• Facebook
  • Instagram
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Certificering
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Emballage
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Klimateknologi

FoodserviceForskning og uddannelse02. 08. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Robotter skal i fremtiden udføre rengøringsopgaver i kantinen

FoodserviceForskning og uddannelse02. 08. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

Målet med et nyt innovationsprojekt, FacilityCobot, er at udvikle en unik, mobil robot, der kan aflaste rengøringspersonalet fra gentagne eller fysisk udmattende opgaver. Det banebrydende projekt integrerer et smart sensorsystem i væggen med robotten og gør det muligt at den kan arbejde effektivt side om side med rengøringspersonalet i store åbne områder såsom kantiner og kontorer.

De involverede parter ser store muligheder i robotteknologien.

Mobile robotter, der fjerner snavset service og tomme flasker fra kantineborde, kan blive et normalt syn i virksomheder og offentlige institutioner i den nærmeste fremtid. Gennem det tværfaglige innovationsprojekt FacilityCobot er tech-virksomhederne Enabled Robotics og Ubiqisense gået sammen med Syddansk Universitet (SDU), konsulentfirmaet K-Jacobsen, Signal Architects og ISS om at udvikle en state-of-the-art robot til udvalgte facility management tjenester.

Bygningssensorer kommunikerer med robotten
– Udstyret med kunstig intelligens og avanceret software vil robotten være i stand til at bevæge sig rundt i et rum, genkende og samle genstande op som kopper og vandflasker og rengøre bordet med et specialdesignet værktøj. Samtidig vil faste sensorer i rummet ’kommunikere’ med robotten; det giver et overblik over brugsmønstre og genstandene i rummet, siger Lars-Peter Ellekilde fra Enabled Robotics.

Det er integrationen af ​​robotteknologi med det smarte bygningssensorsystems belægningssensor, der gør robotteknologien banebrydende:

– Ved at overføre data til robotten fra eksisterende smarte sensorer, som ofte allerede er integreret i nutidens moderne kontorbygninger, vil vi øge viden om pladsudnyttelse og dermed også robottens muligheder. I modsætning til andre robotløsninger, såsom gulvrengøringsrobotter og robotstøvsugere, vil det gøre FacilityCobot mere effektive og arbejde på et mere avanceret niveau – i bordhøjde i samarbejde med personalet, siger Palle Dinesen, CEO & co- siger grundlægger fra Ubiqisense.

Stort kommercielt potentiale globalt
Projektpartnerne forventer et stort potentiale for den nye robotløsning.

– Facility Management-branchen øger løbende sit fokus på bæredygtighed og automatisering – denne innovative robotløsning vil være et fantastisk værktøj til at understøtte disse dagsordener, siger Kim Jacobsen, CEO hos K-Jacobsen A/S og formand for Dansk Facility Managements digitaliseringsudvalg.

Ifølge Anders Dedenroth Høj, Director of Methods & Technology indenfor rengøring hos ISS, er perspektiverne og ambitionerne store for servicekoncernen.

– Vores medarbejdere er vores mest værdifulde aktiver, og vi er overbeviste om, at teknologi er nøglen til at optimere og innovere vores tjenester og arbejdsmetoder. FacilityCobot har potentialet til at aflaste vores medarbejdere fra de mere slidsomme rengøringsopgaver og i stedet give dem mulighed for at fokusere på andre værdiskabende opgaver for kunderne. ISS’ ambition er at gøre FacilityCobot til en integreret del af vores globale tilbud i fremtiden.

Robottens sensorer og værktøj er nu udviklet, og næste fase af projektet er at videreudvikle og teste integrationen af ​​robottens teknologi med smarte byggesensorer. Derudover vil robotten blive testet i rigtige kantine-miljøer sammen med ISS’ rengøringspersonale.

Selvom projektet fokuserer på kantiner som det primære sted, er mulighederne mange.

– Denne nye teknologi kan højst sandsynligt også bruges i andre miljøer såsom store åbne kontorer, siddeområder og porte til lufthavne og venteområder på hospitaler. Vi ser meget frem til at udforske dets fulde potentiale ved at bidrage til den intelligente software bag, siger professor Mikkel Baun Kjærgaard fra Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på SDU.

Skrevet i: Foodservice, Forskning og uddannelse

 

Seneste nyt fra redaktionen

Er du klar til at skifte bøffen ud med portobelloburger?

Miljø og sundhedØkologi og bæredygtighed08. 08. 2022

Investering og udvikling af plantebaserede fødevarer er buldret frem de seneste år. Drevet af teknologiske fremskridt og forandrede forbrugsvaner hos især yngre forbrugere kan det potentielt betyde en stor reduktion i CO2 på globalt plan. Det viser en ny rapport fra Boston Consulting Group

Ikke nødvendigt at vælge mellem akustik og hygiejne

AktueltFoodserviceFødevareproduktion08. 08. 2022

Efter to år med coronapandemien er kravene til hygiejne højere end nogensinde før. Samtidig lægges der i stigende grad vægt på en god akustik, der fremmer indeklimaet og det generelle velvære. Nu introduceres akustiklofter til fødevarebranchen, hvor der er behov for sterile

Cateringplatform: vi vil ændre branchen

Foodservice04. 08. 2022

Online platformen Wecater markerer sin entre på markedet med et ønske om at simplificere cateringbranchen. De mener, at cateringvirksomhederne burde lade sig inspirere af take-away branchen, og gøre op med bøvlede henvendelser og uklare menuer. Siden fremmarchen af de mange take-away platforme,

Mulighederne for international øl bobler under overfladen

AktueltDrikkevarer04. 08. 2022

Den globale ølbranche har de seneste mange år kæmpet mod en forventet nedgang i salget af øl, og dommedagsprofetien blev opfyldt fra en noget uventet kant, da corona viste sit grimme ansigt i 2020. Men der er muligheder for at skabe endnu et opsving i branchen. Det globale marked for øl var på

Tre stærke profiler hos Lakrids by Bülow

Konfekture04. 08. 2022

Det velkendte gourmetlakridsbrand Lakrids by Bülow henter seniorprofilen Martin Lyngaa Simonsen ind fra Implement Consulting Group til en nyoprettet stilling som Chief Commercial Officer. Samtidig tiltræder to interne profiler nye stillinger hos lakridsfabrikanten, når Patricia Winkel-Pedersen gør

Stort gastronomisk fokus på Formland i Herning

FoodserviceMesser og konferencer04. 08. 2022

To Michelin-kokke og en hel række kendte madinfluencere gæster Formland Autumn, der i år mere end nogensinde favner gastronomi og kulinariske oplevelser. Det sker i messens nye Event-Zone, der foruden bar og café byder på trendtalks og masterclasses, borddækning med kreative trendsættere og masser

Fødevareprisernes himmelflugt får flere til at dyrke deres egne grøntsager

Frugt og grøntFødevareproduktion04. 08. 2022

Stigende fødevarepriser får flere til at dyrke grøntsagerne selv. Plantorama har i år solgt for 23,6 procent flere drivhusplanter end før nedlukningerne og inflationen ramte. Coronanedlukninger og de stigende fødevarepriser har fået flere danskere til at kaste sig ud i at dyrke deres egne

Danskerne spiser ikke lige så sundt som de tror

Miljø og sundhedTop04. 08. 2022

Vi overvurderer os selv, når det kommer til sundheden af det, vi spiser. Det viser en ny undersøgelse udarbejdet af Epinion for Arla, hvor 8 ud af 10 danskere svarer, at de spiser enten lige så sundt eller sundere i dag end for 3 år siden. Sundhedsstatistikker tegner en anden virkelighed. 40

Fiskeristyrelsen lancerer udviklingsprojektbank

AktueltForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræ04. 08. 2022

Fiskeristyrelsen lancerer nu en projektbank, der giver overblik over udviklings- og innovationsprojekter, som er støttet af Den Europæiske Hav- og Fiskerifond (EHFF). Den nye projektbank skal inspirere og sikre bred formidling af viden. Projekterne spænder vidt lige fra eksempelvis udvinding af nye

Dansk conveniencekomet fortsætter med tocifret vækst

Detailhandel og en grosFoodservice02. 08. 2022

Tasteful Foods er på tre år gået fra at være en mindre, dansk leverandør til at have en trecifret millionomsætning og kontorer i fem lande. Omsætningen vokser igen tocifret i 2021, mens markante investeringer i organisation, produkter og salgskanaler gør bundlinjen mindre. Direktøren er glad for

Tilmeld Nyhedsbrev

Arkiv over seneste nyhedsbreve
 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Merrild Lavazza Danmark ApS

    Kaffeflødeis med brændt marengs, klar jordbærsauce/coulis, sprøde tuilles og urter

  • Merrild Lavazza Danmark ApS

    Kaffens smag

  • DENIOS ApS

    Hvad skal du gøre med dit defekte lithiumbatteri?

  • DENIOS ApS

    To redskaber der kan skåne din ryg i din håndtering

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Produktion af drivremme med vakuum

  • DENIOS ApS

    God sommer fra DENIOS

  • Merrild Lavazza Danmark ApS

    Giver god kaffe sunde og glade medarbejdere?

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • Beckhoff Automation ApS

    Med integreret EtherCAT får du transparent net- og systemovervågning

  • Beckhoff Automation ApS

    EtherCAT i EXP-serien kombinerer for første gang IP67 beskyttelsesklasse med egensikre I/O´er

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Er du klar til at skifte bøffen ud med portobelloburger?

    08.08.2022

  • Ikke nødvendigt at vælge mellem akustik og hygiejne

    08.08.2022

  • Cateringplatform: vi vil ændre branchen

    04.08.2022

  • Mulighederne for international øl bobler under overfladen

    04.08.2022

  • Tre stærke profiler hos Lakrids by Bülow

    04.08.2022

  • Stort gastronomisk fokus på Formland i Herning

    04.08.2022

  • Fødevareprisernes himmelflugt får flere til at dyrke deres egne grøntsager

    04.08.2022

  • Danskerne spiser ikke lige så sundt som de tror

    04.08.2022

  • Fiskeristyrelsen lancerer udviklingsprojektbank

    04.08.2022

  • Dansk conveniencekomet fortsætter med tocifret vækst

    02.08.2022

  • Robotter skal i fremtiden udføre rengøringsopgaver i kantinen

    02.08.2022

  • Restaurant Flammen skruer op for digital workforce management

    02.08.2022

  • Lyras A/S udvalgt til prestigefyldt amerikansk projekt

    02.08.2022

  • GUDP-projekt vil producere fødevarer, dér hvor de skal spises

    02.08.2022

  • Flyselskab åbner vertikalt landbrug i giga-skala

    02.08.2022

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 3 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 3 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk

Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk

Privatlivspolitik
Denne hjemmeside benytter cookies. Acceptér Afvis Læs mere om vores brug af cookies her: Brug af cookies
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR