Bispebjerghjemmet i København NV har vundet Køkkenprisen 2023 for deres ekstraordinære indsats for bæredygtighed og økologi. Samtidig viser nye tal fra Danmarks Statistik, at de offentlige køkkener er den største drivkraft for salget i økologi og samtidig gør den grønne omstilling spiselig.

For fjerde år i træk uddelte Landbrug & Fødevarer Køkkenprisen og hyldede de offentlige køkkener i Danmark, der udmærker sig i særlig grad inden for bæredygtighed og økologi.
I år var der et særligt fokus på det madprofessionelle køkken med en ekstraordinær bæredygtighedsindsats i forhold til madspild, andelen af råvarer der er lokale og i sæson, og andelen af bælgfrugter anvendt i køkkenet.
”Det har været et vildt tæt felt i år! Og det er lidt en kliché, men i år er det virkelig rigtigt. Alle de nominerede har gjort en fantastisk indsats, men vi har været nødt til at vælge, og der, mener vi, at vinderen af Køkkenprisen, alligevel har lagt sig et mulehår foran med deres kontinuerlige nytænkende indsats for bæredygtige projekter og grønnere måltider. Generelt er det fantastisk at se, hvordan økologi og den bæredygtige dagsorden rykker mere år efter år i hele branchen.” udtaler Kristian Grut, jurymedlem og ansvarlig for Køkkenprisen hos Landbrug & Fødevarer.
Fokus på tværfagligt samarbejde
Vinderen af Køkkenprisen 2023 blev præsenteret til Madfagligt køkkentræf i Tivoli d. 5. september 2023, af fagjuryen, der har bedømt alle indstillede og nominerede offentlige køkkener til køkkenprisen.
Vinderen af Køkkenprisen 2023 blev Kirstine Balskilde Nielsen og hendes team fra Bispebjerghjemmet, fra København NV. Kirstine udtaler efter overrækkelsen:
”Jeg synes vi skiller os ud fra de andre nominerede med vores fokus på tværfagligt samarbejde bl.a. via vores månedlige måltidsmøder, hvor køkkenpersonalet er i tæt dialog med personalet på afdelingerne. Vi arbejder med at inddrage borgeren i måltidet med at understøtte det sidste “pift” til måltidet.”