Den franskfødte stjernekok, Jean-Louis Lieffroy, fyldte 70 år søndag. Han kom til Danmark i 1969.
Efter flere ufrugtbare ansættelser i den københavnske restaurantverden blev han hentet til Falsled Kro i 1971 af en anden franskmand, Michel Michaud, som var chefkok på kroen.
De to blev spydspidsen for den udvikling, der har drevet dansk gastronomi siden: mod et råvarebaseret køkken, hvor alt er lavet fra bunden.
Jean-Louis Lieffroy blev køkkenchef på Falsled Kro i 1976, da Michel Michaud tog styringen af det nyåbnede Kong Hans. Senere blev han direktør og medejer af restauranten, som ellers var i Grønlykkefamiliens eje.
Det blev til 38 år i alt i Falsleds tjeneste, hvor han udviklede køkkenet fra, hvad der med nutidens øjne lyder som et beskedent køkken: salade niçoise, husets landpostej og vagtler i flødesovs til 4-, 6- eller 9-retters gourmetmenuer baseret på blandt andet egen urtehave.
I foråret 2010 overtog han sammen med sønnen Patrick Lieffroy, der også er uddannet kok og har arbejdet på Falsled, et faldefærdigt hus med udsigt over Storebælt ved Nyborg og åbnede Restaurant Lieffroy.