• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Messer og konferencerMiljø og sundhed15. 12. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Sådan omdanner du din virksomheds madaffald til grøn energi

Messer og konferencerMiljø og sundhed15. 12. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

Den danske virksomhed Biotrans har revolutioneret måden, virksomheder bortskaffer deres madaffald på, har vundet Odense Kommunes bæredygtighedspris og været nomineret til flere andre prestigefulde priser såsom Best SMW og Det Bæredygtige Element. Du kan se Biotrans i aktion på Odense Congress Centers nye bæredygtighedsevent, REBOOT.

Du kan møde Biotrans til REBOOT. Eventet løber af stablen den 29.-30. november 2023 på Odense Congress Center, der også står bag eventet med opbakning fra fire hovedpartnere: Fjernvarme Fyn, Odense Renovation, Royal Unibrew og Syddansk Universitet. Derudover støtter et større erhvervsnetværk ved navn Odense Klimapartnerskab også op om REBOOT

Tag ti år med tilbage i tiden. Kalenderåret hedder 2012, Danmark var lige kommet ud af finanskrisen, og den grønne dagsorden formåede endnu ikke at være på ret manges læber. To undtagelser var Søren Probst Jeberg og Søren Pihl, der begge tænkte fremtidsrettet. Ambitionen var klar: de ville lave madaffald om til grøn energi på en smartere måde, end hvad der hidtil var muligt.

– Dengang var den eneste mulighed, og det gælder faktisk også i dag, det er at få en spand i forskellige størrelser. Der er kun én, der har formået at fuldautomatisere den fraktion, der hedder organisk affald. Og det er Biotrans, fortæller Søren Probst Jeberg, der er medstifter af Biotrans.

Fra madaffald til grøn energi

Biotrans holder til i Odense og i Slagelse og tilbyder en totalløsning i håndtering og genanvendelse af organisk affald – det inkluderer også rådgivning fra deres team af eksperter. Deres system inkluderer en affaldskværn, Biomasteren, der kværner madaffaldet. Derefter føres det gennem lukkede rørsystemer ud i en biotank, hvor det organiske og pladsbesparende affald kan ligge i op til tre måneder, før det bliver hentet og omdannet til biobrændsel og gødning.

– Vi arbejder ud fra den tredelte bundlinje: people, profit, planet. Vi sørger for at spare en masse tunge løft, skridt i køkkenerne og det med at skulle ud i vind og vejr med de her spande – alt det får man væk med vores løsning. Skadedyrene forsvinder, fordi det er et lukket system. Så nedsætter vi også transporten med op til 90%, fordi vi kværner madaffald, så det ikke fylder særligt meget og opbevarer det i nogle tanke, hvor det kan være i op til tre måneder ad gangen, fortæller Søren Probst Jeberg.

– Vi både sælger, vi servicerer, installerer og drifter systemet og sørger for at afhente den her biomasse og dokumentere det over for kunden i form af grønne regnskaber, så kunden får det fulde ud af sin løsning. De skal ikke tænke på noget, fortsætter Søren.

En vaskeægte firstmover

Det er ikke kun i forhold til organisk affald, at Biotrans går med i forreste række. Titlen som firstmover hiver de også i land, da de er den allerførste virksomhed, der har valgt at tilmelde sig som udstiller til Odense Congress Centers REBOOT-event, som løber af stablen den 29.-30. november 2023.

– Vi er virkelig glade for at have fået Biotrans med ombord. Det er skønt at se, at de vil bakke op om vores event og forhåbentlig også inspirere andre til at gøre det samme, udtaler Katarina Deylami, Business Unit Manager hos Odense Congress Center.

– Vi vil gerne sætte hele systemet op og så hjælpe messen af med noget af alt deres madaffald for at vise vores produkt, og så kan man jo faktisk lave et helt grønt regnskab på messen i forhold til det organiske affald, uddyber Søren Probst Jeberg.

– Jeg håber da, at vi vil se rigtig mange spændende både lokale og ikke-fynske virksomheder komme og udstille der, for, som jeg ser det, er det den største messe i Danmark, som jeg har hørt om, hvor bæredygtighed simpelthen er det bærende i det.

Skrevet i: Messer og konferencer, Miljø og sundhed

Seneste nyt fra redaktionen

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

Forskning og uddannelseMejeriØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

En ny forskningsgennemgang viser, at fem enkle tiltag kan gøre osteproduktion mere effektiv og bæredygtig. Et forskerteam fra DTU har gennemgået den eksisterende forskning om fermentering og modning af ost i et litteraturstudie og peger på fem underudnyttede videnskabeligt baserede tiltag, som kan

Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

AktueltFoodservice12. 11. 2025

Den toscanske michelinrestaurant Saporium rykker for en periode ind i Tivoli. I Toscanas bølgende bakker ligger et af Italiens mest eksklusive og idylliske hoteller: det danskejede Borgo Santo Pietro, som for nyligt er blevet tildelt de maksimale 3 nøgler i Michelin-guiden. Blandt hotellets

Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

AktueltDetailhandel og en grosKød, fisk og fjerkræ12. 11. 2025

Ved mandagens World Steak Challenge vandt irske Dawn Meats og Lidl titlen som 'World's Best Steak' for deres irske græsfodrede sirloin. I alt sikrede Irland sig 24 guldmedaljer - og ud af de i alt 304 uddelte medaljer tog Irland den største samlede medaljehøst med 68 guld-, sølv- eller

Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

Forskning i økologi skal ikke have mindre, men større investeringer, for at Danmark kan leve op til sine grønne ambitioner om en fordobling af økologien. Det sikrer en ny politisk aftale. Med et nybrud i dansk forskningspolitik gennemfører regeringen flerårige investeringer i forskning og

FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS fra Bække i Vejen har vundet EY Entrepreneur Of The Year’s regionale pris i kategorien Scale-Up. Prisen blev uddelt ved EY’s kåring i Syd-og Sønderjylland torsdag den 6. november og markerer en vigtig milepæl for virksomheden, der leverer fermenterede

Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

DrikkevarerForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

I jagten på nye måder at producere protein på, har forskere på Aalborg Universitet forvandlet restprodukter fra ølproduktion til et proteinrigt produkt, som kan erstatte almindeligt kød i f.eks. pølser. Resultatet er både velsmagende, bæredygtigt og økonomisk fordelagtigt. For mange går en øl

Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

AktueltFoodserviceForskning og uddannelse11. 11. 2025

Mens hotel- og restaurationsbranchen kæmper med mangel på kvalificeret arbejdskraft, har Hotel Vejlefjord succes med at fastholde og udvikle medarbejdere gennem målrettede talentprogrammer. Hotel- og restaurationsbranchen har i flere år været blandt de hårdest ramte af forgæves rekrutteringer.

Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

AktueltFødevareproduktionLandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den 18.–19. november samles landmænd, forskere, rådgivere og virksomheder i Kolding til Økologikongres 2025. Med 47 faglige sessioner og temaer fra grøn trepart til sundhed og økologisk regenerativt landbrug sætter kongressen fokus på, hvordan økologien kan levere løsninger på tidens største

Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMesser og konferencerMiljø og sundhedTop11. 11. 2025

Den offentlige debat om ultraforarbejdede fødevarer fylder meget hos både forbrugere og fødevaresektor. På årets fødevarekonference, Fremtidens Fødevarer, hos Teknologisk Institut satte forskere og aktører problemstillingen under lup og opfordrede til at flytte fokus fra proces til

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    11.11.2025

  • Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

    11.11.2025

  • Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

    11.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

    11.11.2025

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

  • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    06.11.2025

  • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

    06.11.2025

  • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

    06.11.2025

  • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

    06.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik