På lørdag den 5. august klokken 10 bydes der velkommen fra scenen på Østerby Havn på Læsø til den 19. udgave af Læsø Jomfruhummerfestival, som samler nogle af Danmarks – og dermed verdens – bedste kokke i godt selskab med de bedste dommere og det bedste publikum.

Omdrejningspunktet for festivalen er jomfruhummeren og Læsøs DNA i alle afskygninger. Centralt for festivalen er kokkekonkurrencen om ”Den gyldne Jomfruhummerklo”, hvor 5 kokke fra kendte danske restauranter konkurrerer om trofæet.
Dommerpanelet bliver ledet af overdommer Per Mandrup, som er gastronomisk direktør ved Culinary Institute i Vejle, og med i panelet erHelle Brønnum Carlsen, som allerede fra sommerens første dage boltrer sig på sit elskede Læsø. De to suppleres i år af to dommerdebutanter i jomfruhummer-sammenhæng, men ikke desto mindre et par erfarne smagsdommere, når det kommer til gastronomi; Fra Madkulturen, som er en videns- og forandringsorganisation under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, kommer direktør Judith Kyst, og fra Østergård Kultur B&B på Læsø kommer Kim Juul, som også har sagt ja til at holde åbningstalen.
Sidste år var Alchemists junior-souschef Magnus B. Carlsen, som løb med trofæet i et stærkt felt. Vinderretten bød på masser af Læsø med blandt andet jomfruhummer, kantareller og skalotteløg, og Helle Brønnum Carlsen motiverede valget med, at Magnus’ ret stod stærkest i et felt af fem sublime retter: