• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltMarkedsføring12. 08. 2020 | Kasper Mundt-Nielsen

Stor ambition for nye danske fødevarevirksomheder i Indien

AktueltMarkedsføring12. 08. 2020 By Kasper Mundt-Nielsen

Projektet Nordin er i samarbejde med Industriens Fond i gang med at gennemgå ansøgninger fra danske SMV’er, der ønsker at etablere sig på det indiske marked – og virksomheder fra fødevareindustrien er blandt de mest attraktive virksomheder på dette års liste af udvalgte virksomheder

De danske fødevarevirksomheder klarer sig godt på det indiske marked, når de først har fået foden indenfor. (Foto: Arkiv)

Nordin er sat i verden for at hjælpe danske SMV’er penetrere et svært indisk marked. Mange dygtige danske SMV’er er tilbageholdende med at gå ind på det indiske marked, da de ofte ikke ved hvordan, de skal gribe opgaven an. Indien har et ry for at være et kompliceret marked i forhold til at opnå et stærkt netværk af forretningsforbindelser, samt det kan være svært at afkode politisk.

I partnerskab med Asia House Denmark, DI India, Innovation Centre Denmark og Green Innovation Group har Nordin skabt en platform, som varetager de enkelte virksomheders interesser i forskellige geografiske områder i Indien.

Nordin tager den enkelte virksomhed gennem et program af forskellige lærerige udfordringer med eksperter inden for forretningsudvikling på det indiske marked, samt introduktion til potentielle forretningspartnere og kunder, og sørger for at de danske virksomheder får den bedst mulige start på det indiske marked.

Programmet har allerede vist sig at være en succes

Sidste år udvalgte Nordin elleve virksomheder fra ansøgningspuljen. Otte af dem gennemførte programmet til ende og syv af disse, er stadig i dag aktive på det Indiske marked.

Ansøgningsrunden for i år er nu åben for alle danske SMV’er og kører indtil slut september. Det er gratis for de udvalgte virksomheder at deltage og indtil nu, er der allerede udvalgt fire virksomheder fra den danske fødevareindustri.

En af disse, er virksomheden Lyras. Lyras har opfundet en ny metode til at kold pasteurisere væsker ved brug af UV-lys og derved sparer man op til 90% energi på pasteuriseringsprocessen. Metoden er allerede kendt fra drikkevand, men har indtil nu kun været anvendt ved klare væsker. Lyras gør det muligt også at anvende denne teknologi til at pasteurisere f.eks. mælkeprodukter, og derfor er Lyras og det indiske marked et godt match:

Det indiske marked er i en rivende udvikling og især, indenfor mejerisektoren og plantebaseret drikke, forventes markedet at vokse næsten eksponentielt de næste mange år. Timingen er derfor perfekt til at gøre vores indtræden på det indiske marked, idet vi forventer, at der skal investeres massivt i infrastrukturen i den indiske mejerisektor for at følge med udviklingen. Nordin programmet er det perfekte springbræt for os, idet vi sammen kan benytte deres store viden om det indiske marked, forklarer Klaus P. B. Iversen, Technical Sales Manager hos Lyras.

Plads til flere fødevare SMV’er i dette års program

Sidste år deltog også fødevarevirksomheden System Cleaners, der er specialiseret i udvikling, produktion og levering af professionelle systemløsninger til rengøring i fødevareindustrien.

– Nordin har hjulpet os til at forstå barrierer og detaljer ved det indiske marked, og de mindede os om, hvordan tålmodighed og tilstedeværelse spiller en betydelig rolle. Den centrale del af programmet var vores besøg i Indien og networking med centrale spillere – med stærk støtte fra alle medlemmer af Nordin-teamet – forklarer Sanja Berjan, Business Strategy Implementation Coordinator, System Cleaners

Udover Lyras er også tre andre lovende virksomheder fra den danske fødevareindustri med på dette års liste af udvalgte virksomheder til Nordin programmet; Jeros, Jimco, og CT-Technologies

Er din virksomhed klar til at erobre et af verdens største markeder, så læs mere om Nordin og ansøgningsprocessen her: Nordin.io 

Skrevet i: Aktuelt, Markedsføring

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    NYHED: Her er fremtidens opbevaring af farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    MRPC modtager “Innovation in Vacuum Busch Award”

  • DENIOS ApS

    Hvilket batteriskab er det rigtige for dig?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions præsenterer den intelligente TYR PLUS kapselblæser

  • DENIOS ApS

    Dette er, hvad der sker, når batterier bryder i brand

  • Spirax Sarco Danmark

    Bestil en anlægsgennemgang af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik