• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Forskning og uddannelseMejeriPolitik og eksport13. 09. 2019 | Peter Friis

Partnerskab skal styrke en bæredygtig mejerisektor i Nigeria

Forskning og uddannelseMejeriPolitik og eksport13. 09. 2019 By Peter Friis

Projektet bygger videre på partnerskabet Milky Way Nigeria.
I et nyt offentligt-privat partnerskab i Nigeria forpligter Arla Foods sig til at fortsætte arbejdet med at udvikle en langsigtet bæredygtig mejeribranche og lokal mejerisektor i Nigeria, ved at hjælpe 1.000 små landbrug med at skabe bedre levevilkår.

Arla, der allerede deltager i en række eksisterende udviklingsprojekter inden for den nigerianske mejeribranche, underskrev i denne uge et aftalememorandum med delstaten Kaduna og den nigerianske regering. I den nye aftale vil staten og regeringen tilbyde 1.000 nomadiske mælkebønder permanente landbrugsarealer med adgang til vand, mens Arla bliver den kommercielle partner, der køber, indsamler, forarbejder og sælger den lokale mælk.
Nigeria – hvis befolkningstal forventes at nå op på næsten 400 millioner mennesker i 2050 – er en af de hurtigst voksende nationer i verden, og der er allerede en stærkt stigende efterspørgsel efter næringsrig mad som forbrugerne i landet har råd til. Det nye offentligt-private partnerskab er det første af sin størrelse i Nigeria og en del af Arlas strategi om at imødekomme forbrugerefterspørgslen på mejeri i Nigeria ved at skabe balance mellem udviklingen af den lokale mejerisektor og importen af mælk og mejeriprodukter.
– Med en stigende efterspørgsel efter nærende mejeriprodukter blandt Nigerias hastigt voksende befolkning, er der et behov for, at den lokale mejeribranche bliver styrket, så den er i stand til at hjælpe med at imødekomme efterspørgslen. Som et andelsselskab der tidligere har haft succesfulde samarbejder omkring lokale udviklingsprojekter og en langsigtet forpligtelse over for vores nigerianske forbrugere, kunder og partnere er vi meget glade for dette nye partnerskab, fordi det vil gøre en reel forskel for mange landmænds liv og landbrug, siger Tim Ørting Jørgensen, Executive Vice President og Head of Arla Foods International.
I et nyt offentligt-privat partnerskab i Nigeria forpligter Arla Foods sig til at fortsætte arbejdet med at udvikle en langsigtet bæredygtig mejeribranche og lokal mejerisektor i Nigeria, ved at hjælpe 1.000 små landbrug med at skabe bedre levevilkår. Det skal samtidig styrke Arlas forretning i landet.

Offentlige og private investeringer baner vejen
Delstaten Kaduna og den nigerianske regering forpligter sig til at forbedre de strukturelle betingelser for de nomadiske landmænd. I stedet for konstant at flytte i en søgen efter græsningsområder og vand vil landmændene få stillet jord til rådighed, hvor de kan slå sig ned og udvide deres landbrug. Det er også en del af det offentliges forpligtelse at sikre infrastrukturen, f.eks. veje, strøm og vand, som er nødvendig for at kunne forarbejde mælken og få den ud på markedet.
Projektet vil primært blive finansieret af lån ydet af Central Bank of Nigeria og garanteret af den lokale delstat. Som kommerciel partner investerer Arla i etableringen af mælkeindsamlingscentre, De har afgørende betydning for Arla, som skal stå for forarbejdningen af den mælk, landmændene producerer.

Partnerskab bygget på succesfuldt projekt
Arlas engagement i det nye offentligt-private partnerskab i Nigeria bygger videre på et succesfuldt samarbejde, som blev etableret i 2016, og som omfattede delstaten Kaduna, den nigerianske regering og NGO Care, Landbrug & Fødevarer, det lokale kooperativ MILCOPAL og den nigerianske kvægavlerorganisation Coret.
Partnerskabet er støttet af Danida og er et femårigt projekt ved navn Milky Way Partnership Nigeria, som har til formål at udvikle en social, miljømæssig og økonomisk bæredygtig forsyningskæde for mejeriprodukter. Partnerskabet og projektet har skabt en holdbar forretningsmodel der kan udvides og som både øger indkomstgrundlaget og skaber flere jobmuligheder for lokale landmænd og ansatte i mejerisektoren.
På Amana Dairy Cooperative i udkanten af Kaduna kan landmændene se fordelene ved at være en del af Milky Way Partnership Nigeria. De har nu altid adgang til vand, og der er blevet installeret en malkestation for at sikre, at mælken bliver nedkølet umiddelbart efter malkningen for at bevare kvaliteten.
– Tidligere drak køerne fra vandhullerne. Nu har de adgang til frisk vand og er velnærede. Man kan se på deres hud, at de er sunde. Vi er meget glade, og vi er allerede begyndt at se resultaterne, siger Alhaji Sani Aliyu, en af mælkeproducenterne hos Amana Dairy Cooperative.

Bygget til at holde på langt sigt
Den nigerianske mejeribranche leverer i øjeblikket mindre end 10 procent af landets nuværende efterspørgsel efter mejeriprodukter – en kløft, der vil blive øget eksponentielt, i takt med at befolkningen vokser i løbet af de næste årtier.
De fleste nigerianske mælkeproducenter er små, og mælken indsamles som oftest gennem manuel malkning af køerne i små åbne skåle eller spande. Hvis mælken ikke bliver brugt i landmandens egen husstand, transporteres den normalt ikke længere væk end til det nærmeste lokale marked. Det er en stor udfordring at forhindre, at mælken fordærves i varmen.
Arla vil bidrage med erfaring fra sin paneuropæiske forsyningskæde og sin andelskultur for at hjælpe landmændene i Nigeria med at få kommerciel succes.
– Vi tror på, at vi ved at tage lokal mælk ind i vores produktportefølje kan få succes på langt sigt i Nigeria. Det vil kun lykkes os at øge de lokale landmænds indkomst, skabe vækst i Nigerias mejerisektor og få opfyldt vores ambitioner i Vestafrika, hvis projektet og dets aktiviteter er kommercielt levedygtige. Projektet er et godt eksempel på, hvordan forretning og udvikling kan gå hånd i hånd og sikre bæredygtige løsninger, der holder på længere sigt, siger Tim Ørting Jørgensen.

Skrevet i: Forskning og uddannelse, Mejeri, Politik og eksport

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

  • DENIOS ApS

    Sikker tøndehåndtering starter her

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch på Spildevand Teknisk Forenings Årsmøde 2025

  • Nemco Machinery A/S

    Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

  • DENIOS ApS

    Sådan vælger du det rigtige opbevaringsskab til farlige stoffer

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik