Hvis kloden skal kunne brødføde den voksende befolkning, er der behov for at nytænke, hvordan vi producerer fødevarer og bruger jordens ressourcer.
I starten af 2022 lancerer DTU og KU en fælles masteruddannelse i bæredygtig og sikker fødevareproduktion. Uddannelsen giver indsigt i det komplekse samspil mellem det afgørende behov for at øge og nytænke bæredygtige produktionsformer uden at gå på kompromis med fødevaresikkerheden. Der er tale om et toårigt forskningsbaseret efteruddannelsesprogram: Master i bæredygtig og sikker fødevareproduktion, som er for ansatte i både privat og offentlig regi.
Uddannelsen skal ruste de medarbejdere, der arbejder med fødevarer i krydsfeltet mellem bæredygtighed, sikkerhed og innovation.
De studerende vil i løbet af uddannelsen arbejde med forskellige aspekter af bæredygtighed og fødevaresikkerhed i hele produktionskæden på en måde, så de kan relatere den nye viden til deres daglige arbejde. Underviserne forventer, at uddannelsen vil tiltrække studerende i og udenfor Danmark, som derved vil få muligheden for at udvide deres professionelle netværk internationalt.
Uddannelsen består af seks obligatoriske kurser og et afsluttende projekt. Undervisningen foregår online, men årlige konferencer vil foregå i Danmark, hvor de studerende mødes med hinanden og uddannelsens undervisere. Undervisningssproget er engelsk.