I sidste uge blev det afgjort, at det det danske Juniorkokkelandshold vandt en flot bronzemedalje ved OL i Stuttgart.
Det danske Juniorkokkelandshold har vundet en flot bronzemedalje ved IKA Culinary OL i Stuttgart. Holdet har demonstreret enestående kulinariske færdigheder og konkurreret på højt niveau for at sikre sig den flotte tredjeplads. I en intens konkurrence formåede holdet at imponere dommerne med deres kreativitet, præcision og evne til at skabe kulinariske mesterværker. Den bronzemedalje, de nu kan prale af, vidner om deres dedikation og talent inden for kulinarisk kunst. Holdet vandt guldmedalje i begge deres konkurrencer, men feltet var stærkt, så den samlede placering endte med den flotte tredjeplads.
Jesper Schmidt, team manager for Juniorkokkelandsholdet er meget stolt og glad for holdets placering:
”De er simpelthen intet mindre end fantastiske. Fagligt og som et team. Man vinder ikke alene, fordi man er dygtig til at lave mad, men det er en holdkonkurrence, så forståelsen af, at alle roller på holdet er vigtige, er helt central. De er alle detaljefikserede i en grad, man skal lede længe efter, og samtidig værner de om deres sammenhold – det er en fornøjelse at være sammen med dem på deres rejse”.
Morten Juul Andersen, CEO for Dansk Gastronomisk Union, udtaler sin glæde over holdets præstation:
“Vi er ekstremt stolte af vores dygtige Juniorkokkelandshold, der har bevist, at de hører til blandt de bedste i verden. At vinde bronze ved OL i Stuttgart er en betydningsfuld bedrift, og det bekræfter den høje standard og passion, som vores unge kokke repræsenterer.”
Imponerende rejse
Morten Andersens udtalelse reflekterer den imponerende rejse, som Juniorkokkelandsholdet har gennemgået for at opnå denne medalje. De unge mennesker kommer typisk fra en erhvervsuddannelse som kok, arbejder i restaurationsbranchen og finder vej til optagelse på landsholdet under Dansk Gastronomisk Union. Herfra går rejsen typisk via deltagelse i internationale og nationale konkurrencer, evt. fortsættelse på Kokkelandsholdet for seniorer og videre ud i den gastronomiske branche på restauranter, der vinder andre stjerner hjem til den danske scene for gastronomi.
Selvom fejringen er i gang, kaster holdet allerede deres blik mod fremtiden med fokus på VM i Luxembourg 2026. Dansk Gastronomisk Union ser frem til at bygge videre på denne succes og skabe optimale betingelser for holdet i deres stræben efter kulinarisk excellence.
”Jeg er så stolt af holdet, og det er helt og holdent deres indsats, der skal fejres. De var virkelig stærke i deres konkurrence, og det er fortjent med en bronzemedalje som bevis på dette. Planlægningen mod VM og kommende landskampe, og de er første skridt mod VM, der afholdes i Luxembourg 2026, er allerede taget. Vi håber med vores nuværende og kommende sponsorer, at skabe de bedst tænkelige forhold for holdet, så vi kan kalde os verdensmestre i 2026”.