Med SPIR vil Netto gøre det nemmere for danskere at følge tendensen og reducere forbruget af kød og animalske produkter, lyder det fra Concept Manager Anette Bøgh.
– SPIR er udviklet for at gøre det lettere at prøve kræfter med plantebaserede fødevarer til en lav pris, og vi giver derved vores kunder mulighed for variation i indkøbskurven, siger hun.
I Danmark findes der en større gruppe flexitarer, der vælger at spise plantebaseret nogle dage og kød andre dage. Den tendens mærker Dansk Vegetarisk Forening, hvor den nye SPIR-produktserie bliver hilst velkommen.
– Det er enormt vigtigt, at fødevarer lavet af planter bliver tilgængelige for flest mulige mennesker. Det grønne valg skal være ligetil at træffe for alle. Det er afgørende for både mennesker, dyr og global bæredygtighed, mener Rune-Christoffer Dragsdahl, generalsekretær for Dansk Vegetarisk Forening.
Han suppleres af Silas Harrebye, der er lektor i demokrati og bæredygtig forandring på RUC:
– En stor del af befolkningen bliver mere og mere bevidste om deres valg og de konsekvenser, deres købevaner har i en større kontekst. Folk på tværs af alder, familiesituation og baggrund ønsker selv at kunne bestemme over deres forbrug og klimaaftryk.
– Med SPIR er Netto ikke blot klar til at give danskerne det grønne valg, men tilbyder også inspiration til dem, som gerne vil med på den grønne bølge, men som har brug for en hjælpende hånd til at komme i mål i køkkenet. Netto vil gennem lanceringen sørge for, at der er hjælp at hente, når ingredienserne i madlavningen er fremstillet af planter, konkluderer Anette Bøgh. Hun oplyser at de 19 plantebaserede SPIR-produkter omfatter is, pizza, plantedrikke, paté, pålæg, smørepålæg, tofu, falafel, soja’ghurt og plantealternativer til smøreost, revet ost og ost i skiver.