• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Råvarer og ingredienser14. 11. 2022 | Helle Friemann Nielsen

Palsgaard A/S ansætter ny CEO

Råvarer og ingredienser14. 11. 2022 By Helle Friemann Nielsen

Ingrediensvirksomheden Palsgaard A/S meddeler, at Helle Müller Petersen tiltræder som CEO i Palsgaard fra den 9. januar 2023. Helle er en meget erfaren virksomhedsleder, der har arbejdet i ledende roller inden for fødevarebranchen, rundt om i verden. Hun efterfølger Jakob Thøisen, der indtræder i Schou-Fondets bestyrelse.

Helle Müller Petersen tiltræder som CEO i Palsgaard fra den 9. januar 2023.

-Jeg er glad for at byde Helle velkommen i Palsgaard-familien, siger Anders Brix, CEO i Schou-Fondet, der ejer Palsgaard og er bestyrelsesformand for Palsgaard A/S.
-Hendes karriere, internationale erfaring og personlige værdier er et godt match til vores virksomhedskultur og gør hende til en ideel leder, til at bygge videre på Jakobs og vores øvrige medarbejderes store arbejde, fortsætter han.
Helle kommer til Palsgaard fra en stilling som Senior Vice President og Managing Director i Danmark for Arla Foods. Hendes karriere omfatter 25 år hos Carlsberg Group inden for salg og marketing, med lederstillinger i Nepal, Kroatien, Kina og Malaysia.
Helle har en Cand. Merc. fra Odense Universitet. Hun er gift og har to børn.
-Jeg ser et stærkt match mellem Palsgaards virksomhedsværdier og fokus på ESG og mine personlige værdier. Derudover sætter jeg pris på at komme ind i en virksomhed, der er fondsejet, og dermed har et langsigtet syn på, hvordan man styrker og vækster en virksomhed. Jeg ser frem til at indgå i Palsgaards lederteam og bygge videre på det stærke fundament og det store vækstpotentiale i forretningen, siger hun selv i en kommentar om sin nye rolle som CEO.

Jakob Thøisen efterfølger Rasmus Christiansen i Schou-Fondets bestyrelse fra januar 2023.
Jakob Thøisen startede som salgsdirektør i Palsgaard i 2004 og overtog rollen som CEO i 2011. I Jakobs tid har forretningen oplevet fortsat vækst, og han forlader en virksomhed, som aldrig har været i en stærkere position. Han vil nu forfølge en karriere som professionelt bestyrelsesmedlem.
-Jakob har spillet en afgørende rolle for væksten og globaliseringen af vores virksomhed gennem de sidste to årtier. Jeg er derfor glad for, at vi fortsat kan trække på hans erfaringer i bestyrelsen for Schou-Fondet og Palsgaard A/S, siger Anders Brix.
Rasmus Christiansen fyldte 70 år tidligere i 2022 og er ifølge vedtægterne for Schou-Fondet forpligtet til at træde tilbage ved årets udgang. Rasmus har siddet i bestyrelsen i mere end 20 år.
-Jeg vil gerne takke Rasmus for hans mangeårige bidrag til Schou-Fondet og Palsgaard, sagde Anders Brix.

Ingrediensvirksomheden Palsgaard A/S er specialister i emulgatorer, der gør, at bageri-, konfekture-, mayonnaise-, mejeri-, is-, og margarineproducenter samt producenter af plantebaserede is og drikkevarer kan forbedre kvaliteten og forlænge holdbarheden af deres færdigvarer. Dertil kommer, at de kan producere produkter med færre kalorier.
Grundlæggeren Einar Viggo Schou opfandt den moderne plantebaserede fødevareemulgator tilbage i 1917. I dag har virksomhedens seks applikationscentre rundt om i verden, herfra hjælper Palsgaards erfarne fødevareteknologer producenter med at optimere eksisterende opskrifter og udvikle nye lækre produkter.
Virksomheden er verdens eneste udbyder af emulgatorer baseret på RSPO SG-certificeret palmeolie og produceret på CO2-neutrale fabrikker i Danmark, Holland, Mexico, Brasilien, Kina og Malaysia. Virksomhedens produkter er non-GMO og opfylder halal- og kosher-krav.
Udover salg af fødevareemulgatorer forsyner Palsgaard polymerindustrien med en række plantebaserede og fødevaregodkendte polymeradditiver, som bl.a. modvirker dug i fødevareemballager og hindrer støv på plastemballage.
Palsgaard er ejet af Schou-Fondet og har ca. 700 ansatte i mere en 20 lande. Virksomhedens solgte i 2021 produkter til mere end 120 lande, og havde en omsætning på 1,8 milliarder kroner.

Skrevet i: Råvarer og ingredienser

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions præsenterer den intelligente TYR PLUS kapselblæser

  • DENIOS ApS

    Dette er, hvad der sker, når batterier bryder i brand

  • Spirax Sarco Danmark

    Bestil en anlægsgennemgang af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

  • DENIOS ApS

    Sikker tøndehåndtering starter her

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik