Hvert år uddeler Landbrug & Fødevarer en række helt særlige priser til kokke og restauranter, som formår at lave gastronomi på et særligt højt niveau. De nominerede skal findes fordelt over store dele af landet.
I dag er de nominerede til Landbrug & Fødevarers kokkekonkurrencer blevet offentliggjort, og juryen kommer på noget af en opgave, når de skal land og rige rundt for at finde vinderne.
Alle de nominerede kokke og restauranter får nemlig besøg af en fagjury, der skal smage sig igennem de pågældende retter, hvorefter vinderne af konkurrencerne findes og præsenteres til en prisuddeling d. 28. november på Axelborg i København.
Ny kategori til populære konkurrencer
De populære kokkekonkurrencer ”Årets Ret Med…” blev første gang afholdt i 2011, hvor Årets Ret med Gris satte det hele i gang. Sidenhen har konkurrencerne vokset sig store, og i 2021 blev Årets Ret med Fisk & Skaldyr introduceret, mens Årets Ret med Økologisk Ost afholdes for første gang i 2022.
– De økologiske oste er ved at vinde stort indpas blandt de danske restauranter. Der produceres mange lokale økologiske oste af ekstrem høj kvalitet, og de bliver flittigt brugt i topgastronomien. Det vil vi gerne sætte fokus på, og derfor har vi valgt at tilføje Årets Ret med Økologisk Ost, så vi virkelig kan se, hvordan landets bedste kokke arbejder med det her store udvalg af økologiske oste, siger seniorkonsulent for foodservice, gastronomi og udvikling i Landbrug & Fødevarer, Anders Nicolajsen.
Læs mere om hvordan priserne blev fordelt sidste år i Food&Drink: Danmarks bedste hædret på Axelborg
Og de nominerede er…
Årets Ret med Fisk & Skaldyr:
- Svinkløv Badehotel, Fjerritslev
- Formel B, København V
- Ruths Hotel, Skagen
Årets Ret med Økologisk Ost:
- Formel B, København V
- Restaurant Treetop, Vejle
- Alimentum, Aalborg
Årets Ret med Gris:
- Gemini, København V
- Resumé, Svendborg
- ET, Aarhus
- Treetop, Vejle
- Polly, Frederiksberg