På Københavns Universitet har man i år oplevet en fremgang på 18 % der skal læse Fødevarer og ernæring, i forhold til sidste år. Men selvom hele 100 unge mennesker er optaget på bacheloruddannelsen på Københavns Universitet, melder universitetet, at der stadig er ledige pladser på uddannelsen.
Generelt er der på landsplan optaget 6 % flere studerende end sidste år, men stigningen på Fødevarer og ernæring, glæder Annemarie Olsen, viceinstitutleder for uddannelse ved Institut for Fødevarevidenskab:
– Verden står med kæmpe udfordringer, hvor en stadig stigende befolkning skal have ernæringsrigtig og velsmagende mad og hvor bæredygtig produktionen samtidig er en nødvendighed. Fødevareproducenterne får behov for medarbejdere til at løse de komplekse udfordringer og her er fødevareuddannelsen et af svarene. Vi tilbyder de unge en uddannelse, hvor de studerende i samarbejde med fødevareproducenterne bruger teorien i virkeligheden – og det gør at vores kandidater er efterspurgte. Det er dejligt, at de unge også ser det.
For dem, der ikke kom ind i første omgang, er der nu en ekstra mulighed for at få en plads på Fødevarer og ernæring. Frem til 4. august kl. 12, 2020 er der åbent for at søge om optag på fødevareuddannelsen. Læs mere på http://www.studier.ku.dk/bachelor/ansoegning-og-optagelse/ledige-pladser/