• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Messer og konferencerTop31. 03. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Stor købe- og virkelyst på Foodexpo

Messer og konferencerTop31. 03. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

Sanser blev mættet, handler indgået og relationer skabt og styrket, da der 27.-29. marts var gensyn med Foodexpo i MCH Messecenter Herning efter tre coronaudsættelser og dermed fire års fravær. Flere end 22.000 fagfolk har fået føling med fremtidens fødevaretrends samt udforsket alt fra nye møbelklassikere over køkkenmaskiner til klimavenlig emballage.

Efter fire års fravær var gensynsglæden stor på Foodexpo 2022. Foto: MCH/Lars Møller.

Kager, klima, kød, kåringer, køleskabe, kommoder og alt derimellem var på programmet, da den niende udgave af Foodexpo samlede tusindvis af fagfolk over tre begivenhedsrige messedage i Herning. Her cementerede Nordens største fødevaremesse sin status som fødevarebranchens faglige fællesskab, og efter tre udsættelser var gensynsglæden tydelig at mærke blandt såvel besøgende som messens 561 udstillere:

– Det er fire år siden sidst, så det har været helt fantastisk at være tilbage på Foodexpo. Der har været rigtig mange besøgende forbi os; alt fra de små slagtere til de store beslutningstagere, og alle har været tilbage ved fuld styrke. Overordnet set har det været dejligt at være i gang igen og atter at møde vores kunder på kryds og tværs – og folk har været købelystne, fastslår Søren Overgaard, senior business unit manager hos Danish Crown Professional.

Samme oplevelse har Tommy Gundelund Jespersen, direktør i Excellent Wine:

– Det har været skønt at møde folk og kunder igen – også nye kunder, og det er meget betydningsfuldt for os, for der er stor konkurrence i denne branche, hvor det i høj grad er relationer, der sælger produkterne. Man er nødt til at gøre noget for at skille sig ud, og det kan man gøre ved at være på Foodexpo, hvor koncentrationen af folk har været stor, og hvor vi heldigvis har oplevet stor interesse for vores produkter.

Innovative inputs og rekordmange aktiviteter

Foodexpo trakterede denne gang med flere nye, inspirerende tiltag og konceptområder, der alle tiltrak opmærksomhed fra de besøgende. Fødevarebranchens spirende talenter inviterede indenfor i det nyetablerede iværksætterområde FoodStartUp, mens møbelbranchen slog dørene op til et helt nyt møbelunivers. Besøgende hentede også ny viden i Mødestedet, Klimahjørnet og fra messens mange scener, hvor det rekordstore aktivitetsprogram bød på alt fra økobanko til et bæredygtigt modeshow.

Den brede vifte af tilbud, aktiviteter og udstillere gik ikke ubemærket hen hos medstifter og direktør hos Madselskabet Silkeborg Gorm F. Truelsen, der er en trolig besøgende på Foodexpo.

– Det har været en rigtig positiv oplevelse at være tilbage. Jeg har fundet mange nye og innovative ting på messen, og samtidig har det været rart endelig at kunne mødes igen. Messen har simpelthen haft så meget at byde på, og jeg har både fundet ny inspiration, nye leverandører og produkter samt fået hilst på producenter og kollegaer fra branchen, fortæller direktøren.

MCH: En helt særlig messe

De positive tilkendegivelser fra både besøgende fagfolk og udstillerne glæder administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen:De tre messedage har været værd at vente på. Efter tre udsættelser er det lykkedes at samle brancherne, der har været blandt de hårdest og længst ramte af corona. Derfor glæder den positive stemning og virkelysten på messen os rigtig meget, siger Georg Sørensen og fortsætter:

– Jeg vil gerne takke både de 22.815 besøgende fagfolk, 561 udstillere og 13 brancheorganisationer for både indsatsen og opbakningen. Flotte stande, fagkonkurrencer og et væld af aktiviteter. Sammen har I skabt en helt særlig messe.

Nordens bedste – og en romkugle – hyldet tirsdag

Der blev tirsdag eftermiddag sat et flot punktum i rækken af fagkonkurrencer på Foodexpo, da vinderne af de prestigefyldte mesterskaber Nordic Chef and Waiter samt Nordic Green Chef blev fundet. Håkon Solbakk fra Norge kunne efter tæt kamp i finalekøkkenet kalde sig Nordens Bedste Kok, mens danske Kristine Slott Olsen løb med titlen som Nordens Bedste Tjener. Den første vinder ved verdenspremieren Nordic Green Chef – og dermed Nordens bedste bæredygtige kok – blev Nils Flatmark fra Norge.

Foruden de nordiske mesterskaber bød tirsdag også på kåring af publikumsfavoritten Danmarks Bedste Romkugle. Efter storstilet romkuglesmagning stod det klart, at kongerigets bedste romkugle bliver kreeret i Kolding hos Seest Bageri. En række øvrige konkurrencer udspillede sig også tirsdag, heriblandt danmarkspremieren på Pizza Champion Cup.

Skrevet i: Messer og konferencer, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

Foodservice27. 11. 2025

En kok må ikke gå tomhændet, siges det – men på Green Mango på Frederiksberg er det præcis, hvad de gør, selvom der hver uge kommer 800 kilo varer ind ad døren. God mad kræver gode råvarer, og de vejer tungt. På Godthåbsvej på Frederiksberg kommer der hver uge omtrent 800 kilo kokosmælk, ris og

Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

Forskning og uddannelseLandbrug27. 11. 2025

Et internationalt forskerhold med Københavns Universitet, Shanghai Jiao Tong University og University of Nottingham i spidsen har opdaget, hvordan planterødder er i stand til at trænge igennem hård og tæt jord ved hjælp af et velkendt ingeniørprincip. Opdagelsen kan få stor betydning for fremtidens

aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

AktueltDrikkevarerFoodservice27. 11. 2025

Admiral Hotels restaurant aye aye har vundet prisen for Best Newcomer List ved Star Wine List of the Year Denmark 2025, en international anerkendelse, der hylder verdens bedste vinkort og de mennesker, der står bag. Med kun 48 finalister på tværs af Danmark var aye aye allerede blandt en

Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

AktueltDetailhandel og en grosMarkedsføring27. 11. 2025

Mange kløer sig nok frustreret i håret over at skulle finde idéer til aftensmaden, men et madplansunivers med madblogger og influencer Julie Bruun er en stor succes. ‘Hvad skal vi have til aftensmad?’ Det spørgsmål stiller mange danskere sikkert sig selv flere gange om ugen, men hjælpen er lige

Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

Miljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed27. 11. 2025

Madland udgiver nu rapporten ‘Grøn madhandel i København – alternative, sunde og grønne madkanaler’, der er udarbejdet for Københavns Kommune som et dialogredskab til politikere, embedsfolk og andre beslutningstagere. Rapporten giver det første samlede overblik over de mange typer aktører og

Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

Kød, fisk og fjerkræ25. 11. 2025

Med afsæt i en række nødvendige og konsekvente beslutninger er det lykkedes Danish Crown at styrke afregningen til andelsejerne og få stoppet en kritisk tilbagegang i tilførslerne af grise. De kommende to år vil der være fokus på at gennemføre en omfattende transformation af koncernen, så der skabes

Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

FoodserviceFrugt og grøntFødevareproduktion25. 11. 2025

Nemco, der er leverandør af udstyr til fødevareindustrien, lancerer nu en skæremaskine til plantebaserede fødevarer på det danske marked. Der er tale om Maxx 200 HMT-maskinen fra den anerkendte tyske producent holac Maschinenbau. Maxx 200 HMT indgår i en serie af innovative skæremaskiner, som

Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

AktueltFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed25. 11. 2025

Det er sjældent de grønne retter, der finder vej til middagsbordet, når kødet udelades. De mest spiste vegetariske aftensmåltider er nemlig rugbrød, toast, pasta, yoghurt og pizza – retter, der i gennemsnit indeholder færre grøntsager end måltider med kød. Det viser den årlige undersøgelse

Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

AktueltFoodservice25. 11. 2025

Søndag dystede landets dygtigste kokke og tjenere ved semifinalerne til Årets Kok og Årets Tjener 2026. Nu er finalisterne fundet til finalerne i marts. Seks tjenere og seks kokke er videre til finalerne i Årets Kok og Årets Tjener 2026. Det står klart efter søndagens semifinaler på Kold

Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

Kød, fisk og fjerkræTop25. 11. 2025

JN Meat International har igen vundet en VM-titel i World Steak Challenge, som er blevet afgjort ved en storstilet prisuddeling i London. Det er fjerde gang, at Slagelse-virksomheden med grundlægger og kødsommelier John Sashi i spidsen sikrer en anerkendelse i det prestigefyldte

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

    27.11.2025

  • Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

    27.11.2025

  • aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

    27.11.2025

  • Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

    27.11.2025

  • Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

    27.11.2025

  • Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

    25.11.2025

  • Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

    25.11.2025

  • Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

    25.11.2025

  • Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

    25.11.2025

  • Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

    25.11.2025

  • Geia Group køber bake & take

    20.11.2025

  • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    20.11.2025

  • Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

    20.11.2025

  • 30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

    20.11.2025

  • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    20.11.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik