Bryggerierne tog i 2019 nye, markante skridt hen imod at mindske deres klimabelastning.
I sommer rullede Carlsberg ud med en gigantisk opvaskemaskine på blandt andet Roskilde Festival, så festivalfolket kunne nyde fadøllet i genbrugskrus. Royal Unibrew har netop lanceret sine økologiske six-pack-øl i 100 procent genbrugsmaterialer: Plasten rundt om øllene er af genbrugsplast, bakkerne er af genbrugspap, og etiketterne på flaskerne er af genbrugspapir. Men de små bryggerier gør også en betydelig indsats – eksempelvis er Svaneke Bryghus godt på vej til at genbruge al den CO2, som opstår under produktionen, blandt andet ved at opsamle den og bruge den til bobler og skum i øllen.
Sådan indleder direktør Niels Hald, Bryggeriforeningen sit indlæg i seneste nummer af Levnedsmiddel Bladet.
Han oplyser desuden, at det i de seneste ti år er lykkedes danske bryggerier at reducere deres energiforbrug med 30-40 procent. Det sker blandt andet ved at opsamle varme og damp og genbruge det til at opvarme vand til produktionen af øl. Samtidig bruger bryggerierne betydeligt mindre vand, hvilket ikke mindst skyldes, at de er blevet endnu bedre til at genbruge vand til rengøring. Og ikke mindst sørger bryggerierne gennem deres pantsystem for at indsamle og genanvende flasker og dåser, sådan at de – som den eneste branche i Danmark – sikrer, at deres emballager bliver brugt igen til nye emballager.
Denne indsats betyder, at man kan drikke sin øl med god samvittighed, understreger Niels Hald.
Læs hele indlæget i LevnedsmiddelBladet.