Det er populært som aldrig før at spise ude og flere nye restauranter ser dagens lys. Men der er næppe mange, der kan prale med så god en udsigt som restaurant Sukaiba Copenhagen, der i sidste uge åbnede på 23. etage af AC Hotel Bella Sky Copenhagen
Sukaiba er en japansk inspireret restaurant, med fokus på den japanske madkultur, bæredygtighed og lokalt producerede råvarer. Den nye restaurant åbnede fredag d. 17. august med skyhøje ambitioner og store armbevægelser
– Sukaiba Copenhagen skal være et studie i sublim mad, kreativitet i køkkenet, skøn vin (og sake) og innovative cocktails. Vi gir’ den gas heroppe med kulinarisk ’madnørderi’ på alle fronter, og vi betragter både køkken og bar som vores personlige legeplads, hvor det er tilladt at plukke fra japanske madtraditioner og forene disse med lokale råvarer af topkvalitet, sådan som det giver mest mening for, fortæller køkkenchef Martin Nilsson-Møller, der har en fortid på de danske Michelin-restauranter Kommandanten og Paustian og den to stjernede Mugaritz i Spanien.
– Der vil blive brillet mange råvarer over robataen (traditionel japansk grill) og vi vil bevæge os i de højere gastronomiske luftlag uden at miste jordforbindelsen, og derfor har vi skabt et raffineret og balanceret menukort med bred appeal og konkurrence dygtige priser, forsætter Martin Nilsson-Møller og er ikke bleg for at sætte barren skyhøjt.
Restauranten har åbent til frokost og til aften, og aftenkortet lokker blandt andet med 8- og 16 retters menuer, a la carte kort, kreative cocktails, snack- og dessertmenuer. Og er det en af de aftener, hvor gæsten ønsker at gå ’all-in’, er det også muligt at gå om bord i både Baerii, White Sturgeon kaviar og andre lækkerier.