• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Messer og konferencer05. 10. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Otte ildsjæle hyldet for at forbedre børn og unges madvaner

Messer og konferencer05. 10. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

Otte ildsjæle har fået titlen som vinder af Generation Food Award 2022, der mandag aften løb af stablen for fjerde gang. De har alle vundet en pris for at gøre en forskel for sundere og mere bæredygtige madvaner blandt børn og unge. Det er Arla, der står bag prisuddelingen, og overskuddet fra Generation Food Award går til at fortsætte Arla Fondens arbejde med børns madglæde.

De glade vindere ved Generation Food Award 2022.

En dedikeret dagplejer fra Fyn og en udviklingskonsulent fra Bornholm, der laver madskoler- og fællesskaber for børn og unge, er nogle af dem, der løb med en vindertitel under årets Generation Food Award 2022. Prisuddelingen foregik mandag aften i Industriens Hus i København foran 160 gæster og repræsentanter fra hele Danmarks fødevarebranche.
Generation Food Award, som Arla står bag, hylder de initiativer og ildsjæle, der gør en forskel for sundere og mere bæredygtige madvaner blandt børn og unge.

– For at kunne leve sundt og bæredygtigt, skal vi have gode erfaringer med måltidet. Derfor er det helt afgørende, at børn og unge får et godt forhold til mad så tidligt som muligt. Det får de blandt andet gennem de mange lokale madhelte, der findes rundt omkring i landet, siger Helle Müller Petersen, der er landedirektør i Arla Danmark. Hun fortsætter:

– De madhelte tager et stort ansvar hver eneste dag, og det gør mig simpelthen så glad, at vi til Generation Food Award kan fejre dem og deres indsats sammen med aktører fra forskellige dele af fødevarebranchen.

Børnepanel kårede ildsjæl i helt ny kategori

Vinderne af de otte priser har været indstillet til en Generation Food Award-nominering af danskere fra hele landet via en mælkekartonkampagne. Men i år var der særligt én kategori, der skilte sig ud.

For første gang nogensinde var det nemlig et helt nyt børnepanel, der havde indstillet og nomineret hele tre madhelte til ’Årets Børnepris’.

– Vi voksne har nogle klare idéer om, hvad der er gode initiativer, men det er også oplagt at spørge børnene, hvad de synes er inspirerende, og hvem der er madhelte i deres øjne. Så i år har vi børnene med helt op på forreste række med deres egen pris, siger Sanne Vinther, direktør i Arla Fonden og juryformand til Generation Food Award 2022.

Et kæmpe klap på skulderen

Årets vindere blev fundet i otte kategorier, der fra hver deres vinkel hylder de ildsjæle, der gør en forskel for børns madglæde.

Bag voteringen af vinderne stod en jury, der bestod af Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen, Jon Fuglsang, lektor og forsker i børns maddannelse, Judith Kyst, direktør for Madkulturen, Claus Hjortdal, forman for Skolelederforeningen, Louisa Lorang, kok og opskriftsudvikling, Sanne Vinther, direktør for Arla Fonden og Mie Reihs, sidste års vinder af prisen ’Årets Madsjæl’.

– Der var tæt løb i alle kategorierne, for alle de nominerede har gjort sig fortjent til en vinderpris for den utrolige indsats, de gør for at forbedre børn og unges madvaner i Danmark. De kan alle klappe sig selv på skulderen, og vi håber selvfølgelig, at de vil fortsætte med deres fantastiske arbejde, siger Sanne Vinther, direktør i Arla Fonden og formand for årets jury.

De otte vindere

Børnenes Pris gik til Gorm Wisweh & Micki Cheng for deres partnerskab omkring GoCook.

Årets Madspildshelt er Ida Marie Lüders Rusberg, der er madmor i Vuggestuen og Børnehuset Jægergårdsgade i Aarhus.

Årets Råvareinspirator er Martin Robert Bacher, spejderleder i Holbæk.

Årets Madformidler er Yves Tra Bi, madkundskabslærer på Birkerød Privatskole.

Årets Fællesskaber er Sussie Holmtoft, folkeskolelærer samt idékvinde og leder af 4H på Bornholm.

Årets Stjerneskud er Sanne Busk Hansen tovholder og madmor i Egense Sejlklubs børneklub.

Årets Butikspioner er Gitte Sjøltov, ejer af ostehandel Lynhjem eft. Ole Jensen i Helsingør.

Hovedprisen Årets Madsjæl 2022 gik til Lisbeth Pedersen, dagplejer i Agedrup, fordi hun med stort engagement og kreativitet inddrager dagplejebørnene i alt fra havedyrkning, hvor hvert barn har egen køkkenhave, til indkøb, hvor børnene inddrages med egen rygsæk, til affaldssortering, hvor ladcyklen til formålet omdannes til en skraldebil. Lisbeth bruger sit erhverv til tidligt at klæde børnene på og danne et godt fundament for deres videre maddannelse. Hos Lisbeth inddrages børnene fra jord til bord.

Skrevet i: Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

Brød og kagerMarkedsføring05. 06. 2025

Sarah Harris tiltræder som ny Chief Marketing Officer hos Lagkagehuset. Hun kommer fra en stilling som Marketing Director hos Starbucks UK, og med indgående kendskab til digital marketing og ESG-strategi skal hun styrke bagerkædens kommercielle profil i ind- og udland. Sarah Harris har de

Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

Frugt og grøntMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed05. 06. 2025

Generalsekretæren i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), Rune-Christoffer Dragsdahl, er blevet valgt til forperson for den internationale organsation IVU. Rune-Christoffer Dragsdahl, der er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), er blevet valgt til forperson for den internationale

Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

AktueltBrød og kager05. 06. 2025

I en ny digital publikation, Kernetal 2025, går Schulstad tæt på de 14-18-åriges madvaner og spørger: hvad spiser de unge egentlig – og hvad styrer deres valg? Tre omfattende undersøgelser tegner et billede af en generation, der gerne vil spise sundere, blive mætte og hygge sig over maden, men som

Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

AktueltFødevareproduktionMejeri05. 06. 2025

Andelsejede Arla Foods investerer 34,5 mio. euro i en ny produktionslinje til skyr på mejeriet i Linköping, Sverige. Investeringen er en del af kooperativets langsigtede strategi og skal imødekomme den stigende efterspørgsel på skyr. Den nye produktionslinje vil primært producere skyr til det

Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

DrikkevarerFoodserviceTopØkologi og bæredygtighed05. 06. 2025

Når danskerne træder ind på en café eller sætter sig til rette på en restaurant, forventer de mere end blot mad og drikke – Rynkeby Foods lancering af Dagmar-serien tapper direkte ned i den tendens. Produkterne er skabt til den moderne forbruger, der træffer bevidste valg og efterspørger naturlige,

Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

Emballage03. 06. 2025

Nemco opfordrer virksomhederne til at søge rådgivning og medlemskab af en kollektiv ordning. Den 31. maj var der deadline for indberetning af emballagemængder til Dansk Producentansvar. Både fødevarevirksomheder og andre virksomheder med producentansvar for emballage skulle sikre, at deres

Arla slår alarm om manglende madfærdigheder

FoodserviceForskning og uddannelseMiljø og sundhed03. 06. 2025

Danskernes madfærdigheder bliver dårligere og dårligere, og det får nu Danmarks største fødevarevirksomhed Arla til at slå alarm. Madfærdigheder er nemlig afgørende, når det kommer til danskernes sundhed, klimaet og det sociale samvær. 42 pct. af danske børn og unge siger, at de ikke kan koge

Køkkenprisen 2025: Kender du et køkken, der går forrest?

AktueltFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed03. 06. 2025

For sjette år i træk sætter Landbrug & Fødevarer fokus på de offentlige køkkener, der gør en forskel. Med Køkkenprisen 2025 hyldes de madhåndværkere, der kombinerer faglighed, smag og bæredygtighed i hverdagen - og viser vejen for fremtidens offentlige måltider. Hver dag serveres mere end

Programmet klar for Copenhagen Cooking 2025

AktueltMesser og konferencer03. 06. 2025

15.-24. august bliver Københavns gader igen fyldt med langborde og leben, når årets Copenhagen Cooking løber af stablen. I år kan gæsterne glæde sig til 100 oplevelser på tværs af hele byen: Fra petanqueturneringer til pizzakonkurrence, en ny version af Smørrebrødets Dag og middag midt på Kongens

Danskerne skærer ned på chokoladen, men smør og kaffe skal der ikke røres ved

Detailhandel og en grosKonfektureMejeriTop03. 06. 2025

De seneste år har danskerne oplevet prisstigninger på mange varer. Nye tal viser, at danskerne ændrer forbrug på nogle varer, mens andre må koste, hvad de koster. Prisen på chokolade har gennem de seneste år været på himmelflugt. Ifølge nye tal fra analysevirksomheden YouGov er kiloprisen for

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch på Spildevand Teknisk Forenings Årsmøde 2025

  • Nemco Machinery A/S

    Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

  • DENIOS ApS

    Sådan vælger du det rigtige opbevaringsskab til farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Group præsenterer innovative vakuumløsninger på Battery Show Europe 2025 i Stuttgart

  • DENIOS ApS

    Sådan transporterer du lithiumbatterier sikkert

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Deltag i masterclass: ’Ansvarlig fisk på tallerkenen’

  • DENIOS ApS

    Her er den oversete vej til et sundere arbejdsmiljø

  • Busch Vakuumteknik A/S

    centrotherm clean solutions bliver til Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

    05.06.2025

  • Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

    05.06.2025

  • Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

    05.06.2025

  • Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

    05.06.2025

  • Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

    05.06.2025

  • Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

    03.06.2025

  • Arla slår alarm om manglende madfærdigheder

    03.06.2025

  • Køkkenprisen 2025: Kender du et køkken, der går forrest?

    03.06.2025

  • Programmet klar for Copenhagen Cooking 2025

    03.06.2025

  • Danskerne skærer ned på chokoladen, men smør og kaffe skal der ikke røres ved

    03.06.2025

  • Online dagligvarehandel løfter sløret for omkostningerne ved friskhedsgaranti

    27.05.2025

  • 150-årig familievirksomhed rykker til Aarhus: Oluf Brønnum & Co A/S åbner nyt domicil på Runetoften

    27.05.2025

  • Dansk vinproduktion træder ind i SMVdanmark

    27.05.2025

  • Food&Drink på gaden med fokus på kød

    27.05.2025

  • Premiere på Roskilde Festical: Ny øl brygget på juicerester og øko-boller

    27.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik