• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltMesser og konferencer15. 09. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

SIAL: En verden i forandring

AktueltMesser og konferencer15. 09. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

Fødevaremessen SIAL i Paris, der kalder sig selv for verdens største supermarked og restaurant, er en mulighed for branchefolk fra hele verden, til at komme helt tæt på tidens trends og tendenser. Med 7.200 udstillere vil der være noget for enhver smag. Messen finder sted den 15.-19. oktober.

SIAL giver et vigtigt indblik i fremtidens fødevarer. Foto: SIAL

SIAL er et verdensomspændende netværk af ni store fødevaremesser med en bredt appeal samt fire specialiserede events, og tilsammen tiltrækker de 13 events op mod 700.000 deltagere fra 200 lande. SIAL-messerne, og i særdeleshed den i Paris kalder sig for verdens største supermarked og restaurant, og her er det muligt at opleve alt, hvad der rører sig i fødevarebranchen, hvad enten man arbejder i detail, engros eller i køkkenet.

Messen i Paris afholdes fra lørdag den 15. oktober til onsdag den 19. oktober, og her kan de op mod 310.000 besøgende opleve produkter og løsninger fra 7.200 udstillere fra 120 forskellige lande. Også branchefolk fra de nordiske lande ynder at tage turen til Paris under messen, og ligeledes udstillere, som i år kommer til at tælle mere end 50 – heriblandt er cirka halvdelen nye på messen, som dækker 250.000 kvadratmeter, og bliver spækket til renden med tidens trends og tendenser.

#Ownthechange

SIAL vender tilbage efter et par coronarelaterede aflysninger, og er klar til at takle de ændringer, fødevarebranchen har været udsat for under pandemien. Temaet i år har titlen #Ownthechange, og messen ligger både op til, at tidens ressource- og forsyningskædeudfordringer bliver italesat, samt at tidens forbrugertendenser bliver til at smage på.

– Hele verden mødes i Paris og med #Ownthechange vil vi have en række sessioner, som sætter fokus på, hvordan verden forandrer sig og de udfordringer, vi møder. Samtidig vil vi sikre os, at de besøgende kan opleve alle de nye og innovative produkter. Paris er stedet at dele sine ideer, fortæller Audrey Ashworth, direktør for SIAL.

Pleasure

Audrey Ashworth fortæller, at en af de vigtigste trends på forbrugersiden er det at gøre måltidet, både små og store, til en fornøjelse. En tendens, der bygger på en række tendenser. For at opnå den største tilfredsstillelse, skal fødevaresikkerhed og etik i produktionen være i orden, samtidig med at måltidet, om det er de små lækkerier eller aftensmaden, også gerne skal være convenient. For at opnå dette, skal produkterne gerne enten være lokale, egnsbestemte eller i hvert fald produceret med fødevaresikkerhed og miljøet for øje. Desuden skal emballagen være appetitlig, men signalere bæredygtighed og uden tilsætninger, og sporbarheden være garanteret.

Danmark og danske trends er repræsenteret

Food From Denmark og Landbrug & Fødevarer arrangerer hver især fællesstande for danske udstillere, og Mette Jasper Gammicchia, chef for marked og ernæring i Landbrug & Fødevarer, fortæller, at SIAL er messen, man skal være på, hvis man har nye og innovative produkter, da messen og Paris er hjertet af fødevareindustrien. Blandt udstillerne på Landbrug & Fødevarers fællesstand vil man finde økologiske og konventionelle producenter samt flere planteproteinproducenter, og Mette Jasper Gammicchia melder om et marked for plantealternativer i stor vækst:

– Salget af økologiske produkter er generelt steget meget i Danmark, og også i landene omkring os, men udenfor Europa, som for eksempel i USA, er salget af økologisk mælk faldet som følge af øget salg af plantebaserede alternativer til mælken og andre drikkevarer. Vi ser flere og flere producenter komme ind på markedet for alternative produkter og oplever en stor vækst, men det er vigtigt, at vi husker at se på ingredienserne på de plantebaserede produkter, så produkterne også kan betegnes ”som sunde”. Vi har undersøgt de produkter, der for eksempel er i handelen på det danske marked og kun ganske få vil for eksempel kunne få nøglehulsmærket.

Bæredygtigt af en årsag

I år er innovation mere vigtigt end nogensinde før. Med klimaet for øje og også den nuværende forsyningskrise, som er direkte følger af en verdensomspændende pandemi og krig i Ukraine, står vi over for nogle vanskelige år. Ifølge Simone Højte, som er klimaanalytiker hos tænketanken Concito, har vi (per juni måned) set prisstigninger på fødevarer på 23 procent og der er 1,6 milliarder mennesker, som ikke kan være sikre på at blive mætte hver dag. Ifølge Concito er det kun toppen af isbjerget, og de forventer en global fødevarekrise værre end efter tørken og de stigende oliepriser i 2008 samt efter det Arabiske Forår i 2011. Noget anderledes ser seniorrådgiver Henning Otte Hansen fra Københavns Universitet på det. Han forventer, at landbruget omstiller sig til de nye udfordringer og får en produktion op at køre på verdensplan, så priserne flader ud, og kornkamrene fyldes i løbet af ganske få år.

Men hvis vi ikke ændrer vores diæt, står vi over for et behov på omkring 600 millioner hektar mere landbrugsjord for at brødføde verdens befolkning i 2050, og ifølge Simone Højte og Concito bliver vi nødt til at investere i en bæredygtig intensivering af landbrugets produktivitet, samtidig med at vi beskytter og genskaber vores kulstoflagrende natur, mindsker madspild, stopper med at bruge afgrøder til biobrændsel og ikke mindst netop ændre vores kost, især i Vesten, så vi indtager færre animalske produkter. Og her er en af løsningerne at investere i udviklingen af bedre plantealternative produkter, hvilket du helt sikkert vil kunne opleve på SIAL Paris i messecentret Paris Nord Villepinte den 15.-19. oktober.

Se en oversigt over de mest aktuelle forbrugertendenser ifølge SIAL i Food&Drink

Skrevet i: Aktuelt, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    NYHED: Her er fremtidens opbevaring af farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    MRPC modtager “Innovation in Vacuum Busch Award”

  • DENIOS ApS

    Hvilket batteriskab er det rigtige for dig?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions præsenterer den intelligente TYR PLUS kapselblæser

  • DENIOS ApS

    Dette er, hvad der sker, når batterier bryder i brand

  • Spirax Sarco Danmark

    Bestil en anlægsgennemgang af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik