortælling om sine produkter er ofte en unik oplevelse, fremfor blot at få en smagsprøve stukket i hånden,” påpeger Stine Lindbjerg Jespersen, projektleder for Madmødet 2023.

Af samme grund betegner arrangørerne Madmødet, som Danmarks største fødevarefestival, da den strækker sig over et område på 6.000 km2.

Madmødet skaber vækst hos lokale virksomheder

Madmødet bruges også til at virksomheder kan indgå nye samarbejdsaftaler, og kendskabet til hinanden kan øges. I forbindelse med Madmødet 2023 har man hos Business Region MidtVest lavet en samlet virksomhedsliste med alle fødevareproducenter i de syv kommuner.

”Mere end 50 virksomheder har allerede bedt om at få listen tilsendt, og det bidrager til, at vi opnår vores mål om at sætte møder op mellem virksomheder, hvormed ny forretning opstår. Vi forsøger at sætte virksomheder sammen, som for eksempel med initiativet hvor lokale supermarkeder tager lokalt producerede fødevarer ind på hylderne under Madmødet, og når lokale restauranter laver deres menu ud fra, hvad der produceres i en radius af ca. 30 km, så opstår der nye samarbejder på tværs af virksomhederne,” fortæller Stine Lindbjerg Jespersen.

Et andet vigtigt fokuspunkt under Madmødet 2023 er at debattere og oplyse politikerne om Midt- og Vestjyllands fødevareproduktion nu og i fremtiden. Derfor har arrangørerne inviteret EU-, Folketings-, Regionale- og kommunalpolitikere til debat og vidensdag torsdag d. 25. maj. Dagen afholdes på Nørre Vosborg ved Holstebro.

”Vi mener, at det er vigtigt, at man på Christiansborg ved hvilke udfordringer og muligheder, som vores lokale fødevarevirksomheder har. Derfor er de inviteret til Nr. Vosborg, så vi denne dag kan klæde dem på, så de er bedst muligt oplyste, når de skal træffe beslutninger fremover i forhold til fødevareerhvervet. Her i Midt- og Vestjylland står vi for en markant del af de fødevarer, der produceres i Danmark, og med tre store industrihavne er det vigtigt, at beslutningstagerne har indsigt i forholdene her i vores område,” forklarer Mads Jakobsen.

Alle events og aktiviteter kan ses på madmodet.dk

Skrevet i: Foodservice, Markedsføring

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    NYHED: Her er fremtidens opbevaring af farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    MRPC modtager “Innovation in Vacuum Busch Award”

  • DENIOS ApS

    Hvilket batteriskab er det rigtige for dig?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions præsenterer den intelligente TYR PLUS kapselblæser

  • DENIOS ApS

    Dette er, hvad der sker, når batterier bryder i brand

  • Spirax Sarco Danmark

    Bestil en anlægsgennemgang af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik