• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceTop21. 08. 2025 | Mikkel Bækgaard

Smag på succesen: Hoteller bruger mad og forkælelse til at skille sig ud

FoodserviceTop21. 08. 2025 By Mikkel Bækgaard

En ny rapport fra en af verdens allerstørste ejendomsmæglervirksomheder JLL viser, hvordan internationale hoteller opnår markant højere belægning og indtjening ved at integrere restauranter med kendte kokke og prisvindende køkkener. Samme tendens gør sig også gældende for hotelbranchen i Danmark.

JLL, en af verdens største ejendomsmæglervirksomheder og EDC Poul Erik Bechs internationale samarbejdspartner, har fingeren på pulsen på ejendomsmarkedet i det meste af verden. De arbejder i mere end 80 lande og kan berette om, hvordan bl.a. hotelmarkedet flytter sig i øjeblikket. En ny rapport fra JLL viser, hvordan hoteller opnår markant højere belægning og indtjening ved at integrere kulinariske oplevelser og gøre det til en del af hoteloplevelsen.

Stephen Berthelsen, partner og formand for hotelgruppen i EDC Erhverv Poul Erik Bech, siger:

“Dansk turisme har haft medvind siden pandemien, og det er et område i stærk vækst. De seneste par år er der slået rekorder i antal overnatninger i Danmark, og der er ikke noget, der tyder på, at det stopper foreløbig. Vi oplever en stigende interesse for hoteller fra både operatører og investorer og det kan også ses på transaktionsvolumen i år, hvor hotel udgør en stigende del af transaktionsvolumen ÅTD.”

Han fortsætter:

“De seneste tal fra Danmarks Statistik viser også, at der igen var mange turistovernatninger i juni. Det gælder også hotelovernatninger, som sammenlignet med juni sidste år er steget med 2 pct. Kigger vi på ÅTD, er stigningen på 3 pct., hvor vi ser en fremgang i både de danske og udenlandske overnatninger.”

Mad som værdiskabelse

JLL’s undersøgelser viser, at gastronomiske oplevelser og kvalitetsrestauranter er blevet en drivkraft i hotelbranchen. Ifølge rapporten kan en god restaurant løfte hotellets samlede økonomi markant. Hoteller med tilhørende kvalitetsrestauranter opnår i gennemsnit 18,6 pct. højere indtjening pr. værelse og kan tage op til 8,8 pct. mere i pris. Den tendens ses, ifølge Stephen Berthelsen, også i Danmark:

“Vi ser en stigende interesse for gastronomiske oplevelser – ikke bare i København, men i hele landet. Danmark har i en årrække været langt fremme ift. nordisk gastronomi og med et stigende antal Michelin stjerner, men hvor det tidligere har været adskilt fra hotelbranchen, er det nu blevet en mere integreret del. Både danske og udenlandske turister efterspørger helhedsoplevelser, og her spiller hotel- og kroophold med god mad og drikke og forkælelse en hovedrolle. Det handler ikke nødvendigvis om overskuddet fra restauranten i sig selv, men om den værdiskabelse, restauranten genererer for hele hotellets forretningsmodel.”

“For hoteller handler det om at skille sig ud, og her kan kokkens signaturret måske ende med at være hotellets stærkeste kort, når de skal differentiere sig. Det ser vi også mere og mere herhjemme, hvor hotelrestauranter henter en dygtig kok ind som køkkenchef. Vi har fx lige solgt Molskroen, som var blandt de første hoteller herhjemme, der virkelig satte den gode madoplevelse først og bruger det som et konkurrenceparameter,” siger Stephen Berthelsen.

Autenticitet og helhedsoplevelse

Den globale undersøgelse fra JLL viser, at 60 pct. af rejsende vælger hoteller, hvor der er tilknyttet en kvalitetsrestaurant. Samtidig rejser knap hver femte specifikt for kulinariske oplevelser, mens halvdelen af de rejsende reserverer bord på en restaurant, før de booker deres flybillet.

Stephen Berthelsen siger:

“Vi ser også det kommende femstjernede CORI Hornbæk Hotel, som vi formidlede salget af, forsøger at skabe de bedst mulige rammer til at give deres gæster en helhedsoplevelse frem for blot et værelse og en overnatning. I takt med den stigende turisme, stiger konkurrencen blandt hotellerne også, og her handler det om at skille sig ud og tilbyde sine gæster noget udover det sædvanlige.”

“JLL nævner bl.a., at autenticitet også er en måde at vinde markedsandele. Lokale og velkendte kokke, der bruger lokale råvarer, er ofte en vinder hos særligt de lokale gæster, men en anden vej at gå kan være globalkendte kokke, der er en dyrere løsning, men som kan være med til at trække udenlandske gæster til netop dit hotel,” siger Stephen Berthelsen.

Skrevet i: Foodservice, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Grisene strømmer til Danish Crown

FødevareproduktionKød, fisk og fjerkræLandbrug21. 08. 2025

Kombinationen af en målrettet indsats og en konkurrencedygtig afregning har nu sikret Danish Crown over én million ekstra grise det kommende år. Derfor opretter koncernen nu reelt en venteliste og lukker for nye aftaler om blandt andet væksttillæg. Det er under et halvt år siden, at Danish

Ny koffeinfri kaffe fra Lavazza

Drikkevarer21. 08. 2025

Produkter fri for udvalgte ingredienser vinder frem og præger danskernes forbrugsvaner. Flere og flere vælger alkoholfrie løsninger, og positive tendenser ses også inden for koffeinfri kaffe. Stadig flere vælger koffeinfri alternativer, men det betyder ikke, at de behøver at gå på kompromis med

Med nyt charter udstikker Organic Summit vejen mod 25 pct. økologi i 2030

AktueltFødevareproduktionLandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed21. 08. 2025

Ved afslutningsdebatten på Organic Summit fik finansminister Nicolai Wammen overrakt det charter, som deltagerne på Organic Summit i løbet af de sidste to dage har tilsluttet sig. Charteret udstikker vejen mod 25 pct. økologi i EU i 2030. Et nyt europæisk charter har taget form på Organic

Brønnum inviterer til åbningsfest i Aarhus

AktueltFoodservice21. 08. 2025

Oluf Brønnum & Co. A/S har eksisteret i 150 år. Altid med Herlev som base, men nu slår de også dørene op til ny lokation og showroom i Aarhus. Derfor inviterer virksomheden til åbningsfest d. 12. september. "Vi har eksisteret i 150 år, og selvom vores base altid har været i Herlev, har vi

Smag på succesen: Hoteller bruger mad og forkælelse til at skille sig ud

FoodserviceTop21. 08. 2025

En ny rapport fra en af verdens allerstørste ejendomsmæglervirksomheder JLL viser, hvordan internationale hoteller opnår markant højere belægning og indtjening ved at integrere restauranter med kendte kokke og prisvindende køkkener. Samme tendens gør sig også gældende for hotelbranchen i

Dagrofa går på barrikaderne for dansk frugt og grønt

Detailhandel og en grosFoodserviceFrugt og grønt19. 08. 2025

Nyt initiativ fra Dagrofa skal løfte andelen af dansk frugt og grønt med 10 pct. inden 2030. Med initiativet ”Styrk Rødderne” tager Dagrofa kampen op for at sikre flere danske varer på frugt og grønt hylderne. Det er en udløber af Dagrofas strategi Gro’27 - vækst på vores måde at initiativet nu

McDonald’s og Danish Crown sikrer nye danske arbejdspladser

FoodserviceFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræ19. 08. 2025

Et nyt samarbejde mellem McDonald's i Norden og Danish Crown kommer til at skabe op mod 100 nye arbejdspladser i Vejen Kommune frem mod sommeren 2026. Danish Crown er allerede begyndt at indrette en spritny produktion i Vejen. Over 5.000 kvadratmeter skal udstyres til at producere burgerbøffer

Mere grønt på gaflen: Den Nationale Grøntuge skal inspirere og vende ærgerlig udvikling

AktueltFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed19. 08. 2025

Halvdelen af danskerne undlader at spise grøntsager på daglig basis, og de fleste kender ikke de officielle anbefalinger. Den Nationale Grøntuge, der løber af stablen fra i dag, har til formål at vende udviklingen og gøre danskerne klogere på grøntsagernes kvalitet og mangfoldighed. I går

Madland åbner Madsystemskole, der vil styrke unge i systemforandring fra jord til bord

AktueltForskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed19. 08. 2025

Madland, det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab, går nu i luften med Madland Madsystemskole. Skolen er for unge og andre nysgerrige i København og Aarhus og løfter madsystemiske emner som EUs landbrugspolitik, global retfærdighed, regenerativt hav, fællesskab og engagement og socialøkonomi.

Millionindsprøjtning på vej til dansk mad- og gastronomiturisme

FoodservicePolitik og eksportTop19. 08. 2025

Lokale råvarer, store madoplevelser med stærke fortællinger og gastronomi i verdensklasse tiltrækker hvert år mange danske og udenlandske turister til hele landet. Den styrkeposition vil regeringen nu understøtte med over 40 millioner kroner; et imitativ, som flere parter hilser velkommen. De

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Her er nøglen til at undgå kontakt med defekte lithium-ion-batterier

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Guide: Hvornår skal du reparere vs. udskifte din vakuumpumpe?

  • DENIOS ApS

    NYHED: Brandsikkert opsamlingskar til opbevaring i sprinklerområder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions lancerer nyt globalt websted

  • DENIOS ApS

    Slut med at lede – få overblik over dine materialer 24/7

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mindre vedligeholdelse takket være avanceret vakuumgenerering fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Mere end 500 er allerede tilmeldt – skal du med?

  • Alflow Scandinavia A/S

    “Vi sender ikke bare ventiler over Øresund – vi sender ekspertviden med”

  • DENIOS ApS

    Ny certificering: Vores batteriskabe bestod testen

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch præsenterer verdens største tørtløbende og luftkølede vakuumpumpe: COBRA NC 2500 C

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Grisene strømmer til Danish Crown

    21.08.2025

  • Ny koffeinfri kaffe fra Lavazza

    21.08.2025

  • Med nyt charter udstikker Organic Summit vejen mod 25 pct. økologi i 2030

    21.08.2025

  • Brønnum inviterer til åbningsfest i Aarhus

    21.08.2025

  • Smag på succesen: Hoteller bruger mad og forkælelse til at skille sig ud

    21.08.2025

  • Dagrofa går på barrikaderne for dansk frugt og grønt

    19.08.2025

  • McDonald’s og Danish Crown sikrer nye danske arbejdspladser

    19.08.2025

  • Mere grønt på gaflen: Den Nationale Grøntuge skal inspirere og vende ærgerlig udvikling

    19.08.2025

  • Madland åbner Madsystemskole, der vil styrke unge i systemforandring fra jord til bord

    19.08.2025

  • Millionindsprøjtning på vej til dansk mad- og gastronomiturisme

    19.08.2025

  • Fødevarevirksomheder i chok: Producentansvar for emballage bliver meget dyrere end forventet

    14.08.2025

  • Organic Summit samler fødevareaktører fra hele Europa i Danmark

    14.08.2025

  • Clever går til kamp mod motorvejsjunk: Åbner caféer i Odense og Kolding

    14.08.2025

  • Nyt danmarkskort skal gøre det nemt at finde vej til de økologiske spisesteder

    14.08.2025

  • Ny analyse dokumenterer klimaaftrykket for dansk frugt og grønt

    14.08.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik