• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræMarkedsføring25. 09. 2019 | Peter Friis

Sønderjyske pølser fylder 80 år

AktueltFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræMarkedsføring25. 09. 2019 By Peter Friis

Det er i modningsrummet efter røgningen, at den unikke smag opstår, forklarer Steen Lampe.

Slagter Lampe, der i dag ledes af Steen Lampe, der er 3. generation i slagterfamilien, er flyttet ud i nyt pølsemageri uden for Haderslev.
Slagter Lampes historie går tilbage til 1939, hvor Ernst Lampe etablerede sin slagterforretning i Haderslev. Tre generationer boede ovenover slagterforretningen og Steen Lampe, der er 3. generation af Lampe familien, kørte varer ud til kunderne på budcykel som 12-årig. Selvom Steen er vokset op tæt på røgeovne og modningsrum, var det ikke en selvfølge, at han skulle overtage forretningen, men interessen for pølser voksede og i dag er det passionen for pølserne, der driver værket.

25 år med pølsehåndværket i fokus
Steen Lampe har været med i 25 år og blev oplært i familievirksomheden. Efter endt læretid tog han til Bayern og var hos familien Weiss, en anerkendt pølsemager. Tyskerne har om nogen tradition for pølseproduktion, og Steen kom hjem med ny viden og entusiasme til at gå ind i driften af slagterforretningen sammen med sin far.
Det er blevet til mange pølser siden den tid, og forretningen og sortimentet er udvidet betydeligt.
– Det var hårdt slid på trang plads og efterspørgslen voksede, så vi besluttede at flytte forretningen fra mit barndomshjem til adressen på Kløvervej i Haderslev, hvor vi for alvor fik plads til udvikling af flere pølsetyper og en kapacitet, der fulgte med tiden, fortæller Steen Lampe og fortsætter:
– Slagterfaget ligger dybt i os alle. Vi benytter den dag i dag stadig de gamle opskrifter fra min farfars tid, bruger vores håndværksmæssige viden til udvælgelsen af kødet og sammensætter selv vores krydderiblandinger.
Håndværket bliver holdt i hævd, de store spegeskinker saltes og modnes på gammeldags maner og pølserne får tid til at modnes i flere uger.
– Kunsten er at give spegepølsen den tid den skal have, det er i modningsrummet efter røgningen at den unikke smag opstår, her kan du ikke fremskynde processen, påpeger Steen Lampe.
Gennem årene har Slagter Lampe da også vundet adskillige medaljer for sit håndværk og den gode smag, og det bruges aktivt i dagligdagen.
– Vi sender løbende vores produkter til bedømmelse i udlandet for at få et professionelt kvalitetstjek af vores pølser, det holder os skarpe på det høje kvalitetsniveau. Kvalitet betyder alt, og det sikrer at vores kunder får det samme gode produkt hver gang, udtaler Steen Lampe.

Sortimentet spænder fra traditionelle spegepølser og pålægspølser til grillpølser, tapas og brunchpølser.

Godt rustet til fremtidens efterspørgsel
Slagter Lampes sortiment spænder vidt fra traditionelle spegepølser og pålægspølser til grillpølser, tapas og brunchpølser. Der eksperimenteres med nye smagsvarianter og nye pølseprodukter. Sidste skud på stammen er skiveskårede spegepølsevarianter og en helt ny serie af økologiske spegepølser, der er lavet af dansk økologisk gris og bærer mærket ”Anbefalet af Dyrenes beskyttelse”.
Der er en øget efterspørgsel på bæredygtige produkter, og det nye pølsemageri uden for Haderslev, der blev taget i brug sidste år, har givet Slagter Lampe endnu flere udviklingsmuligheder. Steen ser således lyst på fremtiden:
– Vi er godt rustet til fremtiden med et nyt og mere bæredygtigt pølsemageri, hvor vi sparer energi, CO2 og vand i forhold til vores gamle faciliteter, og vi har masser af gode ideer til nye produkter, slutter han.

Skrevet i: Aktuelt, Fødevareproduktion, Kød, fisk og fjerkræ, Markedsføring

Seneste nyt fra redaktionen

Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

Brød og kagerDetailhandel og en gros19. 06. 2025

Efter et år med skærpet fokus på effektiv drift, kunderelevans og digital udvikling besøger flere kunder end nogensinde Lagkagehusets butikker i Danmark, Storbritannien og USA. Det resulterer i en rekordomsætning for 2024 med en vækst på 7,8 pct. og en markant forbedring af

Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

DrikkevarerØkologi og bæredygtighed19. 06. 2025

Nørrebrews naturlige energidrik Maté Maté bliver officiel energidrikpartner på Nordeuropas største festival. Det danske energidrikbrand Maté Maté fra Nørrebrew har indgået en millionaftale som officiel energidrikpartner på Roskilde Festival. Aftalen cementerer Maté Matés indtog blandt de danske

Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræMejeri19. 06. 2025

Kender du en restaurant, der for alvor mestrer smag, håndværk og råvareforståelse? Så er det nu, du kan indstille den til de prestigefyldte kokkekonkurrencer: Årets ret med gris og Årets ret med ost 2025. Konkurrencerne, der afvikles af Landbrug & Fødevarer, fejrer det kulinariske håndværk

Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceØkologi og bæredygtighed19. 06. 2025

Reitan Convenience lancerer et nyt innovationsprogram, Convenience Growth Camp, som samler udvalgte medarbejdere fra syv lande og et internationalt panel af eksperter. Sammen skal de udvikle løsninger på nogle af convenience-branchens største udfordringer – særligt med fokus på bæredygtig

Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

EmballageFoodserviceTopØkologi og bæredygtighed19. 06. 2025

I havnens kantine i Nordhavn i København sparer man årligt over 50 kg engangsplast. Det gør man med et pantsystem på netop engangsplast - og det virker! De fleste kan blive enige om, at vi skal have flere grønne tiltag i vores hverdag. Det er dog de færreste, der vil betale lidt ekstra, de

Michelin 2025: Stjerneregn til Danmark

FoodserviceTop17. 06. 2025

Danmark udbyggede sin position som gastronomisk stormagt, da Michelin i aftes tildelte dansk gastronomi hele otte nye stjerner, så der i dag er 52 stjerner fordelt på 38 restauranter i Danmark. Bag succesen står en hel branche, der gennem to årtier har arbejdet kompromisløst med talentudvikling,

Live dataovervågning af larveproduktion vil revolutionere insektopdræt

FødevareproduktionRåvarer og ingredienser17. 06. 2025

Insektproduktionssektoren er en hastigt voksende industri, men produktionseffektiviteten og skalerbarheden er udfordret. Et nyt forskningsprojekt vil udvikle smarte overvågnings- og realtidsanalysesystemer til produktion af sort soldaterfluelarver. Innovationsfonden har investeret 6 millioner kroner

Direktørskifte i Danish Crowns handelsselskab ESS-FOOD

Kød, fisk og fjerkræ17. 06. 2025

Danish Crown har ansat Anders Boecker Pedersen som ny CEO for ESS-FOOD, der er koncernens handelsselskab. Med en fortid i bl.a. PepsiCo og Carlsberg er han en stærk lederprofil, som skal overtage posten efter den mangeårige CEO, Morten Holm, der har valgt at gå på pension. Anders Boecker

Pioner for plantebaserede fødevarer fylder 75 år

AktueltFrugt og grøntFødevareproduktionMejeriMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed17. 06. 2025

Poul Agger, iværksætteren bag Naturli’ Foods og SOY4YOU - begge solgt til Orkla - fylder 75 år tirsdag i dag den 17. juni. Han har spillet en central rolle i udviklingen af den plantebaserede fødevarebranche i Danmark og har modtaget flere priser for sit arbejde med bæredygtige løsninger. Poul

Sol over Gudhjem 2025: Danmarks gastronomiske folkefest bliver endnu større

AktueltFoodserviceMesser og konferencer17. 06. 2025

Stjernekokke, dessertduel, pop-up gourmetrestaurant og masser af musik på havnefronten i Gudhjem. Om blot to dage bringer Sol over Gudhjem dansk gastronomi tæt på, så den både kan smages, mærkes og forstås. På torsdag den 19. til lørdag den 21. juni 2025 bliver Bornholm igen gastronomisk

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

  • DENIOS ApS

    Sikker tøndehåndtering starter her

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch på Spildevand Teknisk Forenings Årsmøde 2025

  • Nemco Machinery A/S

    Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

  • DENIOS ApS

    Sådan vælger du det rigtige opbevaringsskab til farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Group præsenterer innovative vakuumløsninger på Battery Show Europe 2025 i Stuttgart

  • DENIOS ApS

    Sådan transporterer du lithiumbatterier sikkert

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

  • Michelin 2025: Stjerneregn til Danmark

    17.06.2025

  • Live dataovervågning af larveproduktion vil revolutionere insektopdræt

    17.06.2025

  • Direktørskifte i Danish Crowns handelsselskab ESS-FOOD

    17.06.2025

  • Pioner for plantebaserede fødevarer fylder 75 år

    17.06.2025

  • Sol over Gudhjem 2025: Danmarks gastronomiske folkefest bliver endnu større

    17.06.2025

  • Dansk teknologi garanterer fødevaresikkerhed i hollandsk råmælksost

    12.06.2025

  • Videnskabsfolk fra alle kontinenter: Havet er ved et tippepunkt

    12.06.2025

  • Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri får ny departementschef

    12.06.2025

  • Ny restaurant i Carlsberg Byen sætter fisken og det frie valg i front

    12.06.2025

  • Michelin-opvarmning: Madfestival med fri entré, koncerter og stjernestøv

    12.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik