• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceForskning og uddannelseTop24. 10. 2024 | Mikkel Bækgaard

Nyt globalt studie: Frokosten er katalysator for trivsel og tilhørsforhold

FoodserviceForskning og uddannelseTop24. 10. 2024 By Mikkel Bækgaard

Mad og sociale pauser styrker arbejdsglæde og inklusion hos virksomheder. Det bliver tydeligt i en ny global undersøgelse, The Power of Socialisation, baseret på over 30.000 svar fra medarbejdere i 21 lande, som kortlægger, hvor stor betydning socialisering og fællesskab har for trivsel på arbejdspladsen. I Danmark deltog 2000 respondenter. 

Undersøgelsen, som er gennemført af Compass Group i samarbejde med Mintel, er blandt de største udkomne studier, som giver indblik i medarbejderes adfærd, holdninger og forventninger til fremtidens arbejdspladser, herunder madtilbud – og peger på, hvordan kantinen kan spille en central rolle i at skabe en inkluderende og social arbejdsplads.

Det nye studie understreger, at relationer og social interaktion er essentielle for medarbejdernes trivsel. Undersøgelsen viser, at hele 71 pct. af de adspurgte anser det som vigtigt, at sociale områder, som kantiner, er steder, de har lyst til at bruge tid i. 

Faktisk siger hele 69 pct af de adspurgte, at de prøver at catche op med kollegaer over mad og drikke på arbejdspladsen. For Danmark er tallet endnu højere med 75 pct.

Sociale relationer er afgørende for trivsel

Et andet markant resultat fra undersøgelsen er, at hos arbejdspladser med kantine- eller madfaciliteter har 74 pct. af medarbejderne ugentlig frokost med sine kollegaer, sammenlignet med arbejdspladser uden disse faciliteter, hvor tallet falder til 48 pct.. 

Det tal er interessant, da hele 67 pct. af de adspurgte i undersøgelsen, som er sociale med sine kolleger, fortæller, at de er glade for at gå på arbejde. Hvorimod kun 42 pct. af dem, som ikke er sociale, er glade for sit job. Det giver derfor kantinen en helt central rolle for medarbejdernes arbejdsglæde og trivsel.

”Når vi taler med vores kunder, ved vi, at en investering i en kantineløsning ofte handler om mere end blot madtilbuddet. Det handler om at skabe et samlingspunkt og være med til at fremme sociale relationer og skabe et miljø, hvor medarbejdere kan mødes i et fællesskab over et godt måltid. Som undersøgelsen også viser, kan en indbydende kantine faktisk være en væsentlig faktor for medarbejdernes trivsel. 

Derfor er en kantineløsning meget mere end et måltid, men hvordan det bedst udformes, kan være forskelligt fra kunde til kunde. Og derfor udarbejder vi altid kantineløsninger, der tager udgangspunkt i den enkelte kundes behov, så vi skaber den størst mulige værdi,” siger Anne Søgaard Hvidt, som er Head of Business Excellence & Solutions hos Compass Group Danmark.

Både planlagte og spontane pauser er vigtige

51 pct. af de danske respondenter fortæller også, at det sted, de tager deres uformelle pauser for at socialisere med sine kollegaer, er ved mad- og drikkefaciliteter så som kantineområder. 

Hele 57 pct. af de danske respondenter i undersøgelsen svarer, at den type events, som booster arbejdsglæden mest, er events med mad og drikke som omdrejningspunktet. 

Det er her, kantinen kan spille en nøglerolle ved at tilbyde en ramme, hvor både de spontane og de planlagte pauser kan udfolde sig. Det kan være i form af en inspirerende frokostmenu eller små overraskelser i form af særlige temadage og arrangementer.

Det står klart, at kantiner og sociale områder kan spille en afgørende rolle for medarbejdernes trivsel og arbejdsglæde. Ved at skabe rammer for, at medarbejderne kan mødes, dele måltider og styrke relationerne på arbejdspladsen, kan virksomheder opbygge en stærkere fællesskabsfølelse – og i sidste ende skabe en mere attraktiv og inkluderende arbejdsplads.

Skrevet i: Foodservice, Forskning og uddannelse, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

  • DENIOS ApS

    Sikker tøndehåndtering starter her

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch på Spildevand Teknisk Forenings Årsmøde 2025

  • Nemco Machinery A/S

    Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

  • DENIOS ApS

    Sådan vælger du det rigtige opbevaringsskab til farlige stoffer

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik