• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræMarkedsføring25. 09. 2019 | Peter Friis

Sønderjyske pølser fylder 80 år

AktueltFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræMarkedsføring25. 09. 2019 By Peter Friis

Det er i modningsrummet efter røgningen, at den unikke smag opstår, forklarer Steen Lampe.

Slagter Lampe, der i dag ledes af Steen Lampe, der er 3. generation i slagterfamilien, er flyttet ud i nyt pølsemageri uden for Haderslev.
Slagter Lampes historie går tilbage til 1939, hvor Ernst Lampe etablerede sin slagterforretning i Haderslev. Tre generationer boede ovenover slagterforretningen og Steen Lampe, der er 3. generation af Lampe familien, kørte varer ud til kunderne på budcykel som 12-årig. Selvom Steen er vokset op tæt på røgeovne og modningsrum, var det ikke en selvfølge, at han skulle overtage forretningen, men interessen for pølser voksede og i dag er det passionen for pølserne, der driver værket.

25 år med pølsehåndværket i fokus
Steen Lampe har været med i 25 år og blev oplært i familievirksomheden. Efter endt læretid tog han til Bayern og var hos familien Weiss, en anerkendt pølsemager. Tyskerne har om nogen tradition for pølseproduktion, og Steen kom hjem med ny viden og entusiasme til at gå ind i driften af slagterforretningen sammen med sin far.
Det er blevet til mange pølser siden den tid, og forretningen og sortimentet er udvidet betydeligt.
– Det var hårdt slid på trang plads og efterspørgslen voksede, så vi besluttede at flytte forretningen fra mit barndomshjem til adressen på Kløvervej i Haderslev, hvor vi for alvor fik plads til udvikling af flere pølsetyper og en kapacitet, der fulgte med tiden, fortæller Steen Lampe og fortsætter:
– Slagterfaget ligger dybt i os alle. Vi benytter den dag i dag stadig de gamle opskrifter fra min farfars tid, bruger vores håndværksmæssige viden til udvælgelsen af kødet og sammensætter selv vores krydderiblandinger.
Håndværket bliver holdt i hævd, de store spegeskinker saltes og modnes på gammeldags maner og pølserne får tid til at modnes i flere uger.
– Kunsten er at give spegepølsen den tid den skal have, det er i modningsrummet efter røgningen at den unikke smag opstår, her kan du ikke fremskynde processen, påpeger Steen Lampe.
Gennem årene har Slagter Lampe da også vundet adskillige medaljer for sit håndværk og den gode smag, og det bruges aktivt i dagligdagen.
– Vi sender løbende vores produkter til bedømmelse i udlandet for at få et professionelt kvalitetstjek af vores pølser, det holder os skarpe på det høje kvalitetsniveau. Kvalitet betyder alt, og det sikrer at vores kunder får det samme gode produkt hver gang, udtaler Steen Lampe.

Sortimentet spænder fra traditionelle spegepølser og pålægspølser til grillpølser, tapas og brunchpølser.

Godt rustet til fremtidens efterspørgsel
Slagter Lampes sortiment spænder vidt fra traditionelle spegepølser og pålægspølser til grillpølser, tapas og brunchpølser. Der eksperimenteres med nye smagsvarianter og nye pølseprodukter. Sidste skud på stammen er skiveskårede spegepølsevarianter og en helt ny serie af økologiske spegepølser, der er lavet af dansk økologisk gris og bærer mærket ”Anbefalet af Dyrenes beskyttelse”.
Der er en øget efterspørgsel på bæredygtige produkter, og det nye pølsemageri uden for Haderslev, der blev taget i brug sidste år, har givet Slagter Lampe endnu flere udviklingsmuligheder. Steen ser således lyst på fremtiden:
– Vi er godt rustet til fremtiden med et nyt og mere bæredygtigt pølsemageri, hvor vi sparer energi, CO2 og vand i forhold til vores gamle faciliteter, og vi har masser af gode ideer til nye produkter, slutter han.

Skrevet i: Aktuelt, Fødevareproduktion, Kød, fisk og fjerkræ, Markedsføring

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    NYHED: Her er fremtidens opbevaring af farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    MRPC modtager “Innovation in Vacuum Busch Award”

  • DENIOS ApS

    Hvilket batteriskab er det rigtige for dig?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions præsenterer den intelligente TYR PLUS kapselblæser

  • DENIOS ApS

    Dette er, hvad der sker, når batterier bryder i brand

  • Spirax Sarco Danmark

    Bestil en anlægsgennemgang af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik