• Facebook
  • Instagram
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltEmballageMesser og konferencer20. 10. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Plastemballagens perspektiver i fokus

AktueltEmballageMesser og konferencer20. 10. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

Tidens muligheder og udfordringer med genanvendelse og cirkularitet inden for plastemballage samt forventningerne til fremtiden er i fokus, når Nordens største messe for fødevareteknologi FoodTech 1. november 2022 afholder konferencen ‘Plastemballage – nu og i fremtiden’.

FoodTech har et varieret konferenceprogram, der på åbningsdagen 1. november blandt andet tæller ‘Plastemballage – nu og i fremtiden’. Foto: MCH/Lars Møller.

En række eksperter og virksomhedsrepræsentanter gør de besøgende klogere på plastemballagens aktuelle forfatning og de ekstra krav, der via det såkaldte producentansvar inden længe stilles til produktet, når FoodTech i samarbejde med Plastindustrien gennemfører konferencen ‘Plastemballage – nu og i fremtiden’.

– De besøgende kan forvente at blive grundigt opdateret på alt det seneste nye inden for plastemballage, brug af genanvendt plast i fødevareemballage, sortering og design. Oplægsholderne er førende inden for deres respektive felter og bidrager samlet set med al den bedste og nyeste viden. Der sker rigtig meget i øjeblikket, det hele går virkelig stærkt, og her er altså et felt, der i den grad har fingeren på pulsen og kan gøre os alle klogere, fortæller miljøpolitisk chef i Plastindustrien Christina Busk, der i løbet af konferencen fungerer som moderator.

Stort fokus på emballage

Tre moduler udgør konferencens indhold: ‘Producentansvar på emballage og sorteringsteknologi’, ‘Design til genanvendelse’ og ‘Genanvendelse til fødevarer i høj kvalitet’.

I førstnævnte modul kan de besøgende blive klogere på det kommende producentansvar, der gælder fra år 2025, og ikke mindst de sorteringsteknologier, der kan være med til at gøre en forskel, når de nye regler træder i kraft. I andet modul indtages scenen af først CEO i ST Plast Knud-Erik Skov-Thuesen og siden Environmental & Sustainability Manager i PolyPrint Malene Villadsen, der taler om henholdsvis fremtidens emballage fra en bakkeproducents perspektiv og folier i fødevareemballage og genanvendelse. Endelig gælder det i sidste modul specialkonsulent i Fødevarestyrelsen Mette Holm, direktør i Solum A/S Christian Christiansen og Maria Dahl, produktudvikler ved Aage Vestergaard Larsen – de tre berører henholdsvis reglerne for genanvendt plast og fødevarekontakt, sortering af plastemballage og genanvendelse af husholdningsplast til en høj kvalitet.

– Det er supervigtigt at få belyst alt dette på netop FoodTech, for genanvendelse af plastemballage fylder mere og mere i ikke mindst fødevareindustrien. Der er rigtig, rigtig mange virksomheder, som arbejder fokuseret med netop emballage, og det vil kun blive endnu mere i årene, der kommer – dels fordi der potentielt kan spares betydelige mængder CO2, dels grundet det kommende producentansvar på emballage og sorteringsteknologi, forklarer Christina Busk.

Det nye producentansvar betyder i praksis, at de, der sætter en emballage på markedet, selv skal stå for at indsamle, sortere og genanvende den.

En rivende udvikling
Hos FoodTech er forventningerne store til den tre en halv time lange konference.

– Vi er rigtig glade for samarbejdet med Plastindustrien, der har skruet et stærkt program sammen til lejligheden. Plastemballage er inde i en rivende udvikling, og vi er meget spændte på at høre, hvad de enkelte oplægsholdere har at sige – det er vores klare fornemmelse, at der bliver rig mulighed for at blive klogere på en række afgørende punkter for såvel plastbranchen som fødevareindustrien, lyder det fra projektchef i MCH A/S Thue Bjørslev Jensen.

Se det samlede program for ‘Plastemballage – nu og i fremtiden’ hér.

Skrevet i: Aktuelt, Emballage, Messer og konferencer

 
 

Seneste nyt fra redaktionen

Too Good To Go har reddet 200 mio. måltider fra skraldespanden

Detailhandel og en grosMiljø og sundhed21. 03. 2023

Too Good To Go har rundet en stor milepæl med 200 mio. reddede måltider på globalt plan. Siden lanceringen af appen har Too Good To Go i Danmark alene reddet over 13,7 mio. måltider takket være partnere som Netto, Lidl, Coop, Q8, Scandic og Lagkagehuset. Too Good To Gos milepæl med 200 mio.

Dansk vinder af fransk innovationspris

AktueltFødevareproduktionMesser og konferencer21. 03. 2023

Cabinplant A/S vinder innovationsprisen Trophées de l’Innovation for deres multihead veje- og pakkemaskine MHW SF Extreme-løsning til fuldautomatisk vejning og emballering af særligt klæbende produkter. Prisen er vundet på CFIA, der er en international udstilling for fødevareteknologi i

Menu hos Sticks n Sushi med produkter fra MATR.

Sticks går grønt med dansk plante-startup

FoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed21. 03. 2023

Sushikæden Sticks’n’Sushi er teamet op med den danske start-up MATR, der producerer plantebaserede alternativer til kød. Samarbejdet sætter MATRs fermenterede planter på menuen på deres 25 restauranter i København, London og Berlin. Sticks’n’Sushi har gennem mere end 25 år lært danskerne at

øludvalg i spar-butik

Nyt specialølkoncept hos SPAR

Detailhandel og en grosDrikkevarer21. 03. 2023

Nu kan kunder i supermarkedskæden SPAR opleve et helt nyt øl-koncept, som byder på et bredere sortiment og gør det mere inspirerende at købe øl. Det nye koncept sker i samarbejde med Carlsberg og Royal Unibrew. I supermarkedskæden SPAR, som er en del af fødevarekoncernen Dagrofa, er der kommet

Geia Food har købt ind i Finland

AktueltFoodservice21. 03. 2023

Geia Food har opkøbt selskaberne Topfoods Finland OY og TFR Topfoods Retailing OY og ekspanderer dermed på det finske marked med produkter målrettet foodservice og industrikunder. Danske Gaia Food har haft checkhæftet frem for at kunne ekspandere i Finland og Norden. De har købt Topfoods

Mange forskellige retter på en bakke

Rådet for Sund Mad: Vi tager for meget mad fra kantinens buffet

FoodserviceMiljø og sundhed21. 03. 2023

Bugnende buffeter og store portioner leder ofte til automatisk overspisning og madspild, hvilket øger risikoen for overvægt og belaster klimaet unødvendigt. Kender du også til at spise for meget, når du går ombord i buffeten? Så er du ikke alene. En YouGov-undersøgelse fra 2021 viser, at op mod

Sebastian Holberg Svendsgaard er landets næste Bocuse d’Or-deltager

MarkedsføringMesser og konferencerTop21. 03. 2023

Mandag blev kokken Sebastian Holberg Svendsgaard udpeget som Danmarks officielle repræsentant ved det kommende Bocuse d'Or. Han får dermed muligheden for at blive den fjerde dansker, der vinder konkurrencen - hvis han altså går helt til tops. Sebastian Holberg Svendsgaard deltog i

Kvinde med tomat i laboratorie-miljø

Har du god innovativ ide? Så få den afprøvet

Forskning og uddannelse16. 03. 2023

Food & Bio Cluster Denmarks har lanceret en idékonkurrence, og hjernen bag den bedste idé vinder 25.000 kroner og tre måneders husleje i ét af Food & Bio Cluster Denmarks inkubationsmiljøer Arbejder du med en forretningsidé inden for fødevarer og bioressourcer, som der endnu ikke er

Kokkeelever

Kokkeelever indtager badehotel

Forskning og uddannelseMarkedsføring16. 03. 2023

Den 23. marts venter der både kokke og gæster på Stella Maris en oplevelse ud over det sædvanlige. Det sydfynske badehotel og restaurant overdrager køkkennøglerne til elever fra Svendborg Food, der for en aften får lov at fremvise deres evner med potter og pander for et betalende

JP McMahon

Ny bog er en hyldest til de gode irske råvarer

Markedsføring16. 03. 2023

I ugen for Skt. Patrick's Day lancerer den irske Michelinkok JP McMahon bogen An Alphabet of Aniar: Notes for a New Irish Cuisine, som er et kulturelt opslagsværk til mad fra den grønne ø. McMahon er et kendt navn på den danske madscene, ikke mindst på grund af sin restaurant i Galway, som ofte har

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Beckhoff Automation ApS

    Beckhoff på Hannover Messen

  • DENIOS ApS

    Øg sikkerheden ved dit opsamlingskar med tre små justeringer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Vakuum bevarer den gode smag

  • Merrild Lavazza Danmark ApS

    Er kaffe sundt?  

  • Nemco Machinery A/S

    Slicing & Packaging Days hos Nemco

  • Beckhoff Automation ApS

    Nyt ansigt i Beckhoff

  • Kastberg Is ApS

    Molskroens Brasserie

  • Beckhoff Automation ApS

    Beckhoff på Embedded World 2023

  • DENIOS ApS

    35 krav du ikke må misse, når du opbevarer gasflasker udendørs

  • Beckhoff Automation ApS

    Beckhoff på ISH 2023

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Dansk vinder af fransk innovationspris

    21.03.2023

  • Too Good To Go har reddet 200 mio. måltider fra skraldespanden

    21.03.2023

  • Sticks går grønt med dansk plante-startup

    21.03.2023

  • Nyt specialølkoncept hos SPAR

    21.03.2023

  • Geia Food har købt ind i Finland

    21.03.2023

  • Rådet for Sund Mad: Vi tager for meget mad fra kantinens buffet

    21.03.2023

  • Sebastian Holberg Svendsgaard er landets næste Bocuse d’Or-deltager

    21.03.2023

  • Har du god innovativ ide? Så få den afprøvet

    16.03.2023

  • Kokkeelever indtager badehotel

    16.03.2023

  • Ny bog er en hyldest til de gode irske råvarer

    16.03.2023

  • Madværkstedet klar med flere events og udstillere end nogensinde

    16.03.2023

  • HORESTA: Nyt netværk vil fremtidssikre dansk gastronomi

    16.03.2023

  • Miljøminister udvider test af PFAS i drikkevandet

    16.03.2023

  • Just Eat udvider sin platform

    16.03.2023

  • Ny overenskomstaftale for hotel- og restaurantbranchen

    14.03.2023

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 3 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 3 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik