Mandag blev kokken Sebastian Holberg Svendsgaard udpeget som Danmarks officielle repræsentant ved det kommende Bocuse d’Or. Han får dermed muligheden for at blive den fjerde dansker, der vinder konkurrencen – hvis han altså går helt til tops.

Sebastian Holberg Svendsgaard flankeret af sin coach Olivia Jensen og sin assistent Mathias Lynghamar. Foto: MCH/Tony Brøchner.
Sebastian Holberg Svendsgaard deltog i udvælgelseskonkurrencen sammen med Jack Cramer fra Ruths Hotel i Skagen og Michael Nørtoft fra Mn Dining. Det skete ved en event i Lokomotivværkstedet i København, hvor det altså var Sebastian Holberg Svendsgaard, der vandt.
Det er en udvælgelse, der mildest talt er vigtig for den unge kok, som også fremhæver sin coach og sin assistent på dagen.
“Det betyder alt at vinde i dag, og det er den mest magiske følelse at have præsteret det her sammen med mit team. Al den energi, alle lægger i det – det er fantastisk og faktisk det, der betyder mest for mig. Jeg havde en kæmpe klump i maven på forhånd, så det er en enorm forløsning nu at have vundet,” lyder det fra Sebastian Holberg Svendsgaard, der havde Olivia Jensen med som coach og Mathias Lynghamar som assistent.
Sebastian Holberg Svendsgaard, der tidligere har været kok på Geranium og Babette, er nu Danmarks kandidat til det uofficielle europamesterskab i gastronomi i Trondheim i 2024. Her får han samtidig muligheden for at kvalificere Danmark til verdensmesterskabet i Lyon i 2025. Danmark har tre gange tidligere vundet Bocuse d’Or – først ved Rasmus Kofoed i 2011 og siden ved Kenneth Toft-Hansen i 2019 og Brian Mark Hansen her i 2023.