• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Messer og konferencer05. 10. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Otte ildsjæle hyldet for at forbedre børn og unges madvaner

Messer og konferencer05. 10. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

Otte ildsjæle har fået titlen som vinder af Generation Food Award 2022, der mandag aften løb af stablen for fjerde gang. De har alle vundet en pris for at gøre en forskel for sundere og mere bæredygtige madvaner blandt børn og unge. Det er Arla, der står bag prisuddelingen, og overskuddet fra Generation Food Award går til at fortsætte Arla Fondens arbejde med børns madglæde.

De glade vindere ved Generation Food Award 2022.

En dedikeret dagplejer fra Fyn og en udviklingskonsulent fra Bornholm, der laver madskoler- og fællesskaber for børn og unge, er nogle af dem, der løb med en vindertitel under årets Generation Food Award 2022. Prisuddelingen foregik mandag aften i Industriens Hus i København foran 160 gæster og repræsentanter fra hele Danmarks fødevarebranche.
Generation Food Award, som Arla står bag, hylder de initiativer og ildsjæle, der gør en forskel for sundere og mere bæredygtige madvaner blandt børn og unge.

– For at kunne leve sundt og bæredygtigt, skal vi have gode erfaringer med måltidet. Derfor er det helt afgørende, at børn og unge får et godt forhold til mad så tidligt som muligt. Det får de blandt andet gennem de mange lokale madhelte, der findes rundt omkring i landet, siger Helle Müller Petersen, der er landedirektør i Arla Danmark. Hun fortsætter:

– De madhelte tager et stort ansvar hver eneste dag, og det gør mig simpelthen så glad, at vi til Generation Food Award kan fejre dem og deres indsats sammen med aktører fra forskellige dele af fødevarebranchen.

Børnepanel kårede ildsjæl i helt ny kategori

Vinderne af de otte priser har været indstillet til en Generation Food Award-nominering af danskere fra hele landet via en mælkekartonkampagne. Men i år var der særligt én kategori, der skilte sig ud.

For første gang nogensinde var det nemlig et helt nyt børnepanel, der havde indstillet og nomineret hele tre madhelte til ’Årets Børnepris’.

– Vi voksne har nogle klare idéer om, hvad der er gode initiativer, men det er også oplagt at spørge børnene, hvad de synes er inspirerende, og hvem der er madhelte i deres øjne. Så i år har vi børnene med helt op på forreste række med deres egen pris, siger Sanne Vinther, direktør i Arla Fonden og juryformand til Generation Food Award 2022.

Et kæmpe klap på skulderen

Årets vindere blev fundet i otte kategorier, der fra hver deres vinkel hylder de ildsjæle, der gør en forskel for børns madglæde.

Bag voteringen af vinderne stod en jury, der bestod af Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen, Jon Fuglsang, lektor og forsker i børns maddannelse, Judith Kyst, direktør for Madkulturen, Claus Hjortdal, forman for Skolelederforeningen, Louisa Lorang, kok og opskriftsudvikling, Sanne Vinther, direktør for Arla Fonden og Mie Reihs, sidste års vinder af prisen ’Årets Madsjæl’.

– Der var tæt løb i alle kategorierne, for alle de nominerede har gjort sig fortjent til en vinderpris for den utrolige indsats, de gør for at forbedre børn og unges madvaner i Danmark. De kan alle klappe sig selv på skulderen, og vi håber selvfølgelig, at de vil fortsætte med deres fantastiske arbejde, siger Sanne Vinther, direktør i Arla Fonden og formand for årets jury.

De otte vindere

Børnenes Pris gik til Gorm Wisweh & Micki Cheng for deres partnerskab omkring GoCook.

Årets Madspildshelt er Ida Marie Lüders Rusberg, der er madmor i Vuggestuen og Børnehuset Jægergårdsgade i Aarhus.

Årets Råvareinspirator er Martin Robert Bacher, spejderleder i Holbæk.

Årets Madformidler er Yves Tra Bi, madkundskabslærer på Birkerød Privatskole.

Årets Fællesskaber er Sussie Holmtoft, folkeskolelærer samt idékvinde og leder af 4H på Bornholm.

Årets Stjerneskud er Sanne Busk Hansen tovholder og madmor i Egense Sejlklubs børneklub.

Årets Butikspioner er Gitte Sjøltov, ejer af ostehandel Lynhjem eft. Ole Jensen i Helsingør.

Hovedprisen Årets Madsjæl 2022 gik til Lisbeth Pedersen, dagplejer i Agedrup, fordi hun med stort engagement og kreativitet inddrager dagplejebørnene i alt fra havedyrkning, hvor hvert barn har egen køkkenhave, til indkøb, hvor børnene inddrages med egen rygsæk, til affaldssortering, hvor ladcyklen til formålet omdannes til en skraldebil. Lisbeth bruger sit erhverv til tidligt at klæde børnene på og danne et godt fundament for deres videre maddannelse. Hos Lisbeth inddrages børnene fra jord til bord.

Skrevet i: Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

  • DENIOS ApS

    Sikker tøndehåndtering starter her

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch på Spildevand Teknisk Forenings Årsmøde 2025

  • Nemco Machinery A/S

    Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

  • DENIOS ApS

    Sådan vælger du det rigtige opbevaringsskab til farlige stoffer

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik