• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed23. 05. 2024 | Mikkel Bækgaard

Nye krav om bæredygtighedsrapportering: Nu får SMV’er hjælp med gratisversion af populært ESG-værktøj

AktueltMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed23. 05. 2024 By Mikkel Bækgaard

Ny og gratis version af et digitalt ESG-værktøj skal gøre det let for SMV’er at overvinde ESG-barriererne, så de kan styrke deres forretning.

Blandt de mange opgaver, SMV’er har på deres skuldre, udfordres de nu også på at kunne levere data om klimapåvirkning og sociale og ledelsesmæssige forhold.

ESG-data er blevet en ny belastning på små og mellemstore virksomheders skuldre. SMV’erne mødes af nye krav om troværdige data fra deres større kunder, som har travlt med at leve op til lovkrav om bæredygtighedsapportering. Også bankerne efterspørger ESG-oplysninger, når de skal bevilge lån og kreditter.

Det giver store forretningsfordele for de SMV’er, der kan dokumentere og levere data om klimapåvirkning og sociale og ledelsesmæssige forhold.

Men mere end halvdelen af Danmarks SMV’er oplever store forhindringer, når det gælder dokumentation af virksomhedens bæredygtighed. De mangler de rette IT-værktøjer til opsamling af data, ligesom de mangler viden og vejledning viser undersøgelser. Det gør det svært for dem overhovedet at komme i gang med ESG-rapportering.

Nu vil Valified, der står bag et af de mest anvendte danske online-værktøjer til indsamling og opgørelse af ESG-data, komme de små og mellemstore virksomheder til undsætning ved at stille deres populære ESG-platform gratis til rådighed for virksomhederne.

“Mange SMV’er føler pludselig, at de har fået en abe placeret på deres skuldre. Nu tager vi aben for dem, og giver dem et effektivt værktøj, så de kan få hul på opgaven på en let og overskuelig måde, uden at skulle have penge op af lommen. Løsningen kan til og med hurtigt give en økonomisk gevinst for dem,” siger Jesper Kring, direktør for Valified.

Effektivt overblik med CO2-beregning 

ESG-værktøjet fra Valified anvendes allerede i dag af mere end 1600 små og mellemstore virksomheder i Danmark.

I den nye gratis-version – Valified Starter – kan SMV’er samle og registrere deres bæredygtighedsdata og få et overblik over virksomhedens ESG-status. For eksempel over deres CO2-udledninger. Virksomhederne kan herefter dele informationerne med kunder og samarbejdspartnere, banker, forsikringsselskaber med videre.

Samtidig får SMV’er gratis adgang til løbende online-support og et stort vidensunivers med råd og vejledning.

En genvej til at styrke forretningen

Som et ekstra plus får SMV’en en såkaldt Baseline, der viser, hvor godt virksomheden ligger i forhold til andre SMV’er på platformen. Virksomheden kan så bruge sin ESG-baseline som konkurrenceparameter ved afgivning af tilbud på opgaver, og når den forhandler aftaler om lån og kreditter med banken.

“SMV’ernes kunder og finansielle partnere efterspørger allerede ESG-data fra deres leverandører. At have orden i sit ESG-regnskab er nu lige så vigtigt som orden i det økonomiske regnskab, når man vil sikre sin virksomheds fremtid,” siger Jesper Kring, direktør for Valified.

Valified Starter er enkelt bygget op, og de fleste små og mellemstore virksomheder vil på bare 20 minutter kunne trække deres første ESG-overblik, der giver dem både CO2-beregning og Baseline-opgørelse med mere.

FAKTA om ESG-rapportering

ESG står for Environmental, Social og Governance, som kan oversættes til Miljø- og Klimamæssige forhold, Sociale hensyn og Ledelsesmæssige forhold.

EU vedtog sidste år krav til virksomheder med mere end 250 ansatte om, at de årligt skal afrapportere om deres arbejde med ESG.

56 procent af alle SMV’er oplever at blive mødt med krav til dokumentation af bæredygtighed. Blandt virksomheder med 10-49 ansatte er det hele 76 procent. For virksomheder med 50-249 ansatte ligger antallet helt oppe på 86 procent.

Som de største barrierer for arbejdet med og dokumentation af virksomhedens bæredygtighed svarer 27 procent SMV’er, at de mangler it-systemer, og 40 procent at de mangler information og vejledning.

Skrevet i: Aktuelt, Miljø og sundhed, Politik og eksport, Økologi og bæredygtighed

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    NYHED: Her er fremtidens opbevaring af farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    MRPC modtager “Innovation in Vacuum Busch Award”

  • DENIOS ApS

    Hvilket batteriskab er det rigtige for dig?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions præsenterer den intelligente TYR PLUS kapselblæser

  • DENIOS ApS

    Dette er, hvad der sker, når batterier bryder i brand

  • Spirax Sarco Danmark

    Bestil en anlægsgennemgang af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik